Inlägg från: Anonym (Kvinna86) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna86)

    Nygift och otrogen

    Jag förstår att mitt ältande blir långtradigt. Jag vet inte riktigt vad jag har den här tråden till, den har väl blivit mitt enda andningshål ni har rätt, den borde väl läggas ner. Tack till er alla som tagit er tid att försöka hjälpa mig i mitt snurr.

  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (jaha) skrev 2020-04-17 17:24:03 följande:

    Tyvärr verkar hon nu återigen vara inne på att ta tillbaka idioten, inspirerad av alla trådar om hur ett förhållande kan överleva en otrohet som florerar nu med en massa  "vårt förhållande vart såååå mycket bättre efter en otrohet" inlägg. Hon verkar vara inne i en "suga åt sig framgångssagor och ignorera verkligheten" fas....

    Suck, hopplöst.....


    Men snälla du. I din värld verkar vara svart eller vitt. För mig är det ett liv som slagits i spillror. En förlust av en person jag älskar... jag har ännu inte ens pratat med honom om mina tankar om att ge varandra ett försök. Du är helt säker på din sak och det respekterar jag dig för men du har också påpekat att mitt äktenskap är dödsdömt och att inget förhållande överlever något sådant samtidigt som det finns flera trådar som motbevisar det.
  • Anonym (Kvinna86)
    molly50 skrev 2020-04-12 21:39:29 följande:

    Den har varit ditt andningshål för att du inte vill berätta för någon om det du går igenom.

    Jag tycker du ska göra det. Berätta. Du behöver det.

    Tänk inte på vad som är bäst för din man utan på vad som är bäst för dig.

    Tills vidare så finns vi här när du behöver skriva av dig.


    Tack snälla.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2020-04-18 02:02:42 följande:

    Men vill du verkligen ha det som dessa kvinnor beskriver? Nån som knaprar antidepressiva och ångestdämpande, nån är sjukskriven pga psykiskt mående, nån som fått acceptera att hens man bara älskar henne till 80%, nån får acceptera ett öppet förhållande och en skriver att hon ofta ringer hem sin man från jobb i ren panik för hon är svartsjuk. Kvinnorna skriver att deras relation överlevt men är det verkligen att överleva om man får offra så mkt? Kvinnor förnedrar sig själv för att få vinna över älskarinnan.


    Jag håller inte med dig, alla går inte alls på antidepressiva eller är sjukskrivna. De flesta går tillbaka till en lycklig vardag. Jag tycker du gör det svåra enkelt.. det är väldigt många olika parametrar som spelar in när det gäller att lämna någon. Det finns också dem som ångrar ATT dom lämnade. En månads misstag under en hel livstid är också ganska kort och att påstå att någon genuint inte skulle kunna ångra sig utan egentligen se allt som ett fint minne är också fel. Så klart är det möjligt att känna ångest, brutal ångest.

    Vad offras menar du? I de relationerna alltså? Bara för att du inte skulle kunna bli lycklig igen kanske jag skulle kunna det, alla är vi olika.

    Och det handlar inte om att vinna över någon älskarinna. Hon är ur bilden, har träffat en annan. Det handlar om att värdera det jag har mot det jag inte har.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (jaha) skrev 2020-04-20 12:09:23 följande:

    Hon läser, men bara det hon vill höra fastnar, allt annat är hon blind för.

    En av damerna i en av dessa trådar hade mer eller mindre gjort om sig själv i grunden, ink sina värderingar för att kunna passa sin otrogna gubbe. Men det såg inte TS, det enda hon såg är att de ff var tillsammans.


    Det verkar ju ömsesidigt, du verkar inte kunna ta till dig vad jag skriver. Tror du att allt är svart eller vitt? Att det är enkelt att bryta upp ett helt liv och lämna någon man älskar för en månads misstag/felsteg/kalla det vad fan du vill? En livstid mot den månaden? Speciellt när hans ånger är brutal? Och när jag känner honom och litar på att det inte kommer ske igen?

    Menar du att enda valet är att lämna för att göra någon form av statens? För att behålla min värdighet?

