• MeAndBaby

    Snabb hjälp, vad istället för sous vide?

    Ska göra en middag med torskrygg efter ett recept där man tydligen ska använda en sous vide för fisken. Vad kan man göra istället med den om man inte äger en sous vide? Bara koka (utan att koka sönder filéerna...)?

  • Svar på tråden Snabb hjälp, vad istället för sous vide?
  • Aniiee

    Du kan koka sous vide i en vanlig kastrull om du vill. Det är lite fiddly men det går, med en bra termometer och passning.

    Bästa alterntaivet annars är i ugnen i jättelåg temperatur. Gärna inte högre än fisken faktiskt ska uppnå (52), men om ugnen inte har så lågt så helst inte mer än 100 grader.


    I have a growing lack of disgust for you
  • Barbro45

    Använd.en termometer. Fisken är klar vid 55 gr. Tag gärna upp fisken vid 53 gr, den efterklokare några grader. Inte koka utan sjuda. Enklare om du ugnsbakar den, blir dock en torrare ut?

  • MeAndBaby
    Aniiee skrev 2020-01-24 15:14:46 följande:

    Du kan koka sous vide i en vanlig kastrull om du vill. Det är lite fiddly men det går, med en bra termometer och passning.

    Bästa alterntaivet annars är i ugnen i jättelåg temperatur. Gärna inte högre än fisken faktiskt ska uppnå (52), men om ugnen inte har så lågt så helst inte mer än 100 grader.


    Tack för alla tips! Hur lång tid i ugnen på ett ungefär?
  • Aniiee
    MeAndBaby skrev 2020-01-24 15:24:15 följande:
    Tack för alla tips! Hur lång tid i ugnen på ett ungefär?
    Bra fråga.... 40 minuter? Har du en stektermometer så använd den.
    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Snabb hjälp, vad istället för sous vide?