• Tue 15 Dec 2020 12:53
    57243 visningar
    2517 svar
    2517
    57243

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Limarie vilket lyckligt slut!

    Jag har som dig ett dåligt AMH värde för min ålder(35 år/0,53 amh) samt att min sambo har ca 7 milj i spermiekonsentration. Gjort 4 st ivf i Åbo där fragmenteringen på äggen har varit hög alla gånger,har bara fått göra 2 ET. Mina ägg är i väldigt dålig kvalitet. Har som du inte känt av förstadiet till de klimakterie jag snart kommer att vara i,har oxå konstigt nog fått bra antal ägg vid varje försök.

    Har två barn sen ett tidigare förhållande och skulle då ha måsta väntat 2 år för att få våra 3 finansierade försök. Vilket var för mig ohållbart,så vi började våra ivf försök i maj detta år,2020. Och efter vårat sista misslyckade försök nu i oktober så ställde vi oss på kö till ÄD i Finland,i fredags ringde kliniken i Åbo! Vi har en donator! ET sker vecka 2 i januari 2021.

    Vår resa till ett gemensamt barn har pågått över 2 år,och vår ivf resan kort men otroligt intensiv med många samtal,planeringar,resor hit och dit och byte mellan kliniker.

    Jag hoppas så att jag oxå får hålla ett älskat litet knyte i famnen om sisådär 10 månader<3 Kram till dig och lycka till med mammalivet :)<3

    Och all styrka till er alla som orkar kämpa!

  • Thu 17 Dec 2020 09:52
    Lumila skrev 2020-12-17 09:35:57 följande:

    Hej alla! 

    Så spännande att få följa allas era resor.

    Jag är helt ny här så en presentation är väl på sin plats. Jag fyller 40 i januari och har genomgått totalt 5 IVF försök, varav två i en tidigare relation för 7 år sen, och de andra tre under 2020 på Sophiahemmet i Stockholm. Aldrig ens plussat... 

    Vi har bestämt oss för ÄD eftersom vår läkare menar att mina ägg är problemet. Och det känns både som en liten sorg (först iallafall), men nu är det mest en lättnad och hoppingivande. Vi har varit i kontakt med Ovumia i Finland och Aurakliniken, samt Livio på Kungsholmen. Men jag tycker det är svårt att välja.Vi har också funderat lite på Olgakliniken (som verkar vara väldigt poppis)  samt Riga, men skulle hellre åka till Finland eller stanna i Sverige.Ovumia tar inte emot i Helsingfors pgs covidläget, med dock i Tammerfors.Aurakliniken verkar också ha paus med att ta emot från utlandet. Men sen såg jag att också Meihiläinen Felicitas verkar erbjuda ÄD. Undrar om jag borde kontakta dem med?Har ni några erfarenheter eller råd vad gäller dessa kliniker, eller andra?

    Och varför gör så pass få ÄD i Sverige? Har svenska kliniker sämre resultat? Eller är det bara för att de än nya med ÄD?

    Många frågor... Ursäkta för det, men det är mycket man funderar på nu och stora beslut.

    Ska bli spännande resa och trevligt att denna gemenskap finns!


    Kramar till dig! Det är som du skriver efter att beslutet var taget om ÄD för mig så har ett nytt hopp tänds! Vi har varit på Aurakliniken med mina 3 första ivf försök,en helt ok klinik,men med lite mindre nya idéer,behandlingar och tankesätt vad jag upplevde.

    Tog oss vidare till Mehiläinen Felicitas för vårt 4 ivf försök,fick ett väldigt trevligt bemötande av både sjuksköterskor och läkare. Upplever denna klinik mycket mer professionell med nya tankar och idéer än Aurakliniken. Vi kommer oxå nu göra ÄD på just Mehiläinen Felicitas.
  • Thu 17 Dec 2020 11:21

    Ja jag bara hoppa in här i tråden med buller och bång,sorry :) Kanske jag ska ta och presentera mig lite juh :)

    Jag är 35 år,sambon 32. Har försökt få ett gemensamt barn i över 2 år (Har två äldre barn från ett tidigare förhållande) Visades sen på att jag har dåligt amh värde och riktiga skrutt ägg. Sambon oxå nedsatt spermiekonsentration. Har 4 misslyckade ivf bakom oss, får en hög fragmentering alla gånger på äggen,får dock ut bra med ägg. Men detta har gjort att vi bara har fått göra 2 ET. Resten av försöken har alla äggen kasseras :( Läkaren på Mehiläinen Felicitas i åbo sa att vi har typ 10% chans att lyckas med ivf. Så efter dessa 4 misslyckade försöket så gav vi upp och har nu gått vidare med ÄD.

    Eftersom jag har barn sen förut så får just nu finansiera allt själva. Så vi kände att nu lägger vi alla pengar och krut på detta med ÄD ist :) Kommer att få våra 3 försök gratis först i typ oktober 2021. Och så länge finns inte en tanke att vänta.