    Om du stod inför något liknande hade det då varit lätt för dig? Att ge upp den du älskar, livet du lever och halva dina barns liv? För att markera?
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2020-04-19 20:10:58 följande:

    Har du läst vad kvinnorna i dessa trådar skriver? Vad dom egentligen beskriver?

    Tycker du att du kan leva med en man som kunnat behandla dig så här så ska du självklart det. Det är inte alla som skulle stå ut med att deras man var förälskad i en annan kvinna under vigseln och som så många gånger valt att agera på dom känslorna med oskyddat sex. Men du är inte jag. Du behöver inte argumentera för att ta tillbaka honom. Det är bara ditt val. Oavsett vad du väljer så somnar jag med min make som inte agerar som din. Så ditt beslut påverkar inte mig.

    Jag tycker bara det är synd att du missar chansen att leva med någon som respekterar och älskar dig och bara dig. Alltid.


    Ja, och flera av dem har kommit vidare med sin relation. Inte alla, min vissa. Så klart förhållandet ändras, olyckligt vore det väl annars? Jag förstår faktiskt inte det skamliga i att ge ditt förhållande ett försök till? Jag tror mörkertalet är stort, många gör som mig och berättar aldrig vad som skett och förhållandet repar sig utan att andra får reda på det.

    Du vet jag resonerade som dig. Trodde aldrig min man skulle göra något sådant. Sov gott om natten säker på att jag var hans allt.

    Min man älskar mig. Punkt.
  • Anonym (Kvinna86)
    molly50 skrev 2020-04-22 08:19:56 följande:

    Bara av nyfikenhet.

    Hade du förlåtit om du varit i denna TS situation också?

    www.familjeliv.se/forum/thread/80243998-ar-min-man-otrogen


    För ett år sedan sa jag att jag aldrig skulle förlåta någon typ av otrohet, nu vet jag att det inte är så enkelt. Jag vet inte var jag skulle gränsen idag. Kanske om dom hade haft en relation i den bemärkelsen att det blivit ?vardag? för dem.

    Alla ni som säger att det är så lätt att gå vidare från otrohet och lämna - så sa jag också innan det skedde mig.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2020-04-21 20:20:59 följande:

    Jag är säker på min make. Under många års äktenskap och flera barn så har han aldrig dolt mobil, Mail, vänner. Han har aldrig ens haft möjlighet att vara otrogen! Hans hotellnätter har skett med mig. Min man älskar mig som jag älskar honom och ingen av oss blir förälskade i andra. Och om vi förälskar oss i andra så bör vi inte leva ihop. Min man går inte att jämföra med din. Om du jämför din man med andra gifta män så har du fruktansvärt låga förväntningar på den gifta mannen.

    Ditt val är inte skamligt. Men du förminskar hans fruktansvärda beteende på ett sjukt sätt. Han har lyckats manipulera dig på ett sätt som nästan är värre än hans otrohet. Du sitter seriöst och litar på en man som var förälskad i någon annan när ni gifte er, som gjorde sin älskarinna gravid, som delade dina hemligheter med älskarinnan och dessutom hade planerat in att umgås med älskarinnan igen när du kom på honom! Du skriver att du är the one och hans livs kärlek?! Är det kärlekshandlingar?

    Älskarinnan är ingen galen tjej som dök upp i er relation. Hon är någon din man valde. Varje sms där han skrev gulliga saker, varje samtal bakom din rygg där han berättade att han saknade henne, varje samlag mm var ett val i sig. Han valde kanske 50-100 gånger att ljuga och bedra. Varje gång vägde han henne mot er relation och bestämde att hon vägde tyngst. Han visste att du skulle bli jätte sårad och äktenskapet äventyrades men vid varje handling så valde han att riskera det. Det är inte ett misstag utan massor med medvetna val.

    I ett år så har du gått med vetskapen om att du inte varit din mans allt. Du har mått så dåligt att du vill dö! Och det är enbart hans fel! Det är inte kärlek.


    Jag var också 100% säker på min man. Vi har levt ihop ett decennium, har barn ihop, har pratat och förkastat otrohet. Det fanns 0% chans för mig att han skulle vara otrogen. Jag trodde hans nätter spenderades med mig. Jag litade till 1000% på honom. Vi var som er...

