Inlägg från: Anonym (Eh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eh)

    Försörjningsstöd- ta ut o spara

    Anonym (Anonym) skrev 2020-01-13 17:22:46 följande:

    Njah, nä. Du vet ju att du gör fel eftersom du vill ta ut pengarna så det inte syns på kontot. Men jag hade definitivt gjort det!


    Eh nej, hon gör inte fel. När man väl fått pengarna gör man vad man vill för dem. Efter att ha betalt räkningarna, givetvis. Jag skulle tro att soc kommer tycka det är väldigt bra om ts kan spara till ett körkort, det ökar ju möjligheten att få ett jobb.
  • Anonym (Eh)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-01-13 17:59:50 följande:

    Självklart får hon göra vad hon vill! Men då får hon mindre pengar nästa månad eftersom hon uppenbarligen hade utrymme att spara.


    Nej, så fungerar det inte. Man får spara av sitt försörjningsstöd.
  • Anonym (Eh)
    Anonym (Näää) skrev 2020-01-13 18:00:51 följande:

    Alltså, det kanske du får men jag känner spontant att om du lyckas spara ihop till ett körkort med försörjningsstöd så får du nog för mycket i bidrag

    Jag har aldrig haft försörjningsstöd så vet inte helt hur det funkar men jag jobbar (och har alltid gjort) heltid och hade det kämpigt att spara ihop till mitt körkort för ett år sen

    Självklart är det bra att ta körkort för dig men är det något som ska betalas av våra skattepengar...?


    Bara för att man kan spara betyder det inte att man har för mycket i bidrag, bara att man gör andra prioriteringar. Tex kanske ts väljer bort att ha internet hemma, eller så äter hon havregrynsgröt varje dag. Hon kanske väljer att gå/cykla överallt istället för att lägga pengar på buss. Hon kanske inte köper nya kläder utan använder sina gamla i många år osv.

    Jag vet många med jobb som aldrig kan spara, själv är jag ensamstående med låglönejobb som sparar jättemycket. Men så väljer jag också bort en massa saker som andra köper, tex smink, utemat, bensin, tv osv.
  • Anonym (Eh)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-01-13 18:27:27 följande:

    Du har rätt och fel. JA man får spara till nästa månad, man måste inte köpa upp varenda krona. MEN nästa månad har ju ts dessa sparade, säg att det är en tusenlapp, då kommer hen att få en tusenlapp mindre från soc. Det funkar på samma sätt som om man haft en tusenlapp sparad vid sin första ansökan, då hade de först gjort avdrag för det sparade och sedan fyllt upp till socialnormen.


    Haha nej, så gör de inte. Har haft försörjningsstöd själv en period, så jag vet.

    Om du råkat ut för att de gjort så har de gjort fel mot dig.

    Saken är att man SKA spara lite så att det räcker till de månader när man har dyrare utgifter, tex måste köpa vinterjacka/skor osv.

    Om tusenlappen är från förra bidraget så dras den inte av. Bara om man tex fått den utöver av en släkting/kompis.
  • Anonym (Eh)
    Anonym (Minna) skrev 2020-01-13 20:30:33 följande:
    Du ska uppge tillgångar varje gång du söker. Det gäller även kontanter.
    Men inte det man har kvar av sitt senaste försörjningsstöd!
Svar på tråden Försörjningsstöd- ta ut o spara