Inlägg från: Kermit1561 |Visa alla inlägg
  • Kermit1561

    Kvinnliga incels

    Anonym (Män) skrev 2020-01-26 02:28:19 följande:

    Jo det är det, tycker jag. Om jag har som krav att vara med en genuint snäll man och ingen sådan hittar jag så är ju alla andra som inte uppfyller kravet, som att ta vem som helst.


    Jag förstår att du har problem att hitta sådana män, normala män vill inte ha kvinnor med så mycket problem som du har. Så länge du inte tar itu med dem lär du fortsätta träffa samma sort män med problem...
  • Kermit1561
    Anonym (Hmmm...) skrev 2020-01-27 13:05:15 följande:
    Precis. Inte många kvinnliga incels som spränger bomber och dödar tusentals människor.
    Det finns inga incels över huvud taget, oavsett kön, som dödat tusentals människor. 
  • Kermit1561
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2020-01-27 13:41:33 följande:

    Inte? Enligt SÄPO är det så iallafall. Manliga incels.

    "Flera terrordåd i USA och Kanada har riktats direkt mot kvinnor, och enligt Säpo finns den så kallade incel-rörelsen också i Sverige.

    ? Det som är nytt och som vi pratar mer om är den så kallade incel-rörelsen, det handlar om mäns rätt till sex och kvinnans makt att kunna välja, säger Ahn-Za Hagström, senior analytiker på Säpo.

    Ahn-Za Hagström talar om våldsbejakande extremism på ett seminarium i Göteborg. Hon pratar om ensamma män som lever i ofrivilligt celibat, och som drivs av hat mot både kvinnor och samhället i stort.

    Männen möts i olika forum på nätet och kallar sig själva för incels, involuntary celibacy, ofrivilligt celibat, och är en rörelse som växer enligt säkerhetspolisen.

    Det finns ingen som kan säga hur många personer det handlar om men rörelsen har anhängare även i Sverige, konstaterar Säpochefen Klas Friberg.

    ? Att det finns personer som följer den här rörelsen och delar dess ideologi är solklart, säger Klas Friberg.

    Det finns exempel på flera terrordåd i USA och Kanada från de senaste åren, direkt riktade mot kvinnor och där männen haft kopplingar till incel-rörelsen. Det handlar oftast om ensamma gärningsmän och dåd som är svåra att förutse.

    Rörelsen kräver ökad uppmärksamhet från Säpo, konstaterar Klas Friberg.

    ? Vi har sett ett antal tragiska exempel ute i världen där individer utifrån den här rörelsens ideologi har begått grova våldsbrott, och den är sannolikt växande. Därför är den besvärande för oss i Sverige, och i hela västvärlden.

    Från scenen förklarar Ahn-Za Hagström hur mäns hat mot kvinnor växer till en frustration mot hela samhället.

    ? Samhället uppmuntrar till jämställdhet och kvinnans rätt att välja, och därför ska också samhället straffas."

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7366942


    Var står det att de har dödat tusentals människor??
  • Kermit1561
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2020-01-27 13:52:08 följande:
    Som att flera kvinnoliv inte är tillräckligt? Du har en väldigt skev kvinnosyn.
    Så det var inte tusentals, du bara hittar på? 

    Det är uppenbarligen du som har en skev människosyn, inte minst på män som du uppenbarligen skiter i trots att incels dödar och hotar män också. Men framförallt för att du tycker det är viktigare att jaga incels trots att icke-incels dödar långt fler än vad incels gör.
  • Kermit1561
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2020-01-27 14:26:42 följande:
    Finns inget ord ens som heter "kvinnliga incels" det är bara något som existerar i denna tråd. Ordet "femcels" existerar på ett amerikanskt forum liknande familjeliv, ingen annanstans.

    "Incel" är iallafall ett godkänt ord och är en benämning på män som lever i sexuell frustration och pga det utvecklar ett hat mot kvinnor och samhället i stort, dessutom är incel-rörelsen terrorstämplad och flera terrorattentat har begåtts av den rörelsen.
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2020-01-27 14:27:36 följande:
    Det står FLERA, men förstår att det är lätt att haka upp sig på ett ord när man saknar argument.
    På sig själv känner man andra... 

  • Kermit1561
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2020-01-27 14:54:34 följande:

    Det var inte jag som skrev att det var tusentals, läs igen.

    Incels dödar och hotar i huvudsak kvinnor eftersom deras sexuella frustration resulterar i ett starkt kvinnohat, då kvinnor inte vill ligga med dem.


