• GrodanS77

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Sofia95 skrev 2020-08-05 09:56:35 följande:

    Det gick bra och kändes så bra efteråt! Hon sammanfattade vad hon skulle skriva ihop och avslutade med att "och så skriver jag att det inte finns någon anledning till att ni inte skulle bli jättebra föräldrar".

    Sen har vi fått godkänt från både Motala och Norrköping för hjälp med virusproverna, men idag fick jag tag i Katarina i linköping och fick en tid hos henne imorgon så skriver hon remiss åt oss båda att ta blodproverna på VC/US. Jag ville helst ha en kontakt med henne i förhoppning att då även kunna få hjälp med VUL inför insättning och hon sa att det nog skulle gå att ordna, bara vi kunde ha lite framförhållning. Så jag tänker att jag ska uppdatera kliniken idag eller imorgon :)


    Härligt att allt gick bra på bedömningen! Det är alltid skönt att höra att man skulle kunna bli bra föräldrar!

    Skönt också att du har fått tag på en klinik när som kan hjälpa er med prover mm.
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-08-05 09:57:21 följande:

    Hur mår du GrodanS77? Både känslomässigt och fysiskt?


    Tack för att du frågar! Jodå, jag mår ganska bra ändå. Är lite otålig på att få reda på vad kliniken säger. Skulle vara skönt att veta om vi behöver ut med mer pengar. Vi håller på att renovera oh där rullar ju också pengarna iväg så skulle behöva veta hur mycket vi behöver spara till försök.

    Fysiskt är det också ok än så länge. Jag reagerar alltid efteråt på medicinen också. Känner mig mer svullen (både gasig och av vätska) och fått lite mer finnar osv. Tror jag är på väg o få en schysst ägglossning, har fått ägglossningsflytningar och molvärk av o till. Synd att man inte har några äggledare och inte kan utnyttja tillfället liksom . (Fast vet inte om jag skulle ha vågat med tanke på att kvaliteten på dem, har ju fått ma tidigare med konstaterad kromosomavvikelse)

    Just nu vill jag bara att det ska gå ett par månader så kroppen har kommit tillbaka på rätt köl och vi fått ett svar från kliniken.
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-08-05 18:19:05 följande:

    Ja, det förstår jag verkligen! Det är ju liksom inga små summor..

    Använder du något mot finnarna? Det är nämligen nästa grej jag funderar över. Jag har använt ett receptbelagt preparat (gel) som innehåller ämnen man inte får använda under graviditet. Jag kommer därför att sluta med den så snart vi får klartecken om förberedelse inför insättning, men jag undrar om det finns något utöver receptfria läkemedel som får användas som nån har erfarenhet av att det fungerar? Jag hade aldrig acne under tonåren, men fick det efter 20 nån gång, kanske i samband med hormonbrister, det vet jag inte.. Jag har frågat min läkare på vc, men hon sa att det var ett ärende för RMC, vilket RMC nästan skrattade åt.


    Tyvärr har jag inget tips mot finnarna förutom smink.. haha. Jag hade problem med acne o tonåren men efter att jag började med p-piller så försvann det. Det kom tillbaka efter att jag slutade. Jag har ätit medicin mot det vid ett tillfälle och då blev det ganska bra men den medicinen ska man ta ett halvår och sen får man inte bli gravid på ett halvår så den medicinen har inte varit aktuell de senaste 10 åren för mig. Det blev bättre under och efter graviditeten men kom tyvärr tillbaka i höstas efter hormonstrul. Och blir värre av alla mediciner under försök. Det som funkar att hålla det hyfsat för mig är sol. Blir alltid bättre på sommaren. Sen så ansiktskrämen påverkar mycket för mig. Jag behöver faktiskt en fet kräm för att inte få så mycket finnar så jag använder nattkräm som dagkräm också. Gärna med c-vitamin i. Skrubb och ansiktsmask ibland också. Har testat en massa dyra krämer genom åren men det som funkar bäst för mig joftast är nivea. Kör en nattkräm på tub med c-vitamin.

    Det är verkligen inte kul att vara 40+ och ha finnar! Så jag förstår ditt problem.
  • GrodanS77
    Autumn leaf skrev 2020-08-05 22:35:05 följande:

    Hejsan alla!

    Finns det plats för en till som planerar för äggdonation 2020?

    Vi har ett barn sedan tidigare (2017 Dec) på naturlig väg utan större problem. Därefter syskonförsök ledde till en sekundär infertilitetsdiagnos, tre misslyckade IVF försök och en rekommendation om äggdonation.

    Här är vi nu,, valt klinik i Danmark, haft ett inledande samtal, sänt över foto för donatormatchning och inväntar svar på DNA analys av mannens prov.

    Sen väntar vi.

    Följer gärna alla modiga och kunniga och starka (å ibland små o svaga) kvinnor som GÖR på våran gemensamma resa.

    Fortune favours the brave, right?! Håller alla tummar o tår för oss! Tillsammans.


    Absolut! Du är välkommen!

