• liloma

    BF augusti 2020 - stannar på FL

    Blandbubbel skrev 2020-07-05 12:11:58 följande:

    Det är jobbigt ja, men jag vet inte hur mycket som bara beror på gravsymptom eller om allt känns tungt för att jag inte får något stöd i alltihopa.. jag har BF 13/8, så 39 dagar kvar.


    Mm... Det känns som det hade varit lite enklare om de fick följa med till barnmorskan, kanske att de får lite större förståelse när någon professionell säger vissa saker än när allt kommer från oss!

    Undra när de kommer ändra restriktionerna..
  • liloma
    Jooosen skrev 2020-06-29 09:06:24 följande:
    Åh tack ska kolla den! Svalare idag... så skönt! Nej men precis, skyller oxå på det. Igår klarade jag inte av att se min sambo knappt. Jag tror ja oxå blir avundsjuk för att han går på födeldagsfester, nattbadar, kan dricka bubbel o massa roliga saker. Medans jag typ sitter hemma som en tjock val o inte gör ett skit.... krockar liksom lite där. Men han fattar ju inte d. Samtidigt hatar man att känna sig som en surtant. Är ni bra på att kommunicera? Jag håller mycket inom mig tyvärr ..
    Hur går det med irritationen? :) 
    Och hur mår du nu, nu är det verkligen inte långt kvar! 
    Jag tycker magen börjar bli så stor och trång, och det börjar göra ont ibland när han sparkar. Och ännu större ska jag bli...!
    Har fixat det mesta hemma nu så börjar känna mig redo! Känns som det kommer bli en ganska lång och seg väntan såhär på slutet. 
    Har du slutat jobba nu? 
  • liloma
    Jooosen skrev 2020-07-13 18:37:41 följande:
    Hej vännen! Haha ja inte så mycket bättre...är känslig som fan fortfarande. Gjorde fransförlängning idag för första ggn. Bad om korta och naturliga. Gick därifrån med helt onaturliga o långa fransar. Har varit gråtfärdig hela dagen!! Förr hade ja nog inte brytt mig såååå mkt. Hur går det med ditt humör? Ja men samma här. Är sjukt trångt i magen nu. Ibland känns det som att bebben verkligen ligger o trycker mellan benen oxå... vi har oxå fixat det mesta. Leverans på baby crib kommer i veckan! Gjorde min sista dag i lördags. Overkligt! Jobbar du fortfarande? Minns inte från när du skulle varit ledig! Hur går det med namn? Kram!! Kämpa!
    Haha känner igen det, här hemma börjar jag gråta lite då och då men min sambo har blivit rätt van och gör inte så stor sak av det iallafall :P Har känt mig lite mer orolig på sistone, tänk om nåt händer såhär i slutet....!

    Ja, och mot revbenen. Mycket hicka är det också! 
    Ska till barnmorskan imorgon och får se hur han ligger, tycker han legat åt ett håll mest hela tiden men sen plötsligt igår sparkade han på andra sidan! Hoppas han lägger sig rätt i tid iallafall. 

    Vad skönt! Jag jobbar den här och 3 veckor till, men kan nu jobba iaf 3 dagar hemifrån + aslugnt på jobbet så det känns skönt.
    Idag hämtade jag en storleverans från apoteket med massa babysaker och några saker till mig själv. Har också målat en byrå till bebben. Mysigt att få fixa och "boa in sig" lite här hemma med bebissaker! 
    Säng har vi inte än men ska få i aug. 

    Konstigt nog tänker jag fortfarande inte så aktivt på namn! Vi har ju 1 eller 2. Men man har ju lite tid på sig sen också ;) Hur går det för er? Kram och kämpa du med! 
  • liloma
    Jooosen skrev 2020-07-14 09:47:28 följande:

    Haha ja stackarna, hoppas det släpper sen bara! Är lite beredd på baby blues oxå när bebisen är född. Har förberett min sambo om vad det kan innebära. Lika bra. Ja mycket hicka nu och sparkar som känns annorlunda! Jag ska oxå till bm idag! Två tidigare gånger har hon ändå legat med huvudet ner. Men vet inte om hon är fixerad. Får se idag. Börjar du känna dig andfådd nu? Ja känner mig helt sjukt andfådd o trött. Som en stor elefant trots att många påpekar att jag knappt ser gravid ut haha.... juste så var det!vihar några namn oxå men inget bestämt alls ännu!det får bli ett senare problem känns det som!hör av dig hur det går hos barnorskan sen!


