Inlägg från: Anonym (Kvinna86) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna86)

    Nygift och otrogen

    Anonym (Nej) skrev 2021-08-31 06:46:41 följande:

    Men du har hunnit en aning om ifall han för det igen. Att du anser att ni är lyckliga är ju ingen garanti. Ni var väl lyckliga på er bröllopsdag också? Ändå fick han känslor för en annan kvinna som han hade sex med gång på gång på gång? Han vet bara att du kanske lämnar honom om du kommer på honom igen. ( du förlåt ju honom trots att han gjorde om det massor med gånger med samma kvinna och bara gjorde slut för hon blev gravid)

    Jag tycker att du blir lurad, manipulerad och tvingas igenom något hemskt med en hemsk man. Och att dina barn tvingas växa upp i en familj med svåra kriser och osund relationsförebild.

    Men det är du och dina barn som måste leva med honom och som måste slitas igenom dessa svek. Inte vi.

    Så jag ska vara tyst nu.


    Jag blir väldigt provocerad av vad du skriver. Jag är väldigt lycklig i mitt förhållande idag. Så klart att det var en allvarlig otrohet - men det finns grader i helheten. Min mans otrohet var värre än en kyss eller ett hångel men han hade inte en lång affär eller flera års dubbelliv. Allt är relativt. Det var en intensiven men kanska kortvarig period som så klart fick förödande effekter.

    Ja vi var lyckliga på vår bröllopsdag men idag är vårt grundföhållande helt annorlunda. Vi har jobbar upp oss själva på ett helt annat sätt. Vår närhet och förståelse och framförallt dialog är idag helt annorlunda. Vi tar inte varandra för givna.

    Ibland låter kommentarerna här inne som upprepade robotar. Självklart har jag funderat, allt som skrivits här har jag självklart tänkt men allt är inte svart eller vitt. Vem är du att säga att mina barn växer upp med osund relationsförebild? Jag kan garantera dig att det finns bra mycket med dysfunktionella relationer än vår. Jag blir inte heller lurad eller manipulerad, jag har gjort ett val. Det finns ingen garanti för att det inte sker igen och det finns ingen garanti för att jag inte faller för någon annan. Men jag litar på att han gör allt i sin makt för att aldrig såra mig igen. Jag känner honom, älskar honom och litar på honom.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Stinsson) skrev 2021-09-02 20:29:50 följande:
    Vad offrade han mer exakt? du skriver ju att ni är lyckligare än någonsin så han har väl istället tjänat på det?
    Han offrade delar av mitt förtroende och så klart har han också skadats av det som skedde. De två första året efter hans affär var outhärdliga för oss båda så även om det var han som orsakade det så är det väl klart att han också led av det, annat vore väldigt konstigt tycker du inte det?
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (G) skrev 2021-09-02 22:00:40 följande:

    Från en som både varit otrogen och varit den vid sidan av: du kan inte lita på något han sagt överhuvudtaget.

    1. Han var kapabel till att bedra dig. I princip när ni gifte er och tro inte en sekund på att detta utspelat sig under den korta tid som sägs.

    2. Han kan ha gjort det här flera gånger förut. En del människor fungerar så bara, skiljer på känslor och sex och ser det som något fullt naturligt att ha sex med andra men döljer det för partnern för den inte orkar med dramat det kommer leda till.

    3. Är personen inte notoriskt otrogen är känslorna för dig inte särskilt starka, har man då gått så långt som otrohet och dessutom fått känslor för någon annan har man inte rätt känslor för sin partner.

    4. Att hon fortfarande skulle höra av sig utan att han svarar efter såhär lång tid tror jag inte ett dugg på. Visst att det möjligtvis finns kvinnor och män som varit älskare/älskarinnor som blir knepiga efter men inte såhär långt efter. Hon skulle väl snarare inte vilja ha något med honom att göra. Skulle kunna vara en väl utarbetad plan de har ihop och att de faktiskt fortfarande ses.

    4. Att deras historier inte går ihop säger bara att han ljuger. Du nämnde i något inlägg att hon ibland verkar vilja skydda honom. Varför då om deras relation är över? Han hade bara inte hunnit säga till henne exakt vad hon skulle svara dig.