    Hur lång kö är det i Danmark? Vad var det som gjorde att ni valde Danmark? Nyfiken!
  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2020-08-06 07:48:34 följande:

    Jag hatar att ha smink, jag bara längtar tills jag får tvätta bort det, haha. I alla fall när hyn är dålig, då känns det som att den blir instängd och ännu värre under sminket. Men så är jag också värdelös på det, har säkert fel grejer. Håller mig till mascara, eyeliner och rouge, sen är jag ute och cyklar i djungeln :-P

    Men tack för tips! Gelen jag använder heter förresten Epiduo. Jag kom inte på vad den hette igår. Och det är adapalen i den som kan ge fosterskador. Dock är forskningen på stora mängder som (om jag förstod det rätt) behövde intas oralt, men det spelar ingen roll, inget vägens skulle överväga att använda. Innehåller dessutom benzoylperoxid.

    Har du inga äggledare eller är de skadade? Vad händer i så fall med ägget om du får ägglossning nu?


    Äggledarna är bortopererade efter utomkvedshavandeskap. Ägget är så litet så inga problem för kroppen att ta hand om det. Blir väl samma sak som om äggledaren missar att fånga upp ett ägg.

    Bare minerals puder är bra. Det andas. Lumene tycker jag också är bra. En concealer som täcker och sitter bra ch som ivarjefall inte gör mina finnar värre (vad jag vet) är Isadora camouflage concealer.

    När den här resan är över ska jag ta tag i saken ordentligt och gå till hudläkare. Är sååååå trött på dessa finnar nu. Men alla preparat som jag fått föreslagit för mig tidigare har inte varit förenliga med bebisförsök, så har givit upp om medicin innan.
  • GrodanS77
    bellis2 skrev 2020-08-06 08:36:44 följande:

    Angående utslag/finnar. Jag hade problem med typ bölder (sköldkörteln) och en puckad läkare gav mig antibiotika fö der. En hudläkare gav mig istället en salva.

    Vad gäller ansiktet och smink, satsa på vårdande produkter, finns massvis. Om du inte testat mineralsmink kan det vara värt att göra det.

    Hudvård. The Ordinarys hudvård är riktigt bra, om du söker på YT the ordinary acne får du fullt av rekommendationer om vilka produkter du bör testa, Det bästa? Deras produkter är så billiga!


    Vet du vad salvan hette som du fick från hudläkaren?

    Jag har varit lite nyfiken på the ordinarys produkter tidigare men inte kommit till skott. Kanske man skulle göra det nu då!

    Har förresten beställt hem membra femin forte som du rekommenderade. Ska bli spännande att se om det blir någon skillnad.
  • GrodanS77
    Autumn leaf skrev 2020-08-06 09:55:05 följande:

    Hejsan!

    Vi har gjort våra IVF försök i Sverige, på Livio i Malmö.

    Jag tycker att de var oftast väldigt gulliga och gav ett bra bemötande. Vi fick köpa ett 3-paket. Men det var konstanta kommentarer om att det kunde avbrytas pga eventuell dålig respons på stimulering. Redan där kände jag att de visste något om vår prognos som de inte delade med oss. Vi fick aldrig någon prognos % chans att lyckas med behandlingarna. Jag frågade mycket, ifrågasatte och undrade men tycker transparensen är låg! Dessutom bad jag ut labbrapporter över embryoutveckling vilket de helst inte gjorde men jag till slut fick. Dessa rapporter har typ alla europeiska klinkersom standard att dela och ville gärna se för göra deras egen bedömning.

    Kände även i jämförelsen att Sverige är inte top of class när det gäller fertilitetsmetoder och forskning.

    Vi gjorde second opinion utomlands på ett par kliniker i Tjeckien o Danmark bla - där vi fick prognos rakt upp och ned - vilket gav oss möjligheten att gå vidare med ÄD.

    Vi har en dubbel problematik, låg count för min man och lågt AmH för mig, låg respons på stimulering och dålig äggkvalite. Inga toppkandidater direkt, vilket gör att vårt barn vi fick på naturlig väg utan större problem eller väntan är ett ännu större ?mirakel? än vad det är att få barn enligt de som vi har pratat med.


    Ni har hunnit med mycket på kort tid låter det som och att du har koll på en hel del.

    Så ni fick köpa ett paket med tre ivf trots lågt amh? Trodde klinikerna hade en gräns på amh för att få köpa flerpack. När mitt amh låg på 0,7 blev vi nekade av en klinik att köpa trepack. Men det kanske bara var den kliniken då.

    Med äd så har ni ju eliminerat ett problem och sen finns ju isci också. Så så länge det bara är antalet simmare som är lågt och inte dålig kvalitet så borde det ju inte vara något större problem.
  • GrodanS77
    Autumn leaf skrev 2020-08-06 09:33:21 följande:

    Hejsan!

    Det är färska stimuleringscykler och donatorn väljer själv när de ska sätta igång. Garanti på 1 embryo transfer men genomsnitt plockar de ut ca 8 ägg enligt Europeiska medicinska standards.

    Hur tänker ni andra? Vad har varit viktigt för er vid val av klinik?

    Vad är era önskemål hos en donator?


