• Anonym (C)

    Pojkvän slår till en annan man som tafsar på hans flickvän. Normalt?

    Hur avgör man om det är normalt? Personligen bryr jag mig inte om huruvida det är normalt eller inte, utan nöjer mig med att konstatera att jag som kvinna hade uppskattat om min sambo försvarade mig i en sådan situation. Det behöver inte nödvändigtvis vara med våld, men att han visar att han blir arg och i alla fall säger ifrån. En man som bara står och ser på som ett fån hade jag blivit djupt besviken på. Jag frågade faktiskt min sambo vad han hade gjort om någon tafsade på mig och han sa att han hade blivit förbannad och markerat att det inte var ok. Han sa också att det är en mans uppgift att försvara sin kvinna. Jag håller helt med honom på den punkten. I dagens progressiva och feministiska svenska samhälle ses vi väl som väldigt gammalmodiga och gissningsvis också sexistiska som tycker så, men då får det väl vara så. Det är ju bra att vi, som är tillsammans, tycker lika på den punkten. Jag attraheras av att veta att min man beskyddar och försvarar mig. Mitt ex var en total mes när det kom till sånt. Jag var faktiskt med om en gång för många år sedan att en främmande man tafsade mig på rumpan på krogen och när jag berättade det för min dåvarande och hans kompis så skrattade de. Ingen rolig reaktion att få, direkt. Mitt ex oroade sig dessutom ALDRIG för mig när jag gick hem själv från stan på natten. Min nuvarande är raka motsatsen till allt detta, vilket jag är oändligt tacksam för. Kan ju tillägga också att det inte alls handlar om att jag vill att han ska visa svartsjuka. Min sambo är inte så dum att han tror att jag uppskattar att bli tafsad på av främlingar. Nej, det handlar helt och hållet om att att veta att han alltid försvarar och skyddar mig.

  • Anonym (C)
    Anonym (Hilda) skrev 2019-12-31 11:22:35 följande:

    Vilken bra karl du har!


    Japp, den bästa! :D
  • Anonym (C)
    Anonym (Tvek) skrev 2019-12-31 11:54:02 följande:

    Jag hade på ett sätt uppskattat att min kille stod upp för mig och försvarade mig samt att killen som antastade mig fick vad han förtjänade. Jag hade inte velat vara i ett förhållande med någon som stod tyst och kollade på medan jag blev utsatt för ett sexuellt brott. Däremot hade jag nog inte velat att han utsatte sig för den risken att bli anmäld eller liknande konsekvenser.

    Jag hade ett ex som bara tyst stod bredvid och inte gjorde något medan en full kille på tunnelbanan högt verbalt attackerade mig och snackade om hur ful jag var. Den sexuella attraktionen bara dog efter det.


    Jag håller med dig helt och fullt. Jag förstår verkligen inte de personer i tråden som tycker att det är helt och hållet offrets ansvar att försvara sig och att det räcker med att titta argt på förövaren. Varför ska man inte stå upp för någon man bryr sig om, liksom? Och en arg blick lär ju inte avskräcka någon, direkt.
  • Anonym (C)
    Iarwain skrev 2019-12-31 12:34:45 följande:
    Så tycker du att våld är en generellt bra lösning på konflikter, eller är det bara just denna specifika situation?
    Var har jag skrivit att jag tycker att våld är en bra lösning på något?
  • Anonym (C)
    Iarwain skrev 2019-12-31 12:45:18 följande:

    Jag tolkade ditt inlägg som det, men ber om ursäkt om jag feltolkade dig.

    Kan du kanske kan vara snäll att förklara hur du vill lösa detta då?
    Du skriver att du inte tycker att det räcker med att titta argt på förövaren, så vad tycker du egentligen då?


    Tja, att säga ifrån på skarpen, t.ex.
  • Anonym (C)

    Måste säga att jag tycker det är skrämmande att två personer har gillat Adams inlägg, som inte tycker att vuxna ska lägga sig i när barn blir tafsade på, utan att det räcker med en arg blick från barnet.

  • Anonym (C)
    Spagettimonstret skrev 2019-12-31 14:04:20 följande:
    Det inlägget var uppenbarligen sarkastiskt.
    Jag hoppas att du har rätt och att de som gillade också tolkade det som ett sarkastiskt inlägg. Det finns ju några i tråden som uppenbarligen inte har tolkat det sarkastiskt.
  • Anonym (C)
    Iarwain skrev 2019-12-31 14:09:45 följande:
    Du tycker alltså inte att det vore bättre om personen som tafsade fick sitt straff genom lagens/statens försorg, eller?

