• Livsbalans

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Zwillinge86 skrev 2020-04-17 22:11:53 följande:

    Vilket Livio? Vi går i Umeå och fick samma information i veckan. Inte ett ord om det innan så det måste vara nytt tänker jag :(


    De fick nya restriktioner 9 april om att undvika riskgrav. Jag hade insättning samma dag och fick bara tillbaka 1 embryo istället för 2 som överenskommet. Gick åt skogen.
  • Livsbalans

    Hej på er.

    Ansluter mig till gruppen, änu ambivalent men med växande övertygelse om ÄD.

    Ensamstående med ett barn från tidigare relation. 41 år i år och AMH på 0.3

    Åtta misslyckade inseminationer under 2019 (varav försök #2 resulterade i MA V.9 för ett år sedan följt av utdragna blödningar och ofrivilligt uppehåll på 6 mån) En misslyckad ivf 2020, fick ut 4 ägg, 2 befruktade, en insatt, negativt resultat och inget embryo till frysen. Hade verkligen trott att det skulle gå vägen så denna vecka har varit extremt tung psykiskt.

    Har börjat processa ÄD som alternativ då jag inte kan fortsätta så här (varken ekonomiskt, snart uppe i 200000 kr, och känslomässigt, vill inte att det går ut över mitt befintliga barn) och känner åter en strimma av hopp. Men nu är det ju även covid19 som påtvingar nytt uppehåll oavsett beslut framåt.

  • Livsbalans
    Sofia95 skrev 2020-05-02 08:48:42 följande:

    Tack snälla! Både för svar och för optimism!! Ungefär hur mycket gick er resa på, med flyg/boende för den tid ni behövde vara på plats? (Jag tänker att ungefär 7-10 dagar för ÄD?)


    Funderar också på priserna och paket om 3 gånger vs. enskilt försök. Så enormt mycket pengar för paketet om man är fyllda 41 år, men på varje enskilt försök är väl chansen 50% så har man otur så blir inget. Med 10 ägg på garanti borde det ju kunna bli ca 5 blastocyster och i alla fall 2 insättningar. Fast sedan är det ju missfallsrisken också.
  • Livsbalans
    Lillivanilli skrev 2020-05-02 10:01:41 följande:

    Hej vi lyckades på första försöket hos Olga hade garantipaketet gjort två insättningar tidigare hos dr d i Athen utan tillstymmelse till plus...

    Försökt med syskon i 9 år...

    Så kör Olga direkt!!


    Tack för svar! Och grattis! Vilken tuff kamp och sorg ni måste ha upplevt genom åren, glad att höra att övertygelsen om att fortsätta gav utdelning till slut.
  • Livsbalans
    PeeWee44 skrev 2020-05-02 09:48:34 följande:

    Vi lyckades på 11:e insättningen. Tredje hos Olga så det är inte säkert att det går direkt.


    Tack för svar! Vilken otur. Men grattis till att det tog sig till slut!

    Fanns det några medicinska orsaker att de inte fäste eller dyl eller hade ni bara stor statistisk otur att hamna inom 50% risk att misslyckas gång på gång?
  • Livsbalans

    Är det någon som vet om det går att göra embryoadoption som ensamstående i Tjeckien? På tex Gennets hemsida omnämns enbart par i alla texter och jag såg att de inte godkänner behandling för samkönade par pga lagstiftning, så jag undrar om inte heller ensamstående är möjligt där. Jag hittar inget på Google.

    Riktat in mig på OLGA innan men sannolikt blir det möjligt att åka till Tjeckien snabbare än St:Petersburg plus betydligt lägre kostnad.

    Om inte Prag är möjligt, hur är det med Riga?

  • Livsbalans
    Livsbalans skrev 2020-05-24 21:14:02 följande:

    Är det någon som vet om det går att göra embryoadoption som ensamstående i Tjeckien? På tex Gennets hemsida omnämns enbart par i alla texter och jag såg att de inte godkänner behandling för samkönade par pga lagstiftning, så jag undrar om inte heller ensamstående är möjligt där. Jag hittar inget på Google.

    Riktat in mig på OLGA innan men sannolikt blir det möjligt att åka till Tjeckien snabbare än St:Petersburg plus betydligt lägre kostnad.

    Om inte Prag är möjligt, hur är det med Riga?


    Hittade nog svaret på min egen fråga;

    An ?infertile couple? is classed as a man and woman who live together intimately. Therefore the Czech Republic does not legally offer treatment to single women or same sex couples.
  • Livsbalans

    Embryo donation OLGA - stillasittande 12v?

    Hej hopp, snart bär det av till OLGA! Ni som gjort embryo donation/adoption, har ni blivit avrådda till träning de första 12v? (eller hur länge?) Gäller det även promenader? Kliniken har inte riktigt svarat på detta men jag har hört på Cillas podd och tror jag sett det från någon annan också att de råder en till i princip stillasittande så mycket som möjligt. Sjukt jobbigt för en som normalt är mycket aktiv (och mycket gravidillamående.. där promenader och träning varit en räddare innan), men är det de de säger så får man ju hålla sig till det så för att maxa möjligheterna tänker jag. Vore dock bra att veta redan innan för planering av hösten. 

     

  • Livsbalans
    Limarie skrev 2020-10-22 23:51:19 följande:

    Det var länge sedan jag uppdaterade här men jag följer er alla och glädjas för de som plussade och tänker extra på de som kämpar.

    För två dagar sedan, 2020-10-20 föddes vår lilla son. En 30 timmars förlossning. Värt varje värk. Jag kämpade fram tills sista dagen med rädsla kring anknytningssvårigheter och tänkte dagligen på det. Men så som Så många skrev förut. Så snart bebisen ligger på ditt bröst, skriker och sedan tittar på dig. Då vet du. Det är ditt barn. Jag skulle aldrig längre velat ha fått ett barn nu med mina egna gener. Då hade jag ju inte fått just honom. Tänk. Någon har gett oss våran son. Tacksamheten är oändligt.

    Jag vill ge mod. Ha alla era tvivlar och de kanske försvinner aldrig, varken undee processen eller till och med inte ens under graviditeten. Men kärleken kommer sedan. Jag följer era resor ich tänker alltid på varje person i denna grupp. Ge aldrig upp!

    Om ni vill skriver jag gärna en sammanfattning av våran resan med IVF, äggdonation och dubbeödonation.


    Tack för ditt inlägg!

    Jag går in i v9 imorgon och tampas lite med känslorna kring om jag borde gjort ännu ett försök med egna ägg (vet ju EG att det inte var ett alternativ då både ork och pengar var slut. I efterhand önskar jag att jag tidigare kontaktat Olga-kliniken men jag hade ju inte vetskapen då som jag har nu).

    Jag är så tacksam över att vara gravid så jag skäms över att jag samtidigt processar en sorg över de egna äggen när mitt barn som jag själv valt att skaffa på detta sätt växer i min livmoder. Det inger hopp och trygghet i beslutet (påminner mig om grunden till mitt val om ÄD) att få läsa berättelser som denna så tack för det!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020