    De dödar och hotar män också. Men det är fortfarande så att icke-incels dödar långt fler än vad incels gör. Incels utgör i praktiken inget stort hot.
  • Kermit1561
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2020-01-27 15:12:37 följande:

    Så du vet bättre än vad SÄPO vet? Där ser man. Det står "samhället i stort" det kan man tolka lite hur som helst, står inte specifikt att "samhället i stort" betyder andra män.

    Och det stora problemet är forfarande det stora kvinnoförakt dessa incels hyser åt i huvudsak kvinnor för att de tycker att det är kvinnornas fel att de inte vill ligga med dem.


    SÄPO har ett egenintresse av att blåsa upp sådana här hot. Fakta är att incels har inte har dödat speciellt många jämfört med andra grupper så du behöver inte gå omkring och oroa dig
  • Kermit1561
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2020-01-27 15:24:17 följande:

    Spelar det någon roll vem som dödat flest. Är det en tävling, eller? Fakta är att incel-rörelsen är ett växande terrorhot, samt är klassat som våldsbejakande extremism.

    Hur kommer det sig att du så benhårt försvarar denna rörelse?


    Ja det spelar roll!! Varför skulle vi lägga ned en massa tid och pengar på några som inte utgör nått större hot när det finns andra grupper som är väldigt mycket farligare?

    Tycker du det är rimligt att polisen jagar incels medans kriminella ligor skjuter och spränger bomber i bostadsområden?
  • Kermit1561
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2020-01-27 15:46:18 följande:

    Så bara för att det finns terrorgrupper som kanske är större än denna terrorgrupp så ska polisen strunta i att lägga ner massa tid och pengar på denna växande terror-rörelse för det finns ju grupper som är "väldigt mycket farligare"?

    Skrämmande att det finns människor som resonerar som nu, det är inte konstigt att världen ser ut som den gör.


    Ja, polisen ska naturligtvis prioritera efter hur stort problem nånting verkligen är och inte efter nybildade hot. Annars kan de ju lika gärna prioritera att jaga femcels, om nu det inte spelar någon roll.
  • Kermit1561
    Kermit1561 skrev 2020-01-27 16:12:12 följande:

    Ja, polisen ska naturligtvis prioritera efter hur stort problem nånting verkligen är och inte efter nybildade hot. Annars kan de ju lika gärna prioritera att jaga femcels, om nu det inte spelar någon roll.


    Inbillade hot skulle det vara.

    Och det här gör ju polisen redan, de har begränsade resurser så de måste prioritera
  • Kermit1561
    KlantSmurfen skrev 2020-01-27 16:06:46 följande:

    "Varför skulle vi lägga ned en massa tid och pengar på några som inte utgör nått större hot när det finns andra grupper som är väldigt mycket farligare?"

    Ett potentiellt hot är...ett potentiellt hot. Är man engagerad i en rörelse/ideologi som har en historik av våldsbrott ska man inte gnälla om polisen/säpo blir nyfiken och vill veta vad man håller på med.

    "Tycker du det är rimligt att polisen jagar incels medans kriminella ligor skjuter och spränger bomber i bostadsområden?"

    Tycker du att det är rimligt att polisen engagerar sig i villainbrott medans kriminella ligor skjuter och spränger bomber i bostadsområden?"


    Ja men den nyfikenheten bör stå i proportion till hur många våldsbrott som rörelsen faktiskt begått..

    Nej jag tycker inte det är rimligt att polisen prioriterar villainbrott framför sprängningar. Och det tror jag inte de gör heller, mig veterligen gör de inte så mycket mer än tar emot anmälan.
  • Kermit1561
    Anonym (Anonym signatur) skrev 2020-01-27 16:20:20 följande:

    Hur mycket du än försöker förminska problemet så säger fakta att det är ett stort problem.

    Skrämmande hur du resonerar. Du har en hel del att jobba med gällande din kvinnosyn.

    Men har förstått utifrån dina tidigare inlägg där du hyser agg mot kvinnor och förmiskar mäns våld mot kvinnor att du själv är incel.


    Läser du ens själv vad du citerar ovan?? Det är en massa spekulationer och gissningar, inte fakta.
  • Kermit1561
    KlantSmurfen skrev 2020-01-27 16:20:43 följande:

    Hur tänkte du att de skulle kunna prioritera efter hur stort/allvarligt ett problem är om de inte ska lägga ner resurser på att undersöka hur stort/allvarligt problemet är?


    Det är ju en viss skillnad på att undersöka nånting och att faktiskt aktivt arbeta mot det.
Svar på tråden Kvinnliga incels