• FDFMGA

  Varför fungerar familjeliv så dåligt?

  Anonym (H) skrev 2020-01-15 06:26:50 följande:

  Ja, det är helt jävla sanslöst hur segt denna sida laddar! Står fan och tuggar i oändlighet innan man ens kommer in på startsidan. Har varit såhär i många år och jag förstår inte varför ingen gör något åt det. Ska det vara så förbannat svårt att åtgärda? Är endast denna sida som krånglar, så förstår inte problemet..


  Barbro45 skrev 2020-01-15 07:24:19 följande:
  Det är inte alls vårt, men ägarna vill inte bekosta det. De får ju annonsörer och besökare ändå.

  Visst har Familjeliv varit segt i många år - men det hände något för någon månad sen som fick den tidigare segheten att framstå som snabb.

  Det finns en gräns för nästan allt och frågan är hur många som i längden har tid och tålamod att oftast få vänta i minuter enbart för att sidan ska ladda.

  Min gissning är att ägarna till slut måste ta ställning till om man ska låta Familjeliv självdö med försvinnande annonsintäkter eller investera i en teknik som innebär att både annonser och besökare får plats på sajten.
 • FDFMGA
  Barbro45 skrev 2020-01-15 08:07:03 följande:
  Det blir segare och segare, gissar att det beror på bristande underhåll. Tycker också att det är samma annonsörer återkommer. Kanske att de sett att det inte ger så stor utdelning.
  Fast just idag så är Familjeliv snabbare än på länge, åtminstone för mig.

  Kanske någon annons som tog för mycket plats har trillat bort :)
 • FDFMGA
  Barbro45 skrev 2020-01-15 08:07:03 följande:
  Det blir segare och segare, gissar att det beror på bristande underhåll. Tycker också att det är samma annonsörer återkommer. Kanske att de sett att det inte ger så stor utdelning.
  Jag tittade på den information som ges till potentiella annonsörer. igår sägs det att FL hade 150.000 unika besökare och den senste veckan 840.000. 

  Lige märkligt tycker jag som trodde att de som skriver/läser här är ganska frekventa gäster.

  Men vore jag annonsör skulle jag imponeras av detta - men kanske också undra varför jag inte hittar Familjeliv i KIA-index.
 • FDFMGA
  Nandez skrev 2020-01-26 22:08:30 följande:
  Märkligt
  Mycket som är märkligt. Går du in  på annonsera under övrigt så möts du av upplysningen att Familjeliv är Sveriges största och mest engagerade kvinnliga forum.

  Personligen och i egenskap av pappa anser jag nog att familjefrågor på 2020-talet inte borde reduceras till enbart kvinnoangelägenheter.
 • FDFMGA
  KlantSmurfen skrev 2020-01-28 13:48:17 följande:
  '16% Män, 84% Kvinnor' men själv blir jag ju inte kränkt så jag är tyst gnäller på att det står "kvinnliga forum" eftersom h*n som pappa upplever det som att familjefrågor reduceras till kvinnoangelägenheter Det kan ju vara lite svårt att förstå för den som inte fixade lågstadiematten Flört
  Ingen regel utan undantag.

  Bra att du inte blev kränkt den här gången.
 • FDFMGA

  Och det faktum att ingen representent för Familjeliv svarar i tråden säger egentligen mer än trådens samtliga inlägg tillsammans.

 • FDFMGA
  EnAnonumius skrev 2020-02-21 05:25:45 följande:

  Undra varför det inte finns något svar från familjeliv?
  Eller anser de att forumet inte skall existera längre och hoppas på att de självdör?

  Önskade att Familjeliv kunde betala en krona för varje gång man får upp det dära förba*****de error 503. Jag skulle nog kunna betala min hyra för 5-6 månader framöver...


  Därför att det inte lär finnas någon på Familjeliv som har möjlighet att ge ett tillfredsställande svar.

  2017 sålde Stampem Familjeliv till Peter Scheffer Group, där lär svaren finnas på hur mycket - elelr hur lite - man är villig att satsa på att ge Familjeliv serverkapacitet tillräcklig för att det ska vara möjligt att kombinera annonser och tillgänglighet för användarna.
   
 • FDFMGA
  Nandez skrev 2020-02-21 21:19:06 följande:
  Det verkar inte bättre.
  Jag jobbade en gång på ett företag som sällan lyckaades leverera vad de lovade kunderna. Det berodde inte på oss anställda utan på att ledningen och ägarna inte var villiga att ge oss resurser att kunna göra ett bra jobb. Företaget var mycket lönsamt under en period, men som väntat så gick det så småningom åt helvete.

  Hursomhelst avr det som anställd pinsamt att försöka förhålla sig till kundklagomål - man kunde inte säga som det var och då återstod det bara utslitna bortförklaringar.

  http://dagensopinion.se/artikel/peter-scheffer-fortsatter-att-investera-i-medier/
 • FDFMGA
  Nandez skrev 2020-03-02 18:15:42 följande:
  Visst är det trist.
  "Med det här förvärvet så når vi i ett slag väldigt långt i vår strävan att bli ett tydligt förstahandsval för företag som vill nå ut till kvinnor 20-45. Vi bygger nu en mediehushybrid med fullservice inom digital kommunikation mot målgruppen, säger Peter Scheffer, ägare och koncernchef för PSG, i en kommentar till Resumé."

  Lite oklart om målgruppen är företag som i annonser vill nå målgruppen eller om det är kvinnor mellan 25 och 45 man vill nå.

  Som konsument har jag noterat att det mesta har ett bäst före-datum, men att detta inte alltid innebär ett bekymmer eftersom det nästan alltid brukar dyka upp alternativ.

  För övrig dyker den här tråden upp redan som fjärde träff om man googlar "peter scheffer group familjeliv" 
 • FDFMGA
  Tihi skrev 2020-03-16 18:43:40 följande:

  FL kommer att gå i graven snart det är ju helt uppenbart så var hittar vi ett motsvarande forum på svenska eller engelska?


  Det finns inget.

  Men man kanske kan söka tröst i följande formulering från Familjelivs ägare: "Vi brinner för att ta oss an nya utmaningar med ansvarstagande och engagemang som ledstjärnor ? alltid med resultatet i fokus.".
Svar på tråden Varför fungerar familjeliv så dåligt?