    Inte så farligt andfådd faktiskt men nu mot eftermiddagen/kvällen känns magen så himla spänd och stor! Tröttare är jag definitivt, både pga sover sämre och allmänt trött.

    Det gick bra hos barnmorskan! Alla värden bra! Tredje personen jag var hos.. men hon var bra :) han låg med huvudet neråt, kände mig lite lugnare av att det inte lät som jättestor risk att han vänder sig helt nu med rumpan även om det kan hända. Känns som han legat med huvudet neråt ganska länge. Däremot kan dom vrida sig fortfarande därav att jag plötsligt kände mer på vänster sida mot höger som jag känt tidigare.

    Nämnde också att jag känner mig lite mer orolig nu att nåt ska hända så det var skönt att prata lite om det, det är inte så att det tar över men ibland kommer det liksom "det har gått så bra hittills, tänk om nåt går fel nu!"-tankar.

    Hur gick det för dig??

    Nu ska jag på en behandling för min stackars svanskota, hoppas det hjälper :)
  • liloma
    Jooosen skrev 2020-07-15 10:26:33 följande:

    Ja man sover ju inte direkt en hel natts sömn. Gud va ja kissar haha. En ny åkomma imorse är galen magkatarr typ. O mår så jävla illa. Fyfan. Magen är helt uppspänd oxå. Urs. Skönt att bebisen ligger neråt nu. Får hoppas att han stannar så! Vår låg ju som din senaste gångerna och igår var hon fixerad! Fick t.o.m. känna med mina egna händer vart huvudet låg... sjuk känsla! Jag fick skriva in rädslor o lite annat i min journal inför förslossningen. Det får nog du oxå göra sen. Men tror du att du kommer att ha med ett egen brev oxå? Ja jag har lite samma tankar. Allt har ju gått så himla bra hittills (förutom att jag har gbs) så man är rädd att något ska hända nu.

    Hur gick det med svanskotan? Idag åker ja ut till skärgården och kommer nog stanna till början av augusti. En dum chansning kanske men men !


    Usch då,.låter inget vidare! Hoppas det inte är nåt som håller i sig hela tiden. Vad skönt att hon fixerat sig! Ja jag har skrivit ett brev tänker att jag tar med det till barnmorskan sen när vi ska prata om det.

    Det gick bra, lite öm efter behandlingen men känns som att det hjälpte! Ska dit nästa vecka igen och då kunde min sambo följa med för att få lite tips hur han kan massera :D

    Vaknade vid 5 imorse och är på väg till jobbet nu, kommer va så trött idag.....! Zzz. Inte lätt att somna om när någon ligger och sparkar och hickar och har sig!

    Ha det så mysigt i skärgården! Skönt att komma bort lite och vila såhär sista tiden. Och sista semestern utan barn!!
  • liloma
    MsSuzyLee skrev 2020-07-19 16:27:01 följande:
    Ja, jag testade också magnesium, blev bättre! Men jag glömmer också bort att ta det, haha. Dumt!

    Tåhävningar funkar också för mig. Inte om jag gör dom på kvällen, men om jag gör dom på morgonen/dagen ;)
    Visst hade du också BF i slutet av aug om jag inte minns fel?! Hur mår du nu?
    Här är det ett himla bökande just nu och börjar blir trångt! Känner mig spänd om magen och allt svårare att få i mig mat, vill bara småäta, men blir helt fullt så fort jag äter :P
    Ändå ett antal veckor kvar... 
  • liloma
    furelise skrev 2020-07-22 23:27:40 följande:

    Finns det någon här som redan fick sin bebis?

    Vi är beräknade 11/8 i BB Stockholm, skulle vara skönt om ni delade med erfarenheter, hur gick det, läget i olika sjukhusen osv. Jag kommer att rapportera när det är väl dags :)

    Än så länge ingenting, ingen slempropp, barnet har huvudet nere men det inte är fixerad än. Gud vad jag längtar delvis för att äntligen träffa min lilla tjej, delvis för att få tillbaka min kropp. Jag vill vara själv när jag bajsar! Brukar ni undra också vad hon tycker därinne när mamman är sjukt förstoppad och kämpar för timmar på toan? :)


    Här är det ett tag kvar men blir spännande att höra när bebisarna börjar komma! 
    Då är det inte långt kvar för dig!

