Inlägg från: valentina2012 |Visa alla inlägg
  • valentina2012

    Sladdis efter 36?! Ska vi följas åt?

    Ninis83 skrev 2020-01-21 09:46:12 följande:

    Hej!

    Jag är en kvinna som blir 37 år i maj, har två barn födda -08 och -11 och som nu börjat ?projekt sladdis?. :) Vi trodde länge att vi var färdiga med bäbisar, men för något år sedan började mitt sug vakna, och nu är sambon med på tåget (vilket jag aldrig trodde skulle hända!) så vi är nu inne på vårt första försök. Hoppas på ett plus redan nästa vecka, men förstår ju att sannolikheten är låg. Vi kämpade i över ett år med vårt första barn. Tvåan kom dock på första försöket! Men jag tänker att om det var svårt då jag var 23 kommer det förmodligen kanske vara kört nu när jag är 36. Vi kommer inte dra igång någon fertilitetsutredning om det inte tar sig på naturlig väg. Då får vi vara nöjda med de två fina vi har! Men lillasyster skulle verkligen bli glad om hon fick bli storasyster. <3

    Är det någon här som sitter i samma båt? Skulle vara roligt att följas på resan!

    Jag har börjat använda temperaturmetoden vilken jag trivs med och är nu på dag 6 efter ÄL. Har även köpt hem ett gäng ÄL-tester för kommande cykler och även tänkt prova Conceive Plus fertility lubricant.


    Jag vill ha ett tredje men är så himla rädd att ngt ska gå snett.... Att barnet inte ska bli friskt så hela familjen drabbas.... Någon mer som kan förstå dessa tankar? Hur tänker ni kring detta? Vill inte ångra beslutet i efterhand.....
  • valentina2012
    skaviblifyra skrev 2020-08-27 15:23:49 följande:

    Jag med. men vi kommer göra alla tester som går. För att iaf minska risken för vissa saker


    Fostervattenprov? Här får man bara det om man först gjort KUB och Nipt om det behövs, man verkar inte få välja det.... Sen är jag ändå rädd för allt som inte går att se på sådant prov :( maken är med på tåget men jag är så rädd så vågar inte ta steget... Men är rädd att ångra mig. Känner som ni att nu har vi en harmonisk familj, varför utmana ödet..... Men längtan finns där!
  • valentina2012
    greeneyes skrev 2020-08-27 16:20:35 följande:

    Det går att göra nipt om man beralar för det själv, tror det kostar 6000-9000 kr, det skulle vi definitivt göra isf.


    Men där ser man bara vissa avvikelser, jag skulle vilja göra ett fostervattenprov där de kollar alla kromosomer. Och det är jag tveksam att man får utan uppenbar anledning bara oro....
  • valentina2012
    greeneyes skrev 2020-08-27 16:34:09 följande:

    Är du säker? Jag trodde att det fanns den dyrare varianten som kollar alla komosomavvikelser?


    Nej alla avvikelser finns nog inget som visar, men gör man ett fostervattenprov med full analys så ser de iaf om antalet kromosomer stämmer (sen kan ju delar av kromosomer saknas osv osv). NIPT utökat eller komplett ser några fler utöver de vanligaste tre de kollar, kromosom 21, 13 och 18 plus könskromosomer, men det enda som ger svar på att antalet kromosomer är rätt är fostervattenprov. Men även där kollar de ju i regel bara efter kromosom 13, 18 och 21 samt könskromosomer.

    Har läst myyyyycket om detta... ???? Men finns ju så mkt annat som kan hända med hjärna osv så det känns mest läskigt.... Men som någon sa den där längtan och kärleken till ännu ett barn är ju såå stark!
  • valentina2012
    greeneyes skrev 2020-08-27 19:12:52 följande:

    ...där ser det ju ut som att man kan kolla alla kromosomer? Sorry, ny på detta så jag behöver hjälp att fatta :)


    Nämen där ser man! Tack för den infon! ???? Dock är nipt inte ett diagnostiskt test utan då är det fostervattenprov eller moderkaksprov som gäller. Såg en video om nipt där en forskare förklarade att felmarginalen blir större med nipt ju fler avvikelser man letar efter, och därför finns med vissa nipt bara möjlighet att testa för de vanligaste. Men det där låter ju ändå intressant, måste läsa mer ????
  • valentina2012
    greeneyes skrev 2020-08-31 12:25:15 följande:

    Hej på er!

    Alltså, jag håller på att bli knäpp. Min man har ju sagt nej till ett till barn... Men jag sitter liksom i smyg och hoppas på att bli gravid "av misstag"... vi kör med avbrutet samlag, och jag liksom hoppas att nån liten rackare ska rymma och överleva... är det knäppt? sitter och analyserar hittepå-symptom (har äl i dagarna, så omöjligt att ha gravsymtom nu liksom)... 


    Här är det tvärtom... Mannen säger vi kör på men jag är förlamad av rädsla typ..... Men mår så dåligt av situationen.. Usch.
  • valentina2012
    Less is more skrev 2020-08-27 21:57:30 följande:

    Moderkaksprov kan man ta omkring vecka 11. Då får man ett ganska tidigt svar på kromosomavvikelser. Kan göra att man blir mer förberedd oavsett bra eller dåliga nyheter.


    Men får man välja att göra sådant? Tror det bara är när det visas förhöjd risk vid kub eller nipt?
  • valentina2012
    greeneyes skrev 2020-08-31 14:12:08 följande:

    Vad jobbigt för dig att du är så orolig! Om du ändå vill ha ett barn till, menar jag, då är det ju jobbigt att känna att man hindras av sin oro.


    Ja det är jättejobbigt.... Mår verkligen dåligt av det. Kanske låter konstigt för många, om man vill ha ett barn så ska man försöka men jag är så rädd att tillvaron ska bli sämre för alla, vågar inte hoppas att det kan gå så bra en tredje gång... Kan verkligen inte reda ut mina tankar :(
  • valentina2012
    greeneyes skrev 2020-09-03 13:16:58 följande:

    Ojoj... hade dejtnight igår kväll och jag missade att köra avbrutet, så det blev fullbordat. (Ja, jag har lovat att hålla koll och säga till, maken litar på mig). MEN hade äl 24h innan... Det var inte med flit, hade druckit en flaska vin så äl var inte i mitt huvud... Alltså, maken var ju jätte tydlig med inga fler barn, så jag är orolig att han ska känna att jag lurat honom om jag blir gravid!!

    ...Men oddsen att bli gravid av en miss vid 38 iofs är ju minimala...


    Fast jag tänker att han vet ju hur barn blir till så helt ditt ansvar kan det knappast vara ????

    Alltså jag behöver all pepp jag kan få. Jag vågar inte ta steget!! Känns som alla våras liv står på spel, som att jag gamblar med livet typ. Är ni inte rädda för det okända? :/ hatar att jag tänker såhär... Vill ju bara se det fantastiska som det faktiskt är att få barn...
Svar på tråden Sladdis efter 36?! Ska vi följas åt?