Inlägg från: KlantSmurfen |Visa alla inlägg
  • KlantSmurfen

    Man som drar sig undan

    Anonym (Mio) skrev 2020-01-28 09:56:46 följande: #8

    Jag inser och har förstått hela tiden att jag måste börja ha sex igen men det tar emot något fruktansvärt. Alla former av sex är otänkbart känns det som.

    Jag är mycket tveksam till att min man skulle uppskatta eller ha sex med mej om
    jag ligger där och pinas eller måste använda glidmedel.
    Han vill att jag skall vilja. För honom räcker det inte att jag säger att jag älskar
    honom utan jag måste visa det som det var från början.


    Jag kan ha missuppfattat ditt inlägg och jag vet inte varför det tar emot så mycket (för mycket press?) men jag uppfattar det som att du vill att han ska fortsätta plåga sig själv med att försöka få det du inte vill ge eftersom du slipper vara orolig att han träffar en ny.

    Vad har du/nu gjort för att försöka få tillbaka sexlusten?
    Hur är det med övrig närhet?

    "Det är helt klart att han är på väg bort från mej och det gör så ont."
    Det är inte omöjligt men om han nu mådde så dåligt kanske det är ett sätt att jobba sig ur det. Att sluta försöka få till det med någon som inte har lust kan vara en del av det.
  • KlantSmurfen
    Anonym (Mio) skrev 2020-01-28 11:07:43 följande: #12
    Det är dåligt med "övrig närhet"
    Så fort det blir fysiskt så kommer kraven på sex
    Är det ett krav från hans sida eller är det så du upplever det?
    Kan det funka bättre om ni börjar med att bestämma att ni inte ska ha sex och bara jobba på närhet tills den biten fungerar?
  • KlantSmurfen
    Ascendere skrev 2020-01-28 12:54:02 följande: #14

    Jobbig situation. Du låter som en empatisk och inkännande person som verkligen vill din partners väl men de sexuella känslorna finns inte där.
    En viktig men jobbig fråga som Du måste ställa till dig själv och svara ärligt på är om din sexlust generellt är borta eller om du bara inte vill ha sex med just honom? Blir du kåt? Tänker du mycket på sex? Fantiserar du om andra?

    Rent biologiskt är det vanligt att kvinnor tappar lusten till sex med en man de redan har barn med, pga att genetiskt sett är det bättre att ha barn med flera olika, en sort riskspridning naturen ägnar sig åt.
    Torr vetenskaplig förklaring jag vet men våra känslor styrs ofta av biologi och det blir ibland smärtsamt tydlig i människors beteenden
     
    Sedan måste nog din man ändra inställning också, och lära sig avnjuta en kvinna  även om hon inte är kåt. Om du låter honom ha sex med dig så är det upp till honom att ta ansvar för sin njutning, om hans ego blir sårat (för det är vad som händer) av att han inte kan få dig att bli kåt så är det i första hand hans ansvar, du kan ju inte styra dina känslor, bara välja dina handlingar. 


    Fråga. är det något vetenskapligt eller ett antagande?
  • KlantSmurfen
    Ascendere skrev 2020-01-28 13:15:40 följande: #17
    Finns massor av forskning på området och en mängd olika teorier och infallsvinkar. 
    Den här artikeln tycker jag är en bra inkörsport om man är intresserad: 
    en.wikipedia.org/wiki/Human_mating_strategies

    Står bland annat om det jag beskrev ovan: 
    "It has been proposed, therefore, that casual sex and numerous sexual partners may also confer some benefit to females. That is, they would produce more genetically diverse offspring as a result, which would increase their chances of successfully rearing children to adolescence, or independence.[10]
    men det förklarar inte varför kvinnor tappar sexlusten.

    När man försöker hitta en partner anstränger man sig lite extra för att någon ska bli intresserad, i början av relationen är det nytt och spännande och man anstränger sig fortfarande lite mer för att partnern ska få intresse men efter ett tag har det en tendens att övergå till vardagsrutiner och annat tråkigt och man börjar ta varandra lite för givet.
    Kvinnor har ofta responsiv lust så de kan behöva kåta upp sig lite för att få sexlust och det verkar fungera av sig självt i början av en relation men det som skapar lust kan börja avta med tiden, de kan tappa lust att få sexlust och om sexet känns mer som ett krav kan det börja låsa sig. Det kan bli ännu värre om man får ungar eftersom relationen också förändras.

    Att män som får barn ofta förvandlas till "pappa" (tråkig halvslapp gubbe med hängbuk) kan vara en bidragande orsak till att sexlusten avtar.


  • KlantSmurfen
    Ascendere skrev 2020-01-28 15:05:26 följande: #19
    Alltså naturen vill att man parar sig med flera olika för att få en mer diversifierad avkomma genetiskt. Därför tappar vissa lusten till sex med en partner efter att de haft sex ett tag, och får istället lust till någon annan partner. 

    Men jag håller med, det är skillnad på att tappa lusten för sex Generellt och att tappa lusten till sin partner. Vad som hänt i TS fall vet vi inte. 

    Och visst har du rätt i att många män går ner sig, det kallas ju inte "dad bod" för inte... 

    Min misstanke är att ofta tappar man lusten till sin partner men det känns bättre och mer socialt accepterat att säga att "barnen tog all tid" eller "vi tog varandra för givet", "vi utvecklades åt olika håll" men i grund och botten handlar allt om att man inte blir kåt på sin partner längre. 
    Du har fortfarande inte svarat på om "kvinnor tappar lusten till sex med en man de redan har barn med" är din egna slutsats eller om det finns någon forskning som stödjer det. Finns det forskning som säger det hade det ju kunnat varit något intressant men jag tycker att det verkar som att du pusslar ihop evolutionspsykologisk teori som stöd till din slutsats.
  • KlantSmurfen
    Anonym (Mio) skrev 2020-01-28 20:24:58 följande: #23
    KlantSmurfen skrev 2020-01-28 12:37:26 följande:
    Är det ett krav från hans sida eller är det så du upplever det?
    Kan det funka bättre om ni börjar med att bestämma att ni inte ska ha sex och bara jobba på närhet tills den biten fungerar?
    Jag frågade min man det i kväll och han blev tyst länge.
    tillslut sa han att det var som att få en bit princesstårta på sin födelsedag men
    man fick bara titta på den, lukta på den och känna på den men
    inte smaka eller äta upp den.
    Det är bara jobbigt att ha en prinsesstårta i kylen och veta att man aldrig får ta
    en bit. Som att försöka sluta röka men ändå ha cigg hemma och framme.
    jag blev så ledsen att höra hans liknelser men ändå glad att han fortfarande åtrår mej trots mina brister. 
    det är en ganska korkad jämförelse
    Sätt fart på lusten - så funkar hjärnan när vi blir kåta | Forskning & Framsteg

    Tillsammans med Leigh Norén får patienten undersöka vad som bromsar kåtheten. Övningarna går bland annat ut på att lära sig hantera negativa tankar och känslor samt att vara närvarande i nuet. Ett klassiskt sexologiskt inslag är sexförbud för att minska pressen. Det kan handla om att inte ha sex över huvud taget under en period eller att ta bort vissa bitar ? penetrationssex är till exempel en vanlig källa till stress. Nästa steg är att utforska sin egen sexualitet. Många av Leigh Noréns patienter, särskilt kvinnor, vet inte ens vad de tycker om.

    fof.se/tidning/2018/9/artikel/satt-fart-pa-lusten-sa-funkar-hjarnan-nar-vi-blir-kata
Svar på tråden Man som drar sig undan