    Jag längtar också, börjar bli lite tungt och nu trycker bebisen på alla möjliga organ/revben när han bökar runt känns det som. Svårt att slappna av. Längtar efter att kunna njuta av mat och äta en ordentlig måltid igen! Och att sova hur jag vill. Haha ja ibland kan man undra vad dom tänker där inne i olika situationer :D 
  • liloma
    GästenT skrev 2020-07-23 14:17:15 följande:

    2 veckor kvar till bf här. Kanske blir igångsatt på måndag om kroppen ser redo ut och förlossningen har plats. Känns märkligt. Tror dock inte kroppen kommer att vara redo. Har knappt haft sammandragningar den här graviditeten.


    Spännande att det är så nära! Hur kommer det sig att du kanske blir igångsatt tidigare? 
    Jooosen skrev 2020-07-23 12:36:33 följande:

    Exakt 3 veckor kvar till bf nu! Börjar bli sååå nervös nu alltså. Dock känner jag liksom ni att jag saknar min gamla kropp och lite mer smidighet. Har dock en väldigt liten mage så vissa ser inte ens att jag är gravid trots v 38 imorn haha... börjar bli något trött på dom kommentarerna! Vilken vecka är ni i nu allihopa? Själv är jag i skärgården o stannar tills 2 veckor innan bf.


    Förstår att nervositeten börjar komma! Inte riktigt där än, men den börjar smyga sig på lite sakta! Gör du något speciellt för att ladda inför förlossningen? 
  • liloma
    Jooosen skrev 2020-07-24 07:40:09 följande:
    Nej egentligen inte. Kollar lite filmer o har läst på lite bara. Min sambo har läst om dom olika förlossningsskedena men vi har inte direkt gjort några övningar ihop. Borde kanske öva på andningen o så...! Hur har du/ni förberett er? Har skrivit in i min journal att jag är ganska rädd o gärna tar lustgas, epidural och eventuellt bäckenbottennedövning. Så typ allt :p
    Vi gick ju en föda utan rädsla-kurs, som var mycket bra! Men gör inte så mycket i vardagen, tänker att jag borde göra lite mer avslappningsövningar men så blir det inte av, typ. Men tar det väldigt lugnt, tillbringar mycket tid i soffan nu! 
  • liloma
    MsSuzyLee skrev 2020-07-25 09:04:13 följande:
    Ja, 24e augusti! :D Ja men gud vad det bökar i magen nu. Är så glad för det, för det tog ett tag innan jag kände något alls med moderkakan i framvägg. Tycker det är så kul att sitta och titta på magen när den åker omkring! Men det är mindre kul när lungorna pressas ihop och man inte får någon luft, haha. Jag vill också småäta. Det är väldigt sällan jag får plats med en hel portion mat, även fast jag är jättehungrig. Brukar göra en smoothie som jag sippar på under morgonen, himla praktiskt :)

    När jag var hos barnmorskan senast sa hon att hon har fixerat sig, och jag har känt ett ganska starkt tryck neråt på senaste. Så det känns himla skönt!

    När var det du skulle gå på ledighet? Har tre veckor kvar på jobbet och längtar sååå mycket efter att få vara hemma. Längtar efter förlossningen och att äntligen få träffa vårat barn. Så kort tid kvar, men ändå så lång!
    Juste, och jag har 28e :) 
    Ja eller hur, ibland rör sig hela magen! Haha, känns tryggt. Men när han trycker mot revbenen eller blåsan är det inte lika kul :P 

    Vad skönt att hon är fixerad! Hoppas på det jag med, ska till BM på torsdag, får se då! 

    Jag jobbar två veckor till nu, så 7 aug är sista dagen. Men nu har jag kunnat jobba en del hemifrån (och det har varit suuuperlugnt), så är väl kanske 3-4 dagar till jag faktiskt kommer åka till jobbet! Galet! 

    Längtar också både till förlossningen, även om det såklart känns nervöst också men ser ändå fram emot det! och såklart att träffa bebis!! Håller med, känns både kort och långt tiden som är kvar nu. Galet att det är max 7 veckor! Men förhoppningsvis kortare. Hela min familj har slagit vad och satsat 10kr var vilket datum han ska komma :D 
Svar på tråden BF augusti 2020 - stannar på FL