• Ess

    Så jävla jobbigt att vara bonusförälder...

    Jag hade aldrig köpt att utomstående skulle klaga över vad jag gjorde och inte gjorde med barnen. Jag hade bara svarat, inte mina ungar och därmed inte heller mitt ansvar.
    När mamman pikade dig för att du inte ville va barnvakt, så kasta tillbaka pilen och fråga varför hon inte själv kan passa SINA ungar.

    Jag har alltid gjort tydlig skillnad mellan särkullarna och mina egna, så det har aldrig varit på tapeten att de var avundsjuka eller något, för det var så avlägset att jag skulle befatta mig med dem så att det var inte ens lönt att tänka tanken.

  • Ess
    Anonym (@) skrev 2019-12-21 01:05:08 följande:

    Samtidigt så ska du ju kunna skaffa egna minnen och upplevelser med ditt barn. Det är just därför vi egentligen bör stanna inom kärnfamiljen i största möjliga mån, för det är så mycket subtilt och känslomässigt som inte blir på rätt sätt i en bobusfamilj. Tycker du gör det bästa av situationen och är en faktiskt bonusförälder, ta inte åt dig av andras åsikter så mycket bara. Läs någon bok om självkänsla kanske?!:)


    Sådana saker är lättare när man håller skillnad mellan barnen och var och en sköter sina barn, då hamnar allt gnäll på föräldern. För det är inte lönt att gå och gnälla på en person som bara hänvisar till deras förälder och går därifrån.
    Även utomstående hanteras på samma vis och hänvisas till föräldern, att det är han som ska hämta barnen tidigt när han är föräldraledig.

    Jag anser att det är fel att leka familj, för man är ingen familj och kommer heller aldrig bli det. Det kommer aldrig någonsin bli jämlikt mellan barn med olika föräldrar, släkt och förutsättningar. Därför är det bättre att bara föräldern/föräldrarna har den rollen för sina barn, för då vet både barn, vuxna och övriga vad de har att förhålla sig till och ansvaret hamnar där det hör hemma.
Svar på tråden Så jävla jobbigt att vara bonusförälder...