    Så de garanterar bara ett embryo transfer på 8 ägg? Hm... vi valde tio ägg nu senast och fick bara ett et, inget till frysen. Nu ligger ett ?reklamationsärende? mot äggbanken via vår klinik.

    Vi har valt svenska kliniker. Först vart det Umeå som resulterade i vår dotter. Nu gör vi försök i Uppsala. Först var det för att vi kunde så lite om äd processen och det kändes för ?läskigt? och omständigt att vända sig utomlands. Vi var ganska trötta och utmattade efter allt tidigare försök och missfall, så det kändes lite övermäktigt helt enkelt. Nu vill vi ha en klinik nära så att det är lättare att ta sig fram o tillbaka. Jag har inte haft problem med att ägg inte fäster och därför inte sett det som jag har behövt hela ?arsenalen? som utländska kliniker kan erbjuda. Men det hade gått snabbare att få dottern om vi vänt om utomlands eftersom vi till Umeå stod 3 år i kö. Har gjort ivf och äd sammanlagt 10 insättningar och fått 6 st pluss. 3 pluss på ivf som resulterat i två ma och ett utomkveds. Konstaterat kromosomavvikelse. Så äd istället. Där har jag nu haft två pluss som ?gått tillbaka? efter ett par dagar och sen ett plus som blev ett barn. Dvs plussat på alla tre äd-insättningar. Ska prata med kliniken om medicindoserna för jag tror att jag låg lägre i doser än när jag gjorde i Umeå.

    Kriterier för donatorn...eftersom jag är mörkhårig med lite röd ton så får donatorn gärna ha något liknande, gröna ögon (eller bruna), minst min längd gärna några cm längre, kroppsform som stämmer hyfsat bra. Det är väl ungefär det man får ha synpunkter på vid äd i Sverige. Vad jag vet så går de inte på utbildning och intressen osv. Men vänder man sig utomlands så kan man väl oftast välja sånna saker också om jag har förstått det rätt.
  • GrodanS77

    Bellis, ang The Ordinary produkter, får jag fråga vilka du har använt mot acne? Har du testat fler olika? Började läsa lite och det är en djungel!

  • GrodanS77
    Autumn leaf skrev 2020-08-06 23:40:05 följande:

    Ja, garantin med 1 embryotransfer / cykel verkar vara vanlig åtminstone i Öresundsregionen och de vi talat med.

    Normalt sett får de ut i genomsnitt 8 ägg, sedan är det bortfall pga inte mogna, inte befruktas och eventuellt inte utvecklas som de skall.

    Men alla de embryo som går till frysen är våra. Har vi tur blir det fler än det enda garanterade embryot.

    Kan du inte berätta lite om att ni fick välja 10 ägg? Vad innebär det?

    Förstår er fullt ut! Man måste orka. Det är ju en större uppgift att åka utomlands även med duktiga koordinatorer som hjälper en. Vi kände samma inför IVF. Det var för övermäktigt att ge sig ut i Europa då. Även med tanke på Corona så var det ren tur att vi fick göra IVF eftersom många fått pausa sina behandlingar i utlandet.

    Dock kanske vi hade haft större tur/skicklighet? Vem vet?

    Ja, jag tror i vissa länder kan man få ganska mkt information om donatorn. Men det är ofta inte en öppen el icke-anonym donator vilket vi gärna vill ha. Som sagt, det kanske är något vi får omvärdera beroende på hur det går. Vi har typ fått välja det ni valt. Min man hade gärna velat önskat personlighet så barnet påmint om mig till sättet.

    Är det någon som funderat på att ha som kriterium att välja en donator som donerat tidigare och det lyckats med för någon annan familj?

    Varför tror du att du plussade och det gick tillbaka? Ljuvligt att veta att det gått bra med ÄD och ni fått en dotter. Jag hoppas det blir allas våran lycka!


    Vår klinik använder äggbanken med frysta ägg. Då kan man välja om man vill betala för 6, 8, 10 ägg. Alla ägg som Sen blir befruktade och går att frysa får man givetvis behålla.

    Läkaren på vår klinik säger att hon så långt det går väljer donatorer som fått egna barn och som är 25-30 år. Tillräckligt gammal för att ha hunnit få barn och förstå vad donationen innebär samt inte för gammal i fertilitetssammanhang.

    Ang väntetid när vi gjorde försök för dottern, då var det bara Umeå där man kunde göra privat. Sen januari 2019 så finns det fler kliniker i och med lagändring. Har kortat ner tiden avsevärt. När vi ställde oss i kö så sa de 1-2 år, efter 1,5 år så var det vår tur, men sen sköt de på läkarbesöket I nästan ett halvår och sen efter det på behandlingen 2 månader i taget. Det gjorde att tiden gick. Hade vi vetat från början att det skulle ta så lång tid hade vi nog vänt oss utomlands ändå.

    Öppen donation är det vi också vill ha, därför kändes det också bra med sverige.

    Vi känner oss stressade. Tog tio år att få dottern och har nu hunnit fylla 43. Väntar just nu på svar från kliniken där vi än så länge bara gjort 1 syskonförsök om reklamation av äggen då det bara blev ett som gick att använda.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020