• Juicebaren

  Han följer konton med nakna tjejer

  jrockyracoon skrev 2020-01-17 21:40:53 följande:

  Jag tycker det skulle vara fel av dig att förbjuda honom att titta på det. Det är dock inte fel av dig att berätta hur du själv upplever det när du går in och tittar på kontona.

  Han är en individ precis som du och har rätt att göra sina egna val i livet och ha de värderingar han själv önskar.

  Dessutom är det kontraproduktivt. Risken med ett förbud är att han fortsätter följa dem i smyg, och vad har du då vunnit? Ingenting, förutom att han har blivit mer försiktig med vad han kan uttrycka och visa för dig. Om du t.ex. är orolig för att han har en dålig kvinnosyn så är det en bättre metod att föra in ämnet på det området för att utröna vilken syn på kvinnor han faktiskt har. Visar det sig sen att hans kvinnosyn är dålig, behöver du kanske diskutera med honom för att få honom att ändra uppfattning, eller om det inte det går, ta beslutet om det är något du kan stå ut med i relationen eller om du behöver lämna.

  Att tro att man kan förbättra en relation genom att förbjuda den andre att göra saker som denne vill göra är en felaktig föreställning.

  Det du däremot kan göra är att jobba med dig själv. Varför väljer du t.ex. att gå in och titta på hans konto och vad han följer? Särskilt med tanke på att det får dig att må dåligt. Varför tror du att andra har svaret på varför han följer dessa konton? Varför har du inte själv frågat dig hur du kan acceptera en relation där du inte kan ställa en fråga om varför han har dessa konton, utan att få ett ärligt svar. Och vad är det som gör att du mår dåligt av att din pojkvän tittar på dessa bilder - behöver du måhända jobba med din egen självkänsla? Felet kanske ligger i dig och inte i honom.


  Mja. Alltså, att säga att den som inte vill att ens partner följer nakenkonton ska förbättra sin självkänsla....Jag är man, skulle inte vilja dejta en kvinna som följde liknande konton. Alltså, min självkänsla är nog vad man kan klassa som på topp. Men skulle just pga av min goda självkänsla veta att jag kan ha det bättre än så och inte vilja vara med någon som sänder sådana signaler. Skulle nog tycka det vore lite avtändande på något sätt. Därmed inte sagt att det är fel. Det ena jag säger är att det är något desperat över det som jag nog inte skulle vilja ha i mitt liv. Har dock full respekt för att man kan tycka det är helt ok också. Men självkänsla innebär naturligtvis inte per definition att man är ok med att ens partner följer nakenkonton. Eller vice versa.
Svar på tråden Han följer konton med nakna tjejer