• CrookedTail

    Vi som planerar äggdonation 2020

    En mötesplats för oss som planerar att göra äggdonation eller embryodonation under 2020. Här kan vi få svar på frågor, tips och råd och stöd från andra i samma situation.

    Jag är 38 år och har inga barn sedan tidigare. Vi har gått igen en spontangraviditet som tyvärr slutade i MA i v.12, samt två totalmisslyckade IVF:er på Sahlgrenska.

    2019 gjorde vi två insättningar (ett ET och ett FET) med donerade ägg på AVA Riga som inte lyckades. Jag gjorde nyligen en hysteroskopi och där kunde man se avvikelser, troligtvis en inflammation i livmodern. Vi väntar nu på svar om vidare behandling från kliniken.


    Apr 2017 spontangravid, MA i v.13 | Jan 2019 IVF 0 ET | Apr 2019 IVF 0 ET | Sep 2019 ÄD 1 ET | Nov 2019 ÄD 2 FET
  • Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-18 17:34:56 följande:

    Det är bra att du förbereder dig mentalt. Men som du säger, att det kan öka stresspåslaget och övriga välmåendet så då kan det ju faktiskt vara bättre att träna en del. Ta upp det med kliniken o beskriv vad du brukar göra. Så att du kan få det bekräftat från kliniken vad de tycker är bra eller dåligt.

    På olgas sida stod det ?ingen hård träning?. Så det tolkar jag som att lättare träning ändå är ok.


    Det är så svårt med definitioner. "Lätt träning" är nog inte detsamma för den ena som den andra... Jag gick hos en funktionsmedicinare som ville att jag skulle minska på träning, öka intag av fett osv. Jag förklarade att jag behöver tydliga direktiv. Antal gram fett/dag, längd och frekvens på träningspass. Han ville inte ge det till mig då han ansåg att en del i dåvarande problematiken var att inte kunna släppa på kontrollen, men såhär så skulle det kännas jätteviktigt. Jag ska försöka förklara för dem hur jag brukar träna och vad jag skulle anse var "lätt träning". Om jag skulke plussa och åtminstone kan få köra efter de första 12 veckorna vore jag glad.
  • Sofia95
    Zwillinge86 skrev 2020-08-18 18:21:14 följande:

    Ja det ökade mitt förtroende för dem, när de ändå kunde erkänna att något mer är fel. Hade jag varit i en annan fas i livet hade jag följt rådet och vänt mig utomlands. Nu försöker jag istället suga åt mig kunskap av er som har behandling utanför Sverige :) Har Vul på måndag och antar att jag får ägglossning typ den 26/8. Sen är det insättning 6 dagar senare. Har 6 blastocyster så vi håller oss väl sysselsatta hela hösten.


    Gud så spännande! Men ursäkta min förvirring, var är det ni kör nu?
  • Zwillinge86
    Sofia95 skrev 2020-08-18 19:43:05 följande:

    Gud så spännande! Men ursäkta min förvirring, var är det ni kör nu?


    Ingen fara! Vi är kvar på Livio Umeå då jag, även om det nu finns kliniker närmre som utför ÄD, inte orkade byta klinik.
  • Zwillinge86
    bellis2 skrev 2020-08-18 18:23:05 följande:

    Och då är frågan vad som är fint enligt de. Har tittat noggrant på hur det graderas i utlandet och vad man tittar på, en helt vetenskap och är så viktigt.

    Jag använder Climara och då är det två plåster som jag byter ut två gånger i veckan. Om man använder Estradot är det ett plåster som bytes ut två gånger.


    Tack! Hur länge ska du köra med plåster? Till vecka 12, vilket även gäller progynon som trappas ner från v.10?
  • vårsommarhöstvinter

    På Olga Fertility Clinics hemsida finns det några inlägg/artiklar som jag skulle vilja läsa, handlar om hur man kan ta sig till kliniken, olika transportsätt. Men när jag klickar på länkarna (Read more) så händer inget. Måste man registrera sig och logga in på något vis, eller har jag bara otur?

  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-19 08:30:55 följande:

    Tack! Hur länge ska du köra med plåster? Till vecka 12, vilket även gäller progynon som trappas ner från v.10?


    Inga problem! Nej, plåster körs till vecka 12 men progynon till vecka 10 som du skriver.
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-08-19 08:31:59 följande:

    På Olga Fertility Clinics hemsida finns det några inlägg/artiklar som jag skulle vilja läsa, handlar om hur man kan ta sig till kliniken, olika transportsätt. Men när jag klickar på länkarna (Read more) så händer inget. Måste man registrera sig och logga in på något vis, eller har jag bara otur?


    Kan du länka till någon som exempel så kan jag ta en titt och jämföra. Har du den inställd på svenska eller engelska?

    Du får gärna fråga oss om det också. Det är lite annorlunda nu hur man får ta sig dit.
  • Zwillinge86
    bellis2 skrev 2020-08-18 17:23:02 följande:

    Håller tummarna för att det ska gå!

    Precis. Jag tar Crinone morgon och kväll och sprutor morgon och kväll.

    Det är illa när de säger att de saknar möjlighet att hjälpa till. Men får jag fråga, graderar de embryon på samma sätt som de gör i utlandet?

    All väntan, plågsamt. Tack så mycket


    Hur går det med väntandet på provsvar, står du ut? En kontrollfrågan; tar du Crinone och spruta samma tid? Och är det oljebaserad (muskulär injektion i tex skinkan) eller vattenbaserad spruta (subkutan i tex magen)?
  • GrodanS77

    Nu har vi pratat med kliniken om att lägga till fler ägg. Vi kommer att kunna köpa 3 extra, dvs utöver de 5 vi får från garantin. Det kommer att kosta oss 50 totalt för de 8 äggen. Vi kommer inte att göra fler äggköp utan det blir de försök som blir av de här äggen nu. Så jag hoppas verkligen att vi kan få något extra till frysen!! Det är inte mycket med 3 extra ägg, men det gör ivarjefall att chansen att få något till frysen ökar. Tycker kanske att det blev lite dyrt med 35 extra för 3 ägg, men vi tycker ändå att det är värt det för att maxa chansen.
    Donatorn matchar mig färgmässigt, längd osv. Är 30 år och har två barn. Tycker att det känns bra.
    Så går allt som det ska med att få hit äggen så kommer de i början på september. Så vem vet, om vi har tur kanske vi hinner med att påbörja försök redan i slutet av september. Beror ju lite på hur min cykel behagar fungera också...

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020