Inlägg från: Malmö86 |Visa alla inlägg
  • Malmö86

    BF september 2020

    emmne91 skrev 2020-01-23 19:09:27 följande:

    Var på hälsosamtal under veckan. Tycker det känns lite jobbigt att dom lämnar information till mammor om vad som är en hälsosam viktuppgång. Tänker att som gravid mår man redan dåligt över att lägga på sig vikt och sen kanske vissa lägger på sig mer än vad rekommendationen säger. Det lär ju inte göra att man mår bättre. Jag gick upp ca 30 kg med första och ca 25 kg med andra. Med andra ord alldeles för mycket enligt rekommendationen. Huvudsaken är väl att man i såna fall efter förlossning till slut går ner dom extra kilona om det behövs för hälsans/måendets skull.

    Får ni också sådan information?

    Fick iallafall veta att jag antagligen kommer ha en riskgraviditet igen med massor av kontroller och att jag kommer behöva äta trombyl. En remiss är skickad till specialist mödravården. Detta för att jag i första graviditeten fick havandeskapsförgiftning redan i v 32.


    Det ingår i hälsosamtalet.

    Det är inte pga dig och för att undvika en eventuell övervikt eftet graviditet som de kommer med rekomendationerna, utan för att det inte är bra för barnet. Kan bland annat leda till havandeskapsförgiftning..

    Har full förståelse för att "man får va fin som man är" osv.. men när det direkt är ohälsosamt är det vårdens ansvar att påpeka detta och hjälpa med det.
Svar på tråden BF september 2020