  • Fri 18 Dec 2020 09:35
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-12-18 09:27:35 följande:

    Jag skulle behöva information om hur tjock slemhinnan ska vara naturligt i olika delar av menscykeln men lyckas inte googla mig till det på nätet. Någon som vet var man kan hitta sådan information?


    Detta hittade jag,om det hjälper :)



    Vid insättning av ett ägg så ska slemhinnan gärna vara mellan 6-8mm tjock sa läkaren till mig nu när jag fråga :)
  • Fri 18 Dec 2020 13:12
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-12-18 12:36:58 följande:

    Tack! Jag har hört så olika från så många så det är svårt att bli klok på vad som stämmer egentligen. Att slemhinnan måste vara minst 7 mm vid insättning t.ex. När jag hade 12 cm vid ett UL så var det "jättebra", men det verkar ju lite tjockt om man läser dina källor.

    Vet du (eller någon annan) vad som händer om slemhinnan blir för tjock, antar att det inte heller är bra? (Jag vet ju att en för tunn inte är bra vid transfer.)


    Ja jessus det är ju en djungel detta :D lite mer googlade,hehe älskar att googla! Så verkar det som en slemhinna på 12-14mm oxå är bra. Sen om sen går över det är den tydligen för tjock vad det verkar. Hmm...
  • Fri 18 Dec 2020 16:11
    Dhalia skrev 2020-12-18 15:04:17 följande:

    Är inte så jätteinsatt men tror inte det är dåligt om den är tjockare, min var 17 mm vid ET blev gravid men slutde upp i ett MA.


    Ah ok,den kan alltså vara så tjock. Man lär då länge man lever :D
    bellis2 skrev 2020-12-18 15:17:45 följande:

    Om den skulle bli för tjock börjar man blöda men då pratar vi 40 mm och ovanlighet om jag har förstått det rätt. Blir den för tjock så avbryter de, precis som de bör göra om den är för tunn, under 7 mm.


  • Thu 31 Dec 2020 15:34

    Gott nytt år allihopa! Låt oss hoppas att 2021 blir ett jäkla bra år!

    Här ska min donator börja med sprutorna vilken dag som helst, hon väntade mens igår eller idag.
    Jag käkar Zumenon tabletter för fullt,men är inte riktigt insatt känner jag ändå...Har bara gjort 4 ivf förut och satt in färska ägg två gånger.

    Men om min donator börjar med sprutorna låt säga imorgon,sprutar i låt säga 10 dagar,sen är det ÄP och odling som gäller. Så en ET för mig kommer ju att bli först i mitten på januari typ,lite dryga på t.om. Jag är på CD 8 idag.

    Är inte det för sent att sätta in färskt donator ägg då?Foten i munnen Jag har ju gått långt in i min cykel då, vet att Zumenon förhindrar ägglossningen men. Blev att fundera på detta idag, min läkare säger att vi matchar bra i våra cykler,men jag vet inte,hmmm.

    Nån som kan förklara detta för mig ,haha Skrattande

  • Fri 1 Jan 2021 21:02
    GrodanS77 skrev 2020-12-31 18:18:30 följande:

    Äsch blev något knas o mitt svar kom inte med. Testar att skriva ett kortare nu.

    Jag är inte bekant med medicinen du tar men du skriver att den förhindrat ägglossning. Då spelar antalet dagar egentligen inte nån roll utan huvudsak är hur slemhinnan ser ut inför insättning. Om hon sprutar tio dagar innan äp från nu och du nu är så cykeldag 8, så skulle det motsvara att du är på cykeldag 18 vilket skulle kunna ses som en något försenad äl om det hade varit en naturlig cykel, om du förstår vad jag menar. Stort lycka till!


    Tack för svar,då ska väl egentligen allt vara i sin ordning :) Zumenon är motsvarande som Progynon,kanske det preparatet är vanligare i Sverige? Jag bor i Finland så då är det tydligen Zumenon som gäller.
  • Fri 1 Jan 2021 21:06
    bellis2 skrev 2020-12-31 15:46:17 följande:

    Gott Nytt År och jag hoppas 2021 blir bra på alla möjliga sätt!

    Jag har inte riktigt förstått det systemet, tyvärr. När jag gjorde naturlig IVF i Danmark var det så och det är ett elände, man måste vara redo att släppa allt närsomhelst och åka iväg.

    På Olga får vi klara datum, oavsett om det är ÄD eller med egna ägg. Vid ÄD nedreglerades jag och synkades med donatorn. Jätteskönt och smidigt. De kan då också styra på ett helt annat sätt vad gäller egna äggblåsor och annat.


    Ja skönt med raka rör så att säga :) Då behöver man inte gå och nojja om eventuell äl på fel dag etc och att hinna dit när det verkligen gäller,så skönt.
  • Fri 1 Jan 2021 21:06
    bellis2 skrev 2020-12-31 15:46:17 följande:

    Gott Nytt År och jag hoppas 2021 blir bra på alla möjliga sätt!

    Jag har inte riktigt förstått det systemet, tyvärr. När jag gjorde naturlig IVF i Danmark var det så och det är ett elände, man måste vara redo att släppa allt närsomhelst och åka iväg.

