Inlägg från: Anonym (Kvinna86) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna86)

    Nygift och otrogen

    Anonym (För snäll) skrev 2020-06-10 13:15:49 följande:

    När min fd fru va otrogen så förlät jag henne tusen gånger om. Till slut så fick jag nog då hon fortsatte vara otrogen.

    Otrohet är inte en sak som bara försvinner, utan det sitter i skallen som en parasit och ständigt tuggar på hjärnan.

    Tänk på att du är värd mer än så. Det tog ett tag för mig att förstå att jag va mer värd men när jag väl gjorde det så va det inget tufft beslut.


    Väldigt tråkigt att höra, men alla är inte systematiskt otrogna. Väldigt få av de otrogna upprepar det med flera. Men man föll för henne och förstod inte vad som hände förrän det var för sent. Det var inte otroheten i sig som lockade, det var hon.

    Jag anser min man är värd en andra chans. Vi båda har lidit fruktansvärt i ett år nu men nu är det dags att gå vidare.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2020-06-13 12:22:32 följande:

    Hade han haft genuin ångest över att ljuga och vara otrogen hade han stoppat efter första kyssen. Nu hade han sex flera gånger vilket visar att hans njutning var större än hans ångest över att ljuga och skada dig. Hans ångest kom först när han blev påkommen vilket är ett klart bevis på att han ångest beror på att han blev påkommen.

    En man som älskar sin fru kan göra ett misstag en gång. Sedan får han ångest och klara inte av att ljuga för den han älskar. Då händer det inte att det bli ett andra hemligt sms eller en andra hemlig kyss. Då stoppat ångesten honom från att göra om det och kärleken gör det omöjligt för honom att ljuga för sin fru dag in och dag ut.

    Din man ljög för dig varje dag i månader. Han kunde skicka hemliga sms, kyssa och ha sex med älskarinnan massor med gånger utan att hindras av ångest . Han hade inte ångest över att skada dig.

    Stör det dig inte att älskarinnan har chans att gå vidare och hitta en trogen och kärleksfull man samtidigt som du sitter med en man som gör sånt här?


    Vi tar det igen. Jag har sett delar av deras konversation - han skriver flera gånger om sin ångest. Det var inget som kom när han blev påkommen. Deras reella otrohet var två veckor. De hade sex vid två olika tillfällen alltså inte massor gånger. 90% av deras relation var vänskaplig (på ytan då, men de hade ju inte erkänt något för varandra och hade kontakt som vänner). Han avbröt det också för att hans ångest över att skada mig åt upp honom, det finns nedskrivet till henne. Jag tycker diskussionen om otrohet generellt är väldigt intressant men när vi diskuterar min man och vårt förhållande vill jag att vi ska diskutera det som faktiskt var och inte förvränga eller överdriva. Det var nog det som faktiskt var.

    Det stör mig att hon inte lider men också tacksamt att hon inte är med min man. Resten skiter jag i. Jag sitter med en man som älskar mig och som jag har barn med. Och hur vet du att hon inte sårat någon? Huruvida hon var i förhållande eller inte när hon blev gravid med min man har aldrig varit på tal här.

    Men återigen, är det otänkbart att han ångrar sig och inte kommer göra det igen?
  • Anonym (Kvinna86)
    Stinssson skrev 2020-10-28 09:56:02 följande:

    Hur går det TS? ibland tänker jag på den här tråden och förundras. 


    Det går bra :) vi pratar inte om det längre utan blickar framåt. För att kunna gå vidare måste jag verkligen förlåta och det tror jag att jag gjort. Vi älskar varandra och framåt är det de viktigaste.
  • Anonym (Kvinna86)
    Stinssson skrev 2020-10-28 09:56:02 följande:

    Hur går det TS? ibland tänker jag på den här tråden och förundras. 


    Det går bra :) vi pratar inte om det längre utan blickar framåt. För att kunna gå vidare måste jag verkligen förlåta och det tror jag att jag gjort. Vi älskar varandra och framåt är det de viktigaste.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (jaha) skrev 2020-10-29 12:47:04 följande:

    Men så bekvämt för honom då att du inte pratar om det och allt ansvar läggs på dig. 

    Att DU älskar honom stämmer säkert, om han älskar dig är en helt annan fråga.


    Och din smarta lösning på allt är att lämna - både mannen och det uppbyggda, tillhörande livet?

    Jag har lagt det bakom mig för MIN skull. Ska jag kunna gå vidare måste jag genuint har förlåtit och gått vidare och det har jag. Nåt jag är stolt över.

    VI älskar varandra, det vet jag.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Älskarinna) skrev 2020-10-31 10:23:30 följande:

    Sån vet man aldrig.

    Men jag hoppas du har rätt, för din skull.