    Finns det andra brott du tycker att det är bättre att vi löser själva?
    Hur ofta finns det tillräckligt med bevis mot tafsare för att få dem fällda i en domstol? Hur sannolikt är det att det ens skulle väckas åtal?
  • Anonym (C)
    Anonym (Ef) skrev 2019-12-31 14:33:37 följande:
    Är det därför rätt att bryta någons näsben?

    Om killen som blir nedslagen ramlar med huvudet på en sten av smällen och får men för livet är det rätt då också?

    Om det inte finns bevis så får man själv vara både domare och bödel, är det ett sådant samhälle du vill leva i?
    Det har jag aldrig påstått.
  • Anonym (C)
    EmberEyes skrev 2019-12-31 16:32:41 följande:

    Jag blir uppriktigt förfärad över hur många grottmänniskor som förespråkar våld i denna tråden.

    Helt ärligt, alla kvinnor som inte är förmögna att fräsa av en tafsare på egen hand, utan behöver en man som gör det åt sig, hur kan ni ens fungera i dagens samhälle? Klarar ni inte av något så litet så kan jag förstå att det finns en falang män som tycker att a) de har rätt att styra och ställa över er, och b) behöver anamma någon sorts vålds-romantiserande  matcho-attityd.

    Eller som någon/några skrev, att de skulle tappa attraktionen om mannen inte går emellan...? Hur fungerar ni egentligen? Är ni verkligen så svaga att ni behöver en man som beskyddare? Tycker ni på fullaste allvar att det är attraktivt att bli förminskade, att ni vill att männen i er omgivning ska behandla er som barnrumpor, att män som ser er som starka och kapabla individer är osexiga?


    Tror du på fullaste allvar att det är så vi ser på saken? Att vi tycker att vi blir förminskade och behandlade som barnrumpor när våra män försvarar oss? Nej, det tror du naturligtvis inte, du vill bara tala om för oss att det är så vi BORDE se på saken. Du vill alltså tala om för kvinnor att vi blir förtryckta, fast vi inte förstår det. Du vet ju bättre. Så vem är det som behandlar kvinnor som barnrumpor här?

    Att stå upp för och försvara någon man bryr sig om är för övrigt inte att förminska den personen. Att bara stå och se på medan någon man bryr sig om blir illa behandlad är jävligt oattraktivt, ja, och inte alls ok. Det ger intryck av att man inte tycker att det som händer är fel. Vidare anser jag att inte bara partners bör försvara, utan det gäller även vänner. Även om man klarar av att ?fräsa av en tafsare på egen hand?, så känns det alltid bra att ha stöd. Det är inte ett tecken på svaghet, det är rent mänskligt att ha det behovet.

    Och eftersom du sannolikt kommer att ställa frågan: nej, jag tycker inte att våld är bästa lösningen. Det går alldeles utmärkt att säga ifrån utan att använda våld.
  • Anonym (C)
    EmberEyes skrev 2019-12-31 16:57:28 följande:
    Tja, jag är en kapabel vuxen kvinna som inte behöver ett matcho svin som ska slåss med folk, och jag kan verkligen inte förstå att en kvinna skulle vilja ha ett sådant rövhål som en black runt foten. Eftersom du tycker att du behöver "försvaras" mot ett nyp i röven och inte är förmögen att själv säga ifrån, och eftersom du uppskattar män som tar till nävarna, så säger det faktiskt enormt mycket om dig, och inget av det är positivt...

    Jag förstår att det kan vara svårt, men läs vad jag skriver och hitta inte på eget. Jag har inte skrivit att kvinnor är svaga barnrumpor om de inte kan värna sig själva. Jag skrev att jag inte förstår varför kvinnor finner män behandlar dem som barnrumpor attraktiva, och män son behandlar kvinnor som starka och kapabla som osexiga.

    Men jag inser det futila i att försöka argumentera med dig. Du kan inte förstå värdet i att vara en stark kvinna, utan föredrar att infantiliseras av din "partner".
    Men varför ska du ha en sådan otrevlig och arrogant ton? Det är DU som förminskar och idiotförklarar oss som inte tycker som du, och ingen annan.
Svar på tråden Pojkvän slår till en annan man som tafsar på hans flickvän. Normalt?