Inlägg från: Anonym (hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hmm)

    Underhålla sig själv?

    Min bonusson är exakt likadan! Vi funderar på om det har varit för mycket lek tillsammans sen han föddes. Jag vet att hans mamma satt bredvid honom konstant sen han föddes och han har aldrig fått lära sig att leka själv så att säga, men jag vet inte, det är bara en teori. 

    Hans pappa leker med honom oftast men så fort han är iväg någonstans så blir han liksom "apatisk" och bara sitter ner. Jag försöker att säga åt honom att leka lite eller rita eller hitta på något (precis som jag gör med hans lillasyster, vrt gemensamma barn), men han vill bara sitta ner säger han. Sen när pappa eller jag kommer och leker med honom så leker han gärna. 

    Han har alltid varit så, så jag tänker att det är hans personlighet... Men det är klart att det är frustrerande ibland.

    Sen tänker jag att det är bra för barn att vara uttråkade ibland. Det är väl så fantasin kommer igång? Idag är barn roade hela tiden med TV, padda, leksaker m.m. De har liksom inte tid att bara ha tråkigt :)

  • Anonym (hmm)
    ennys skrev 2020-02-04 11:56:05 följande:
    Skönt att höra att man inte är ensam! Har ni fri tillgång till TV, padda osv?
    Nej, vi har ingen TV och han får kolla på youtube ibland på mobilen, men inget som är igång hela tiden! Men hemma hos sin mamma är det lite annorlunda förstås och det kan vi ju tyvärr inte ändra på :)
Svar på tråden Underhålla sig själv?