Inlägg från: Anonym (Ajja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ajja)

    ”Vi har inte råd att skicka med frukt till skolan”

    Jo det finns så fattiga familjer. Jobbar på förskola och finns barn som knappt ätit något under helgen och vräker i sig när de kommer på måndagen.

    Sen finns det barn med selektiv ätstörning vilket jag själv har. För sonen fungerar bara melon. Köpte en häromdagen för 47:- och den var slut efter 3 dar. Ja jag har råd till det, men många familjer som inte har det.

    I min kommun med ca 20000 invånare lever ca 300 barn under extremt fattiga förhållande att det inte blir någon speciell jul för dem.

  • Anonym (Ajja)
    Tow2Mater skrev 2019-12-19 20:37:42 följande:

    Så hur skulle gratis frukt i skolan lösa ditt barns problem? Menar du skolan ska stå för dyr melon varje dag åt ditt barn (och andra med liknande störning, som kanske bara äter melon, eller körsbär, eller kiwi..) medan resten av klassen får gröna äpplen?

    Eller menar du att fruktstunder borde helt slopas i alla skolor? (jag håller med dig om det är detta du menar).


    Ser inga problem med att skolan fixar speciell frukt till barn med selektiv ätstörning. Min son har ett läkarintyg på att han ska ha önskekost i skolan utifrån vad han kan äta. Det har aldrig varit några problem för skolan att fixa fram detta. De har fixat frukt (melon) till honom.

    Vi skickar med frukt till fruktstunden hemifrån som andra föräldrar gör. Men de gånger det bjuds på frukt i skolan har de fixat även till min son.
Svar på tråden ”Vi har inte råd att skicka med frukt till skolan”