Inlägg från: LittleSunshine84 |Visa alla inlägg
  • LittleSunshine84

    Min 16 månader son förstår knappt något

    Joji1234567 skrev 2021-10-12 18:08:29 följande:

    UPPDATERING!

    Min son är nu 3 år och diagnostiserades förra veckan med autism nivå 3.

    Han pratar fortfarande inte och använder våra händer som verktyg. Motorisk är han som jämnåriga men i kommunikation och samspel är han väldigt annorlunda. För övrigt är han världens bästa pojke! Nöjd och glad.


    Hej! Vad fint att du delar med dig av din sons utveckling. Härligt och höra att han är nöjd och glad! :)

    Min äldsta son upplevde jag från start att han var väldigt high need. Jag hade känslan av att ngt var fel utan att kunna sätta fingret på det. Jag kände tidigt att ngt var annorlunda med hans utveckling jämfört med jämnåriga. Han var alltid lagom i utvecklingen när det kom till sitta, stå, gå, äta mm men talet var han sen i kände jag. Jag upplevde att han lärde sig lite ord men att det sen backade i utvecklingen.

    Visade sig att han inte hörde ngt vid en kontroll när han var 2.5år. Vi låg inne på sjukhus en period då han blivit smittad av ngt virus som satte sig på lungorna. Han hade lunginflammation, ögoninflammation och öroninflammation. Tydligen repade han sig inte riktigt från öroninflammationerna och utan att vi märkte det så hade han fortfarande problem med vätska bakom trumhinnorna. För att korta ner allt kan jag säga att så här efteråt så vet jag att när jag upplevde att språket gick bakåt i utvecklingen var när det börja spöka med öronen. Men det här visste vi inte då.

    Men han opererades och började höra normalt. Fortfarande sen i talet efter 6 månader. Svårt med samspel med andra barn, svårt med kommunikationen. Hade lättare att vara med äldre barn. Jag kände fortfarande att ngt inte stämde. Jag hade hela tiden en känsla av att han inte förstod.

    Idag fyller han 5 här om några veckor och han diagnostiserades med grav språkstörning, expressiv och impressiv i våras. Många barn med språkstörning får felaktigt en autism diagnos. Min son har ögonkontakt, är väldigt kärleksfull och go. Svårt med samspel med andra barn (men blir bättre och bättre) och har svårt med gränser mot äldre - typ att han gärna kramas och håller hand väldigt fort med ytligt bekanta. Men det som kändes spot on här var att han INTE kan ta instruktioner. Det var grejen med att det kändes som att han inte förstod.

    Många i vår väg har sagt autism. Men utredningen visade grav språkstörning. Nu säger jag inte att er son fått fel diagnos. Men språkstörning ses ofta i kombo med andra npf eller förväxlas ofta med autism. Googla!

    Stort lycka till med er son! Tur att vi alla får vara olika :)
Svar på tråden Min 16 månader son förstår knappt något