• Sofia95

    Vi som planerar äggdonation 2020

    GrodanS77 skrev 2020-08-25 17:54:03 följande:

    Ja vid en provstimulering gör man vul efter 10-12 dagar för att kolla just slemhinnans tjocklek och antal skikt.

    Bra fråga vad de gör av de äggen. Kanske sånna man får vid garanti? Men om man kan köpa dem två o två så måste de ju vara frysta på olika strån. Annars kan man inte dela upp dem utan att tina dem har jag förstått det som. Kanske jag har fel? Men i så fall borde man ju kunna befrukta i olika omgångar också...hmm. Blir inte klok på detta!

    Va skönt att allt annat är klart nu innan! Då är det bara att sätta igång när det finns ägg! Tjoho!


    Aha, då förstår jag. Jag hade ingen aning om hur äggfrys gick till överhuvudtaget, jag tänkte nog att de var ett och ett, fast två och två här :)

    Jag ska skicka ett mail till kliniken senare i veckan eller början på nästa vecka och föreslå att jag gör en provbehandling. Upplever du mycket biverkningar av en sån?

    Ja, jag är taggad nu och känner mig redo!
  • Sofia95

    Zwillinge, dina tankar kring ÄD och sätter ni pratar med det om er som berörde även mig starkt. Jag skulle läsa det för min sambo men började grina halvvägs för att det var så fint uttryckt <3

  • Sofia95
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-08-26 17:25:35 följande:

    Någon som vet om det görs några extra kontroller hos mödravården vid äggdonation som görs just på grund av äggdonationen och inte på grund av moderns ålder?


    Jag har också fått till mig att det görs extra kontroller efter ÄD pga ökad risk för havandeskapsförgiftning
  • Sofia95
    Zwillinge86 skrev 2020-08-27 05:52:30 följande:

    Äntligen utslag på ÄL-test!!!!! Så FET den 3/9.

    Ska ta ägglossningsspruta ikväll och börja med progesteron och TCM-örter (för att boosta ägglossningen) imorgon. Har även tänkt köra en 5-dagars antibiotikakur jag blivit tipsad om. Sedan är det bara att boka resa och hoppas att förseningar Mm inte ställer till det. Något annat jag bör tänka på eller inte får glömma? Kör redan blodförtunnande i form av trombyl och fragmin, samt 20mg kortison. Kommer även att ta några IL-dropp i början av graviditeten samt komplettera med progesteroninjektioner efter plus. Har dock inte riktigt bestämt om jag ska köra en spruta/kväll så att de räcker till (och med?) v.9 eller om jag ska börja lite senare (får ju missfall i v.7) så att jag kan ta 2st/dag. Vad tror ni? Ska man förresten sluta med E-vitamin efter insättning? Har läst att det kan förebygga missfall så det känns dumt att sluta, men har fått uppfattningen om att de flesta ordineras detta inför insättning enbart?


    Woohoo! Åh så härligt! Jag har tyvärr inte en tiondel av din kunskap så jag har inga tips att ge, men vad jag ska tänka på dig och hålla tummarna!
  • Sofia95
    horizon skrev 2020-08-28 19:32:49 följande:

    Hej! 

    Är helt ny i Familjeliv och i detta forum. Vi undersöker olika möjligheter till ÄD utomlands så som Olga, Invimed, Ava Riga.

    Är strax över 40 och det verkar som min mens inte vill komma mer och har börjat få vallningar dvs östrogen värderna är i botten. Är det fler som är i samma sits här och vilken behandling väntar er i så fall?

    Tar emot alla tips och råd. Även läkare som man kan gå till hemma för att göra kontroller osv om ni har några?

    Tack! 


    Hej och välkommen! Jag står också inför första försöket ÄD. Är 32 år, men inte haft mens sedan 20-års ålder, påbörjade utredning förra året och slutsatsen blev ÄD. Vi funderade på utomlands, men bestämde oss för att börja i Sverkga och har valt Gynhälsan i Uppsala. Vi är berättigade landstingshjälp då vi inte har barn, men väntetiden känns orimlig, så vi kör privat.

    För prover har vi kontaktat privat gynekolog i samma stad vi bor, där kommer vi att få göra VUL inför insättning för att slippa åka till Uppsala.

    Har du barn? Jag började med progynon för att slippa vallningar/biverkningar av för lågt östrogen, egentligen vet jag inte om jag upplevde så mycket symtom, men jag ville börja ändå. Nu håller jag på att försöka förbereda kroppen inför behandling, vi får ägg förhoppningsvis om en vecka, men insättning blir nog senare i höst/vinter.
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-30 13:43:36 följande:

    Utländska kliniker avråder från träning men promenader i lugnare tempo är ok de 12 första veckorna. Svenska kliniker verkar däremot hävda att lättare träning är bra. Åsikterna är många i denna fråga. Kanske har det att göra med de olika medicinerna man får?


    Jag tycker det är så konstigt, för utländska kliniker ger ju mycket mer mediciner, då borde man ju kunna träna lite utan att hamna på för låg nivå. Och här hemma får vi mindre mediciner, men ok till lite lugn träning..
  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-08-30 13:47:25 följande:

    Lugna promenader uppmuntrar de till. Däremot om man vid en eventuell graviditet hamnar på plan b (den värsta) då är det "strict bedress" som gäller. Det innebär att man endast får gå upp till toaletten. Till och med mat får man äta i sängen. Hur länge beror på blödningen. 


    Oj jösses.. :/

    Men om plan B är den värsta, vad finns före plan B som inte är plan A? Jag menar, finns det nån lite mildare åtgärd också? Och när kör man respektive plan?
  • Sofia95

    Horizon,

    mitt AMH var >0,21 när jag mätte i januari. Vid första VUL såg de en enda äggblåsa, vid andra inga alls. Min östrogenproduktion verkar obefintlig, >44pmol vid två tillfällen (dvs ej mätbart). Ska bli intressant att se vad jag får för doser av medicin, om det blir samma som för de som har egna cykler ibland eller om de blir högre.

  • Sofia95
    Cina35 skrev 2020-08-31 11:56:42 följande:

    Hej! Jag är ny här. Ska göra äggdonation på gynhälsan i Uppsala.

    Vi hade beställt 10 ägg, 7 klarade upptiningen men bara 2 blev befruktade och inget utvecklade sig till blastocyst, så det känns inte alls bra

    Läkaren ska ringa mig imorgon så får väl höra då hur vi går vidare


    Hej och välkommen!

    Himla trist att höra om det resultatet! Dock har de garanti på 2 blastocyster vid fler än 9 ägg, så ni kommer garanterat att få fler ägg! Jag skrev och frågade nu innan vår beställning, då vi hade möjlighet att välja upp till 14 ägg. Nästa leverans är beräknad att komma nu på fredag, så ni borde kunna få med nästa, som de hoppas blir efter ca 4-6 veckor! Håller tummarna för bra samtal med dem!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020