    På Olga får vi klara datum, oavsett om det är ÄD eller med egna ägg. Vid ÄD nedreglerades jag och synkades med donatorn. Jätteskönt och smidigt. De kan då också styra på ett helt annat sätt vad gäller egna äggblåsor och annat.


    Ja skönt med raka rör så att säga :) Då behöver man inte gå och nojja om eventuell äl på fel dag etc och att hinna dit när det verkligen gäller,så skönt.
  • Sat 2 Jan 2021 09:44
    bellis2 skrev 2021-01-01 22:02:19 följande:

    Ja, Progynon och det är östrogen. Det gör att dina egna eventuella äggblåsor inte växer och att din slemhinna blir tjockare. Och när äggblåsorna inte växer till en viss storlek (14 mm-) så ägglossar man inte.

    Har de inte bett dig planera in ultraljud för att se hur allt ser ut inför insättning? 


    Jamen precis,då har jag fattat ganska korrekt,tack! :) jo,jag ska nu nästa vecka på torsdag eller fredag,då har jag ätit Zumenon i dryga 2 veckor. Så hoppas att allt ser bra ut. ET blir vecka 2,kanske början på vecka 3 sa läkaren sist jag ringde.
  • Sun 3 Jan 2021 15:49

    Här tar jag just E vitamin som jag har läst sak gynna slemhinnan,samt L Arginin och GLA fettsyra.(Jättenattljusolja) Samt har fått DHEA utskrivet.
    Jag har läst att detta ska vara bra för den hormonella balansen samt slemhinnan. Om allt det hjälper eller ej får väl tiden utvisa :) Men det känns ändå bra att göra nått i väntan på det lilla ägget.

  • Mon 4 Jan 2021 20:09

    Om kanske nån orkar länka 2021 tråden här när ni hittar den :) Följer gärna med er dit!

    Här ringde de från kliniken idag,min donator har börjat med sprutorna!,och ett preliminärt ÄP är satt nästa fredag den 15.1. Och ET kanske den 18.1 då. Jag kommer att vara på cd 26 redan den 18.1 vilket jag nojjar lite över ändå. Hoppas det inte är för sent att göra insättning då,håhå.

  • Mon 4 Jan 2021 20:13
    GrodanS77 skrev 2021-01-04 12:03:04 följande:

    Halloj på er! Hur många är kvar här i tråden och försöker? Tänkte ni hänga kvar här eller gå över till 2021-tråden?

    En uppdatering från min sida. Fick ju missfall i v9 i mitten av november. Kroppen fixade det inte själv hela vägen, fick cytotek, inget hände, fick en till omgång cytotek och inget hände där heller. Ett par dagar efter sista cytotekbehandlingen så vaknade jag med feber och fick åka in o göra en skrapning o få antibiotika. Blödde i två veckor. Men nu verkar (förhoppningsvis) kroppen vara på väg tillbaka. Tror jag hade ägglossning i förra veckan. Har precis fått klartecken från kliniken att starta behandlingen när mensen kommer. Spännande och se när det blir Vi har två blastos i frysen. Så det kommer bli Max två försök för oss innan vi lägger ner försökandet.

    Nu får vi alla hoppas på ett bättre 2021 än skitåret 2020


    Så tråkigt att det blev missfall och med allt som tillkom med det,kram <3

    Men skönt att kroppen är back on track och att en ny insättning finns inom en snar framtid. Hoppas den lyckas och den lilla nyper fast ordentligt denna gång!
  • Wed 6 Jan 2021 14:57
    Jiana skrev 2021-01-06 10:47:31 följande:

    Det har väl varit många besvikelser och motgångar så nu vågar jag nästan inte hoppas. Och då känns allt praktiskt krångel väldigt jobbigt. Ordna med resor, sällskap åt tonåringen, djurpassning etc.


    bellis2 skrev 2021-01-06 12:34:38 följande:

    Vi är nog många som hamnar i ett sådant läge och jag tycker det är helt förståeligt. Att gå igenom IVF är jobbigt, att göra det i utlandet ännu jobbigare. Att få gå igenom detta och få ihop det under en pandemi med all ovisshet, det är bara hemskt. Som du skriver, att få ihop allt praktiskt, kostnaderna skenar iväg, motgång efter motgång, skjuta upp på behandlingar, inte veta om man kommer iväg eller inte osv. Det är också svårt för andra som inte gått igenom sådant att förstå, brukar ju vara så.

    Men ge inte upp nu när ni bytt klinik. Det var väl någon annan i tråden (kommer inte ihåg vem) som kom iväg dit och det gick bra? Vi får alla försöka tänka på slutmålet, trots all oro och ångest som medföljer.


    Håller så med er båda två,bara det praktiska just nu med allt som hör till,bara det är tillräckligt. Sen allt som kommer med pandemin därtill,där för mig det jobbigaste är ovissheten om just resandet och om kliniken väljer att ha fortsatta behandlingar etc.

    Men jag hoppas allt ska vara värt alla mödor,oro och pengar. Eller det kommer det att vara såklart,bara man lyckas och får hålla en liten i famnen<3
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020