    5. Extremt många män är bekväma. Sägs väl att 75% av alla skilsmässor initierad av kvinnor. Män verkar inte orka med tanken på att stå själva med barnen varannan vecka osv, ofta lämnar de inte förrän de träffat någon ny. Blir det inte denna kvinnan blir det kanske en annan han faktiskt lämnar dig för. Eller lever ni livet ihop och han diskret har sitt vid sidan av hela tiden.

    6. Ts, han var inte otrogen en gång och ångrade sig, berättade det och avslutade. Han gjorde det flera gånger, planerat och fick känslor. Jag har själv haft en relation med en gift person som inte lämnade av praktiska skäl, är väldigt säker på att det var sant. Är också helt övertygad om att frun tror han älskar henne och att hon är hans livs kärlek. Svinigt, ja. Han har fortfarande inte slutat kontakta mig fast vi bröt för längesen. Och när jag själv var otrogen var det för jag tappat all respekt och känslor för min dåvarande. Aldrig bedragit innan eller efter det.

    Men! Jag läser ju att ni har det bättre än någonsin och vem är jag att säga annat. Hoppas bara inte du slösar din ungdom på denna person och om några år blir lämnad för någon annan eller utsatt för detta igen. Du har alla möjligheter att träffa någon ny att gifta dig med och skaffa barn med som inte kommer göra såhär mot dig. Då kommer du tänka tillbaka och undra varför du ens stannade alls. Förstår det är svårt att se det nu men så är det, det finns fler för dig och tyvärr säger väl statistiken att de flesta till slut separerar efter en otrohet?men du bryr dig ju också väldigt mycket om hur allt utåt ser ut så ni får det kanske att fungera..


    Bara för att du upplevde det så så är det ju ingen generell sanning. Ja han var kapabel att bedra mig, något någon av oss varken innan eller efter trodde han skulle kunna göra. Det kommer alltid vara något som vi båda kommer lida av och så klart har det påverkat vårt förhållande i grunden.

    Nej, jag vet att han inte gjort det förut. Jag litar på att han inte gjort det förut. Min man är inte en notorisk lögnare utan han har mått otroligt dåligt över de val han gjorde och jag vet att han ångrar sig varje dag, så bra känner jag honom och kan läsa honom. Det var dessutom EN affär med en kvinna han fick känslor för. Så klart det sårar mig när jag tänker på det han var med henne men jag vet också att det inte handlade om sex och därför så är jag säker på att han inte bara ligger runt med random personer. Att deras relation gick så långt att de uppstod känslor är så klart något jag klandrar honom för, självklart borde den avbrutits långt tidigare och självklart borde han haft vettet att inte tänkt med kuken. Det är inte så att jag inte är medveten om det svek han utsatt mig för och att det sårat mig djupt. 

    Nej jag vet att han inte svarar, jag har full tillgång till hans olika kanaler. Kom inte dragande med att han har en extra telefon som jag inte vet om, min man är inte psykopat. Han valde oss och vår familj och jag också, att hon fortfarande hör av sig är hennes problem. Självklart är det påfrestande men hennes historia är ny varje gång och därför litar jag på min mans. SÅ klart att han säker förvränger sanningen lite till sin egen fördel, det är jag medveten om. Det har vi också pratat om i terapin. Men att han skulle fortsatt ha en relation till henne är helt otänkbart och inget jag ens funderar över. 

    Alla kan så klart vara kvar i sina relationer av olika anledningar men jag litar på att han kämpat för oss pga rätt anledning, att han faktiskt vill vara med mig. Vi har en väldigt stark kärlek och jag är stolt över att vi tagit oss igenom det här, även om ärren så klart alltid finns kvar. Hade jag haft minsta tro på att han var med mig av enbart bekvämlighetsskäl så hade jag inte fortsatt men nu känner jag min man och vet att han är med mig för att han älskar mig och inget annat. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Nej) skrev 2021-09-04 13:35:45 följande:
    Det är det att du skriver att -Gör han det igen så vet han att jag lämnar honom! som gör det hela sorgligt. Han har ju redan gjort det minst 5 gånger! Och du stannade. Men har han samlag med en annan kvinna 6 gånger då lämnar du?

