Forum Behandlingar - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Utebliven mens, efter p piller bidrottninggele och Provera

  Tis 14 jan 20:34 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Tis 14 jan 20:34

  Hej,

  Jag slutade med mina p piller i juli 2019. Jag har sedan dess inte fått min mens.

  Efter ha googlat runt lite så köpte jag bidrottninggele apiforce och även rosenrot. Tar detta dagligen nu och har gjort det i en vecka.

  Än så länge känner jag inget alls i kroppen förutom möjligtvis lite mer lust till sex än vad jag gjort innan, vilket ändå känns positivt. Men ingen mens i sikte.

  Jag har nu även tagit kontakt med en gynekolog som skrev ut Provera till mig som jag skall ta i 10 dagar för att se om mensen kan kicka igång efter det. Om inte mensen kommit igång tills efter sommaren skall jag uppsöka en fertilitetsklinik.

  Känns så frustrerande att mensen uteblir, det går ju inte ens att försöka ordentligt.

  Är det någon annan som varit med om samma sak? Några tips på hur jag kan tänka eller göra? Eller bara följas åt?

 • Tis 14 jan 22:13 #1

  Så frustrerande när kroppen inte gör som man vill. Jag har själv inte haft någon sån upplevelse i form av att mensen inte kom men vet hur jobbigt där är när kroppen inte fungerar. 

  Hur många år tog du p-piller? Hur var din mens innan du började med p-piller? Var det då regelbundet? Normalt ska mensen komma relativt snabbt igång efter man har slutat, det kanske ta 2-3 månader för vissa att pendla sig in. Får jag fråga hur gammal du är? 

  Du skulle kunna testa högdoserad Munkpepper. Går att köpa på tyska amazonsida. t.ex. 10-20mg om dagen (istället för bidrottningsgele).

  Hur ser det annars ut? Annars kan man titta om det finns något viktproblem också?

  Finns så många orsaker varför mensen uteblir. Så synd att de bara ville skriva ut Provera. Undersökte de inte dig? Det skulle vara lite märkligt. Jag tycker att de borde göra ett ultraljud först. Konstigt också att sedan direkt hänvisa till en fertilitetsklinik. Det hade kanske redan varit bra att ta några prover. Det känns ju lite långt att vänta tills sommaren för att titta närmare på det hela. 

  Vissa prover som östrogen, progesteron osv kan man själv ta online. 


  Äggdonation feb 2020 - AMH 0,9 (34 år) /spermafaktor - tidigare 2 IVF 2019 med ICSI - noll av nio ägg befruktades
 • Tis 14 jan 22:29 #2

  Känns ju inte helt omöjligt att p piller och andra prev medel kan slå ut ens fertilitet.. Dock otroligt osannolikt! Kanske pillren stressade kroppen och gjorde att ditt naturliga hormonflöde hämmades? Gjorde pillren att du gått upp eller gått ner för fort och mensen uteblev pga det? Har du blivit gravid på den första ägglossningen efter pillren? Eventuellt kanske ägglossningen var sen (augusti-oktober kanske) och du blev gravid på en gång. Antagligen är du väl extremt sen bara! Sök upp gyn eller bm så borde allt lösa sig!

 • Ons 15 jan 22:35 #3

  Ja det känns väldigt jobbigt då jag inte får mens. Egentligen så har jag i princip aldrig haft "riktig" mens då jag ätit p piller så länge. Men p piller mens har jag itne haft några problem alls med att få tidigare... 

  Jag har ätit p piller ända sen jag var 14 år med ett kort uppehåll då jag hade p stav i ca ett år. Då hade jag blödningar mest hela tiden och det fungerade inte alls. Jag är 28år. 

  Okej spännande jag skall kika på munkpeppar, tack för tipset. 

  Jag har nu varit inne och läst i min journal och lagt ihop det med vad jag minns att läkaren sa vid mitt besök. Han gjorde ett ultraljud och jag fick även ta blodprov. Vid ultraljudet kunde han se att jag hade många äggblåsor på äggstockarna vilket kan vara ett tecken på PCOS tydligen.
  Idag har jag tjuvkikat på provsvaren från blodprovet och just värdet för S-testosteron och S-SHBG för beräkning av fritt androgenindex, FAI (= totaltestosteron/SHBG). Ett förhöjt FAI (> 0,05-0,1) innebär biokemisk hyperandrogenicitet. Jag har 0,06. Vilket då enligt mina sökningar på nätet bockar i ett till kriterium för PCOS...

  Så just nu lutar det i alla fall i min egen tanke att jag kan ha PCOS... Jag har ett inbokat telefonsamtal med läkaren nästa vecka för att gå igenom mina provsvar. Visar det sig då att jag har PCOS så kommer jag gå på hårdare och försöka att få hjälp, då har man i alla fall något att lägga fram. Och vad jag har förstått när jag kollat runt lite så får man hjälp direkt vid PCOS diagnos (man behöver inte försöka bli gravida i ett år innan man får hjälp). 

  Finns det någon kunskap hos er om PCOS? 

 • Ons 15 jan 22:37 #4

  Tack Snodden för dina peppande ord, tyvärr inte gravid :( 

 • Igår 06:36 #5

  Men då är det nog PCOS. Försökte bara komma med orsaker, vissa av dem kanske var "out of the box" men försökte tänka brett. Om jag gjorde dig ledsen eller något sådant så ber jag om ursäkt. Hoppas iallafall det bästa för dig! :)

 • Igår 18:37 #6
  Snodden65 skrev 2020-01-19 06:36:55 följande:

  Men då är det nog PCOS. Försökte bara komma med orsaker, vissa av dem kanske var "out of the box" men försökte tänka brett. Om jag gjorde dig ledsen eller något sådant så ber jag om ursäkt. Hoppas iallafall det bästa för dig! :)


  Nej då ingen fara, du gjorde mig inte ledsen. Tack så mycket för att du ansträngde dig och försökte :)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll