Inlägg från: Anonym (Kvinna 39) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna 39)

    Xet förstör

    alltvarupptaget skrev 2020-02-03 21:46:56 följande:

    Min kille har två små barn i åldrarna 4&6 som han försöker få att sova i sina egna sängar. Den minsta gör det jätte duktigt (dom har varsin men väljer att ligga i samma ändå vilket är helt ok förstås). Medans den äldre vaknar gråtandes flera gånger varje natt och bara skriker att den vill till mamma. (Som har dom varannan vecka). Problemet är att hos mamma så sover alla i samma säng. Tror inte hon har skaffat egna till dom ännu. Så då är det klart att pappas framsteg går bakåt varje gång dom åker till henne.. pappa är dum och mamma är mycket bättre, eftersom hon aldrig säger nej till något ,låter det. Vad kan man göra ? Ingen idé att försöka be xet göra samma sak. Det känns verkligen i hjärtat att se honom bli ledsen varje gång barnet säger så till honom. Vilket händer nästan varje kväll..


    Det spelar faktiskt ingen större roll vad mamman gör, barn lär sig väldigt tidigt att det kan gälla olika regler på olika platser, t ex fsk vs hemma men i det här fallet i två olika hem.

    Pappan ska fortsätta göra som han känner är bäst när det kommer till sovandet.

    Angående att mamman är mycket mer tillåtande kan man inte göra något åt, barnen får helt enkelt tycka att pappa är "dum". En förälders roll är inte att vara omtyckt av sitt barn, krasst sett, en förälder ska fostra sina barn i första hand.

    Det han däremot ska göra är att prata med barnet om att han blir ledsen att bli kallad för dum. Det är ok för barnet att uttrycka att de blir ledsen för att de inte får saker, att de jättegärna hade velat ha eller göra något, men det är inte ok att kalla pappa elaka ord för den sakens skull, eftersom han då blir ledsen.
Svar på tråden Xet förstör