• noraaa

    Letrozol - Följas åt?

    Hej allihopa!

    Hoppar in här. Jag har en normal ägglossning men försökt ett tag nu. Första kollen hos min gyn visade ett ägg på 19 mm, alltså helt perfekt! Men det tog inte sig då heller. Så jag fick letrozol enkeldos. Första cykeln fick jag ett starkt utslag på ältestet, men cykel 2 inget, och inte heller denna cykel (3). Kollade med ultraljud hos min gyn denna cykeln (3) och det visade små äggblåsor, typ 13-14 mm.. :/

    Blir en dubbeldos nästa cykel. Men väldigt märkligt att utan medicinering så hade jag en normal äggblåsa, men nu har jag små istället?

  • noraaa
    Carro9194 skrev 2020-05-08 19:33:03 följande:

    Oj vad skumt! Vad säger läkaren om det?


    Att det är normalt att man inte har ägglossning varje månad. Att stress och annat kan också påverka ägglossningen. Men jag ska ta ett blodprov på fredag för att se om jag har haft en ägglossning. Har du testat med ältester? Får du ett positivt test då?
  • noraaa
    light skrev 2020-05-10 01:18:20 följande:

    Hej! Hoppar in :) Har läst igenom hela tråden i jakt på solskenshistorier. Vi har försökt skaffa syskon i 14 månader utan lycka. Gick och bad om hjälp och fick då först levaxin utskrivet för att sänka tsh något, det låg på 2,4 men skulle helst ligga under 2 för optimal chans att bli gravid. Efter 2 månader med levaxin blev jag gravid (ett par veckor sedan) och blev sååååå lycklig! Äntligen!!! Men så fick jag missfall 5 dagar efter jag plussat.. på efterkontrollen på kvinnohälsan sa hon att jag ska få letrozol så fort jag får mens igen så jag ska dit samma dag som jag får mens.

    Är det någon som har nån aning om varför hon inte bara skrev ut det direkt så jag kan ta själv? Ni har ju koll och har hållt på ett tag tänker jag :) Vill dom göra vul och kolla äggblåsorna först eller?

    Vi har för övrigt en son på 8 år som önskar sig syskon mer än nånting annat. Jag har pco och alltid haft svårt att bli gravid men han blev till på naturlig väg :)


    Kanske gå igenom processen och boka in ett vul cykeldag 12? Det är då man kollar äggblåsorna. Mest troligt att hon vill ge instruktioner, vilka dagar du ska ta det osv.
  • noraaa

    Igår var jag och lämnade blodprov ?progesteron?. Tror inte att resultatet kommer vara bra. Inställd på nästa cykel, provar dubbeldos då, och sedan vul CD 12.

    Någon som har fått ägglossning innan CD 12?

    I ett forum läste jag att man provat ta letrozol dag 5-9 och att man då har lyckats plussa.

  • noraaa
    amandakollb skrev 2020-05-16 23:52:08 följande:

    Vilken cd är du på ? Jag tar letrozol 3-7 men de kanske är olika :) Nope de har jag inte, fick nog äl på cd 17 förra cykeln med letrozol dubbeldos.


    Idag är jag på cd 24. Väntar på att mensen ska dra igång så jag kan börja med dubbeldos.
  • noraaa

    Idag tar jag sista tabletterna dubbeldos. Första gången jag provar dubbeldos. Fått tid för ultraljud CD 14, tror ni det är för sent då? Fick den tiden då det är helg.

  • noraaa
    amandakollb skrev 2020-06-01 17:10:50 följande:

    På cd 14 har jag fått ta ovitrelle så då såg blåsorna bra ut, men väldigt individuellt skulle jag säga hur de ser ut på cd 14! Du kanske kan kolla om du får komma på fredagen på cd 11 ist?:)


    Jag får börja testa på CD 10, börjar det stegra på CD 11 så får jag ringa och kolla om hon kan ta emot mig. Har oftast fått ett positivt äl-test på CD 14. Bara att avvakta, hoppas att det tar sig nu! Så frustrerande den här eviga väntan.
  • noraaa
    akalei skrev 2020-06-01 21:33:16 följande:

    Skadar väl inte att fråga en gång till om du inte kan få komma en gång på fredagen också :) Blev precis sån krock med helgen för mig sist och då fick jag tid både fredag och måndag.

    Spännande med dubbeldos. Fick du testa enkeldos först utan resultat? Är i samma sits själv nämligen (försöker få igång mens för att testa dubbeldos i nästa cykel).


    Jag har ägglossning och regelbunden mens, men verkar ibland ha en dålig ägglossning. Första gången vi gjorde ultraljud så hade jag en blåsa 19 mm. Men fick ändå börja med letrozol månaden efter för att boosta ägglossningen. Har provat enkeldos nu men inte blivit gravid, så nu provar vi dubbeldos :)
  • noraaa
    light skrev 2020-06-02 00:21:48 följande:

    Alltså, min läkare sa till mig att jag skulle boka in ett ul 3 veckor efter mens-start. Fatta ingenting när jag kom hem och började läsa här att alla ska in innan äl?! Dag 14 låter lite mer rimligt men kanske är det så att vissa läkare inte vet vad dom gör? Framförallt min då.. eller så anpassar dom efter olika individer?

    Jag har ju tydligen haft äl 2 månader i rad nu säger hon (efter ul kontroll) och då kanske hon inte behöver kolla mina äggblåsor innan, men vill kontrollera efteråt eller nåt. Ingen aning. Det var inget svar på din fråga men kunde relatera lite kring sent återbesök.


    Tre veckor låter konstigt? Vissa brukar inte följa upp ägglossningen med ul, utan man får använda stickor istället och testa sig fram till ett positivt test. Men annars är det oftast en koll med ul mellan dag 12-14 när man är på äggstimulerande.

    Jag tror att dag 14 blir bra, är väl mest jag som är rädd att ägget ska lossna innan dag 14. Men jag använder stickor så jag hoppas att jag har koll på läget haha
  • noraaa

    Denna månaden känns så mycket bättre än förra. Det verkar hjälpa med dubbeldos, testen börjar bli lite mörkare så det blir perfekt med ultraljudet imorgon. Åh vad jag hoppas på ett plus denna månaden!

Svar på tråden Letrozol - Följas åt?