    Han har varit otrogen minst 5 gånger. Minst 5 gånger har han tänkt att han skadar dig, tänkt att han riskerar ert äktenskap och sedan bestämt att det är värt att riskera det igen. Hur vet han att 5 samlag med annan kvinna är okey men vid samlag nummer 6 sätter du ner foten? Det finns alltid relationer sämre än er! Men bara för att andra kvinnor blir mördande i sina relationer så betyder det inte att er relation är bra.

    Hur kan du lita på en man som valt att göra dig så illa om och om och om och om och om igen?
    Jag förstår att du ser det så och det är ju sant, men för mig är det EN relation. En otrohet som helhet. Inte flera små otroheter utan en. Det är ju heller inte bara det faktiska sexet som sårat mig utan väldigt mycket mer i deras relation. Samtalen, smsen, närheten, pirret. Så nej han var inte otrogen minst fem gånger, han hade sex med henne 5 gånger. Han har pratat om en bubbla och trots att jag tycker att han är vuxen nog att förstå vilka sjuka konsekvenser hans agerande skulle få så köper jag ändå resonemanget - att man blir meddragen av en känsla. Idag hoppas jag att det är skillnad - innan var otrohet bara en hypotetisk tanke men idag är det en del av vårt förhållande och vi har genomlevt det. Så klart gör det att han är ytterligare medveten om hur han inte ska låta vissa relationer ta över vår. Det är skillnad mellan teori och praktik. 

    Jag jämför gärna inte min relation med extremt destruktiva relationer. Vi har en kärleksfull, stabil och tillitsfull relation där vi respekterar varandra och älskar varandra. För mig är det en sund relation. Att vår relation präglats av otrohet kommer alltid göra ont och så klart kommer jag alltid klandra honom för det sår det lämnade hos mig. Men jag vet också att vi inte är unika - många i småbarnsåren går igenom prövningar, bl.a. otrohet, och det är heller inte unikt att förlåta. Jag har gång på gång efterfrågat statistik/underlag i den här tråden för att folk ska kunna backa upp sina påståenden men aldrig fått det ( gällande skilsmässor). Som jag skrivit ovan - alla otrohetsfall är unika, det kan handla om ett kyss och det kan handla om ett 5-årigt förhållande med två barn som följd. Vår ligger någonstans mittemellan. Därför blir statistik också så villfarande, spektrat är så brett.  
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (jaha) skrev 2021-09-09 17:47:41 följande:
    Nja, fast varje gång innebär ju en massa lögner och manipulation för att få till det.
    Om du räknar i det du tycker är mest sårande (samtalen, sms och känslor) så är det ju förmodligen betydligt fler än de fem gånger de hade sex, otrohet innebär ju oftast tonvis med smusslande, samtal, sms, chatt.

    Alla som varit otrogna försöker alltid lägga ansvaret för sina val på någon eller något annat, på känslor, sin partner, eller tex en "bubbla"... dvs det var yttre faktorer som fick en att vara otrogen, inte ett eget medvetet val. Och det är ju fullt naturligt, dels för att det förtar lite av skadorna på sitt ego, det underlättar hur man ser på sig själv (det var inte jag det var yttre faktorer som fick mig att göra så, jag är fortfarande lika ärlig som tidigare)... och dels för att det självklart är betydligt lättare för den drabbade att förlåta... för kan man få sin partner att tro att man fortfarande är samma ärliga person man var innan trotts att man precis visat att man inte alls var ärlig så blir det ju lättare att bli förlåten eftersom en stor del i process att avgöra om man ska eller inte ska ge sin otrogna partner en andra chans beror på vilken slags bild han av sin partner efter otroheten.

