• LFF

    Xet förstör

    Varför kan inte dottern få komma in och sova med er om hon vaknar mitt i natten? Varför måste hon prompt sova i sin säng hela natten när hon inte är mogen för det just nu. Hon är 6 år, det händer sjukt mycket i utvecklingen och kroppen i den åldern.

    Jag har två sexåringar själv. Den ene sover hela nätter i sin säng, den andre kommer och lägger sig i vår säng nån gång mellan 12 och 5 (vi går upp 6 på vardagar). Han behöver den närheten fortfarande och har inte tid att tanka närhet innan läggdags så självklart får han komma och sova i vår säng då. 

    Om en av er vuxna inte kan sova med ett barn i sängen, då får pappan ha en madrass bredvid dotterns säng eller lägga sig bredvid och sova resten av natten där helt enkelt. 

    Varför göra en elefant av en fjäder och sen skylla allt på mamman?

  • LFF
    alltvarupptaget skrev 2020-02-13 23:58:21 följande:

    Vi vill inte att hon ska sova i hans säng för att hon är jäkligt smart och märker hon en gång att det fungerar att gråta så kommer hon köra på det. Är extremt trotsig och testar honom på olika grejer nu. Nu går det , men när jag flyttar in så får vi helt enkelt inte plats alla tre heller , och då kommer även den yngsta följa med såklart för han vill ju sova bredvid henne. Så blir man plötsligt fyra istället i en 105 säng


    "Vi" eller "jag"? Skaffa en större säng istället. Två vuxna får fasen inte heller plats i en 105-säng. 

    Åter igen. Hon gör det inte för att jävlas! Hon gör det för att hon behöver extra trygghet! Tillfredsställ hennes behov av trygghet även nattetid så kommer ni märka att det kommer att det blir färre och färre uppvak och skrik.

    Mina tvillingar (snart 6,5 år) vet att man behöver inte skrika och gråta utan de är välkomna om de önskar och därmed så märker man inte ens när de smyger upp i sängen. Den ene har slutat komma på natten, den andre har fortfarande det behovet. De delar rum och väcker inte varandra när de tassar iväg.

    Det är ju inte som att hon kommer att komma tills hon flyttar hemifrån på natten till pappas (och din) säng.
Svar på tråden Xet förstör