Inlägg från: Rödtjärnens Anna |Visa alla inlägg
  • Rödtjärnens Anna

    Svårt att ta körkort= korkad?

    Jag känner väl igen det du skriver. Jag har en bipolär-diagnos i botten och har försökt ta körkort i många år, har kört och givit upp flera gånger. Tror att det tog 10 lektioner för att behärska en vanlig sväng i en korsning.

    Jag är inte dum, snarare tvärt om, om man ser till universitetsstudier mm.

    Min sambo som är ofta är lugn och vänlig, förvandlades till ett monster när jag satt bakom ratten och han påpekade hur jag kör (för fort, för sakta, för långt ut på vägen osv) och jag blev så otroligt stressad och ville bara ge upp allting (och kasta ut sambon). Så jag slutade att övningsköra med honom.

    Men förra hösten gav jag mig f-n på att klara körkortet en gång för alla. Jag förklarade för körläraren mina problem med stresskänslighet och bra hjälp att komma över stressfyllda moment (så som rondellkörning, vilket i början nästan gav mig blackout).

    I måndags tog jag mitt efterlängtade körkort, nästan 42 år gammal och efter mängder av timmar av övning, körlektioner och tårar. Det sista som min provförättare så var: ,Nu har du körkort, Nu är det du som kör, inte gubben din.. Det var så otroligt träffande!!

    Kan jag ta körkort så kan du också. Jag lovar!!

Svar på tråden Svårt att ta körkort= korkad?