• Sötsug

    7 månaders som får ont i magen av mat. Vad gör man?

    Har en son som är 7 månader.

    Började med smakportioner vid 6 månader och det har gått bra. Men nu senaste tiden har han börjat få ont i magen kvällstid när han får mat under dagen.

    Han brukar få vanlig mat till lunch och resten ersättning. Det spelar ingen roll om han får vanlig mat till lunch eller middag så får han ont i magen när det är dags att sova (vid 21). Han har ont i magen typ en timme till och från. Håller på somna och sen gallskriker han och sparkar med benen och så går det över efter 30 sekunder. Sen är det så han nästan håller på somna och så börjar det igen. Han är endast nöjd rakt upprätt i famnen.

    Har provat massera magen, men han korvar sig bara runt i sängen och vrider sig hit och dit och sparkar med benen. Har försökt med benmassage men han spänner sig för mycket.

    Vad ska man göra?

    Ska jag sluta ge honom vanlig mat och avvakta ett tag? Tänker att de brukar ju säga att magen ska vara färdigutvecklad vid 6 månader och att de då inte ska få ont i magen såsom de kan få när de är mindre. Han hade samma problem när han var ett par veckor. Ont i magen kvällstid pga gaser. Blev bättre när vi bytte nappflaska, gav MiniForm och Sempers Magdroppar. Tänker att han är så pass stor också att han borde äta vanlig mat också. BVC har pressat på sedan han var 5 månader att ge honom vanlig mat.

    Tips?

  • Svar på tråden 7 månaders som får ont i magen av mat. Vad gör man?
  • Alexi

    Om du tror att det är maten tycker jag det känns självklart att hoppa över maten ett par dagar för att verkligen se att det är det som är orsaken. Det är ju ingen brådska med mat ännu.

  • legomum

    När barnen börjar med riktig mat tar det tid innan magen anpassar sig. Nästan vartenda barn blir tröga i magen i början.

    Vad ger du för mat? Kanske att du får ge lite mindre/annan/ utspädd med smör eller olja. Finns lite olika trix du kan ta till.

  • Solblomma30

    En sju månaders bebis är inte stor alls <3 Alla magar utvecklas inte i samma takt och du kan helt klart dra ned på takten i introduktionen av fast mat om han får ont i magen. Bröstmjölk eller ersättning ska egentligen vara huvudsaklig föda tills barnet är ett år och någon gång efter sex månader börjar man så smått introducera fast mat. Det betyder inte att man ger hela måltider utan bara att man ger lite grann. Sen ökar man i den takt barnet själv vill och som magen klarar.

    Mina barn har börjat med smakportioner runt 7-8 månader. Då har de fått nån tesked mat två gånger om dagen till att börja med. Hela måltider åt de inte förrän de var kanske 11 månader ca. Andra barnet testade vi gröt vid sex månader i två omgångar men han fick diarré som höll i sig flera dagar vid varje försök så då lade vi den fasta maten på is och vid 8 månader gick det bättre när vi testade igen.

    En anledningen till att man ska ge mer fast föda tidigt är om bebisen inte går upp i vikt tillräckligt. Att bebisar behöver mer järn efter sex månader är en annan anledning. Men i ersättning finns mycket järn, och går ditt barn upp i vikt tillräckligt som det är nu så minska ned på takten med fast mat ni bara. Det är INTE farligt :)

  • Let it Rain

    Min dotter kunde inte äta vanlig mat förrän hon var 8 mån, sånt där är så individuellt. Man brukar säga att ?food before one is just for fun?. Lyssna inte så mkt på BVC utan gå på din egen magkänsla. Kan det ev vara nån allergi?

Svar på tråden 7 månaders som får ont i magen av mat. Vad gör man?