    Förstår du då chocken? Att det otänkbara skedde.

    Ja jag kanske förminskar det. Samtidigt är otrohet alltid otrohet. Jag förstår att det inte går att likställa med en kyss men förstår faktiskt inte det markanta i att hon blev gravid. All kan potentiellt bli gravida vid ett enda ligg. Ja jag förstår det sjuka i att vi var nygifta men det hade sårat precis lika mycket om vi inte vore det.

    Nej det är inte kärlekshandlingsr så klart. Men det finns bra mycket andra handlingar som också väger tungt. Och hur skulle det vara om vi aldrig kunde förlåta ett fel? Det är ju ett helt liv som kastas bort och återigen, hans ånger är (med all rätt) brutal. Han måste för alltid leva med vad han gjort, är inte det straff nog?

    Dom var ju också vänner. Känslorna växte fram. Hon tog honom inte med storm. Och det var vid två tillfällen dom låg (men då flera gånger), alltså inte massor gånger.

    Nej han vägde inte oss mot varandra. Han var nyfiken och ville testa. Ha kakan och äta den...
  • Anonym (Kvinna86)
    Juicebaren skrev 2020-04-21 21:14:17 följande:

    De allra flesta gör inte heller så mot sin fru/make. Det är din make det är fel på, inte alla andra. Han älskar dig nog på sätt och vis men uppenbarligen inte tillräckligt för att avstå från att skaffa sig en älskarinna (och hinna göra henne på smällen). Det säger liksom sig självt att han helt enkelt inte älskar dig ens på nära vägar så mycket som du (och han) så gärna vill intala dig. Självklart kan du stanna ändå. Sorgligt att lägga sitt liv på det bara.


    Nej kanske inte. Men allt annat som är han då? Alla han miljontals fina handlingar, betyder det noll mot en handling? Han hade henne en kort period men avslutade också, för han ?vaknade upp?. Ville ha mig... det handlar inte om att han inte älskar mig, det handlar om att han attraherades nåt enormt av henne. Sorgligt att lägga sitt liv på att bl.a vilja vara med sitt barn på heltid?
  • Anonym (Kvinna86)
    molly50 skrev 2020-04-23 08:56:32 följande:

    Jag kan hålla med om att en del har varit hårda mot TS här.

    Men hon har ju stoppat huvudet i sanden och försvarat sin man och lagt all skuld på älskarinnan.

    Jag tycker dock att hon verkar ha kommit till sans nu och verkar starkare.

    Och klarar hon att förlåta och gå vidare så tycker jag att hon är stark.

    Det är inte alla som klarar det.

    Däremot så tror jag det är bra om TS kan berätta detta för någon så att hon kan få alla känslor ur sig innan hon tar ett beslut. Man behöver stöd.

    När det kommer till att lämna vid en otrohet så tycker jag nog också att det beror lite på omständigheterna.

    Hur länge har det pågått,hur ofta och vid vilket tillfälle t ex.

    Mitt ex inledde ett förhållande bakom min rygg med en av mina bästa vänner.

    Detta hade pågått i ett halvår när jag fick reda på det på omvägar.

    Skulle jag också ha förlåtit det och gått vidare,tycker du?

    För mig blev det i alla fall för svårt. Sveket var för stort.

    Men om TS klarar att gå vidare och förlåta sin mans svek så önskar jag henne all lycka till.


    Men då är det faktiskt en väsentlig skillnad mellan våra fall. Ditt pågick ett halvår. Min man hade två nätter/kvällar med en annan kvinna. Så klart han tänkte på henne på fel sätt innan men samma kväll som hon berättade om hennes känslor hade dom sex, sen en gång till och sen sa att han inte klarade av att gå bakom min rygg att hävda att han inte har något samvete stämmer inte, hans samvete åt upp honom. När han fick reda på att hon blivit gravid rasade han, jag har ju sett vad han skrivit till henne. Våra fall är inte jämförbara, ditt ex svek är de facto större.
Svar på tråden Nygift och otrogen