    Alla otrohetsfall är unika eftersom alla har olika anledningar till det och situationen som utlöste det kan vara olika. En kanske ville ha sex, en annan bekräftelse, etc, etc... men de har oxå väldigt mycket gemensamt, så så unika är de inte. I samtliga fall VALDE den som var otrogen att medvetet riskera sin parter och sin relation, i samtliga fall var det ett fullt medvetet VAL och inte något som hände av sig självt...och den viktigaste punkten... i samtliga fall så VALDE personen att göra något som andra i samma situation, men samma känslor valt att låta bli att göra. Så i grunden handlar det om en och samma sak, personlighet och värderingar. Vissa klarar av att hantera vissa känslor och situationer på ett värdigt sätt, andra inte. Men det är inte känslorna eller situationen som avgör hur man agerar, det är hur man är som person.

    Vad gäller fakta så är det ju oxå frågan om du klara av att ta till dig fakta objektivt eller om du kommer tolka den som du vill tolka den. Du vill ju uppenbarligen vara kvar i förhållande, är det inte då ganska troligt att du kommer tolka precis allt till att det är bäst att vara kvar? Det är ju alltid lättare att hitta saker som talar för det man vill än mot det man vill, eller hur?
    Men jag tror du förstår vad jag menar med att jag ser allt som en helhet? Jag hade ju varit tokig om jag såg varje tanke, varje sms, varje sex som en enskild otrohet. Så klart spelar ju helheten roll i sammanhanget.

    Ja han gjorde ett val, det är ju både han och jag medveten om. Men det finns ju också ofta anledningar till otroheten och jag tycker visst att det faktiskt går att förklara med en "bubbla" även om det så klart inte får vara den enda förklaringen. Jag köper att min man fick känslor för den här galna kvinnan och jag tycker han bord slutat haft kontakt med henne så fort han förstod att han hade mer än vänskapskänslor. Jag ycker också att han efter första gången borde vågat berätta och sedan så klart aldrig gjort bort det. Men efter mycket terapi har vi ju båda enats i att det slentrianförhållandet vi var i innan så klart påverkde oss och vi värdesatte inte varandra och det har varit en drivande orsak. 

    Ja jag köper ditt näst sista stycken, det håller jag med om. Merparten står emot när känslor dyker upp och jag har klandrat honom för att han inte gjorde det. Innan allt detta så trodde jag att det var en självklarhet att han kunde det. Samtidigt har jag aldrig fått känslor för någon annan så jag vet inte hur jag skulle reagerat. Det är lätt att kasta skit när man inte befunnit sig i situationene själv..

    Nej, jag tycker snarae att ämnet är väldigt intressant och skulle väldigt gärna se lite fakta presenterat, samtidigt - som sagt - brukar studier inte definiera otrohet utan det står ofta "så många är otrogna" och då kan det handla om allt från en puss till ett förhållande. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Jw83 skrev 2021-09-14 06:11:40 följande:
    Så om han har sex med samma kvinna igen så räknas det till samma otrohet? Då har han fortfarande bara varit otrogen en gång? Vet han om detta kryphål?
    Ja precis, så är det. 
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Liv) skrev 2021-09-29 19:17:11 följande:

    Vet inte om du skrivit något om det, men har den andra kvinnan slutat höra av sig nu?


    Nej, hon hör av sig regelbundet till min man?. Nånting är uppenbarligen fel med henne.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Linda) skrev 2021-09-29 22:24:44 följande:
    Varför har hon ens fortfarande möjlighet att höra av sig?
    Hon skapar sig möjligheter. Han har blockat henne överallt, bytt nummer osv men då byter hon mail och mailar honom eller hör av sig till mig om saker. Han har varit tydlig med att han inte vill ha något med henne att göra.
  • Anonym (Kvinna86)

    Det var på företagsgymmet de träffades. Ett stort företag han jobbade på då så de sågs aldrig på själva arbetet med var ju ändå kollegor. 


    Anonym (Hm) skrev 2021-09-30 21:21:45 följande:

    I ett av dina svar kallar du henne för din mans kollega?


  • Anonym (Kvinna86)
    molly50 skrev 2021-10-01 08:37:04 följande:

    Det kanske är läge för att anmäla henne?

    Det här liknar ju ofredande.


    Hon är anmäld flera ggr men det bara läggs ner. Hon har även anmälts av förtal av min man men även det lades ned.
Svar på tråden Nygift och otrogen