    Alltså va? Det är väl det tillit handlar om. Ingen annan människa vet väl om personen de lever med menar det de säger men jag får ju lita på det, utgå från det. Annars skulle man väl inte leva ihop...
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (H 2) skrev 2021-08-22 19:12:53 följande:

    Hur går det TS?


    Så lång tråden är? men det går bra. Vi är ytterligare en person och faktiskt lyckligare än på flera år. Jag skulle göra allt för att ha sluppit allt som hände men nu är vi nog starkare än någonsin. Närmre varandra och ett tydligare kommunikation?terapi har gjort underverk och vi kan nästan drunkna i varandra på ett sätt vi inte gjort tidigare? jag är dock glad att jag lämnade honom ett tag men också glad att jag tog tillbaks honom.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2021-08-27 05:44:47 följande:
    Har du något sätt att kontrollera att han inte är otrogen igen? Han kunde vara otrogen även när ni drunknade i varandra som mest dvs när ni lovade varandra evig trohet och kärlek vid vigseln. Du trodde ju att ni var lyckligast i värden på ett bröllop och där och då tänkte han på att ha sex med en annan kvinna.

    Min poäng är att du kanske borde kontrollera hans trohet regelbundet? Nu har han lärt sig hur du kom på honom sist så han har väl förfinat sina metoder. Leta efter en extra mobil? Kanske förvarar han den på jobbet? Har han kvinnliga kollegor som han säger kärleksord till i smyg? Har hand jobb en chattfunktion? Håll koll om han är överdrivet ?? kärleksfull?? eller uppmärksam på dig. Speciellt då nu nu har ett barn till och småbsrnsperioden verkar trigga igång hans jakt efter andra. Kontrollera hans trohet regelbundet. Även hans ärlighet kring annat. Du vet ju att han tidigare verkligen inte har gått att lita på och han han ju inte självmant kommit och erkänt varken vid första, andra,tredje, fjärde ?..osv tillfället. Men visa inte att du kollar honom för då döljer han allt bättre!!
    Jag har inga behov av att kontrollera honom, jag litar på att han inte är otrogen, hade jag inte kunnat göra det så hade jag inte kunnat leva med honom. Och vår kärlek är starkare nu än för tre år sedan, idag tar vi inte varandra för givna. 

    Nu är det ju upp till honom att bevisa att det han sagt och bett om ursäkt för under dessa år är sant - skulle något liknande hända så är han körd och det vet han. Skulle han ligga med någon annan igen så är det kört och då får han helt enkelt stå sitt kasst. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Kvinna 44) skrev 2021-08-27 06:38:18 följande:
    Sitter och läser tillbaka i tråden och herregud kvinna vilken styrka du har. Nu tänker jag inte bara på att du tagit dig igenom en otrohet utan faktiskt mer på de faktiska påhopp du fick utså här i tråden.

    Blir så fascinerad över hur folk är så dömande just gällande otrohet.

    Absolut det är vidrigt och en otroligt stor kränkning. Men det finns par som går vidare. Som faktiskt klarar av att släppa. Att förlåta. Men ALDRIG glömma. Det finns par som fixar det.

    Blir så genuint glad över att ni har det bra idag.
    Precis, jag kommer aldrig glömma hans svek men jag har förlåtit honom. Så klart jag blir påmind/tänker på det men inte lika ofta längre. Vissa dagar tänker jag knappt på det.. och jag ser hur fin han är med våra barn och jag älskar honom.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2021-08-27 07:54:30 följande:
    Nej själv skulle jag aldrig fixa att leva i en relation som saknar tillit! Tillit och ärlighet är allt! Men nu har ju ts ingen frisk relation. Lever man med en partner som inte klarar av att vara ärlig, letar andra kvinnor och gjort någon annan gravid så är det sunt att INTE lita på honom. Det sjukaste och mest korkade i ts sits vore ju att lita på att denna man är trogen utan att kontrollera honom. Han har ju bevisat vad han går för och förlorat rätten till ts förtroende
    Lägg av, vi har en fin, fungerande relation där vi är lyckliga. Jag litar på honom fullt ut. Ja han var otrogen, ja han svek mig och ljög. Han har gång på gång efteråt gjort allt för att få tillbaka min tillit. Alla förhållanden som upplever skadas men flera överlever och känner också att det faktiskt blir bättre efter den enorma prövningen man gått igenom. Om alla resonerade som du hade ingen kunnat gå vidare då tillit är fundamentalt i ett förhållande och så är det ju inte. Småbarnsåren är tuffa (nej jag menar inte att det innebär att någon får vara otrogen) och många sliter men många överlever dem också tillsammans och det satsar vi också på att göra. 
Svar på tråden Nygift och otrogen