• HochH

    I väntan på nipt-svar från KS

    Mirabila skrev 2020-02-08 08:17:11 följande:

    Hej, någon mer som väntar på nipt-svar som analyseras på karolinska och vill följas åt?

    Jag tog mitt förra torsdagen (30/1) på mama Mia, väntar oroligt på svar. 6 arbetsdagar har gått.

    Om någon som nyligen gjort nipt via KS läser - när fick ni svar?


    Såg ditt tidigare inlägg ang. varför du gått vidare med NIPT. Fick själv 1:35 (T21) på KUB i måndags och åkte in för MKP på tisdagen... Visade sig dock att moderkakan ligger i bakvägg och vi kunde inte genomföra något prov. Fick ny tid för FVP den 25/2, men efter en riktigt ångestladdad kväll stred jag mig till ett NIPT som gjordes på SÖS i torsdags (skickas till KS). Väntan är brutal och jag har startat med två nätter av mardrömmar...

    Ultraljudet såg fint ut, spalt på 1.7...

    Men antagligen hormonrubbningar i blodet enligt läkaren. Jag är 33 år och har inte uteslutit att gå vidare med fostervattenprov efter NIPT beroende på svar. Behövde dock det här som mellanläge, istället för vetskapen om att gå ytterligare en månad innan besked.

    Hoppas du får veta snart och att det visar att allt är normalt!
  • HochH
    Mirabila skrev 2020-02-08 12:43:42 följande:

    Åh, vad jobbigt! Förstår verkligen din oro och mardrömmarna! Vad bra att du ändå kunde få ett nipt så att du ev slipper göra fvp. Jag var ju också på fostermedicin för att göra mkp men gick därifrån med bara ett ultraljud gjort, eftersom jag ville ge nipt en chans till.

    Sade läkaren vad hormonrubbningarna kunde bero på? Jag har ju ingen aning men gissar att jag måste ha något liknande då blodprov på kub var dåligt och första nipten inte ens lyckades. Det vore så oerhört jobbigt om inte heller denna ger något svar. Men försöker tänka positivt...

    Håller alla tummar för dig och att du får svar snart som

    Visar bra!


    NIPT är ju dock enbart för 13, 18 och 21, så frågan är om man bör gå vidare ändå med mina siffror. Det är ett första steg iaf, men herregud vad livet ställs på ända. Hade aldrig kunnat föreställa mig...

    Jag får inga svar på vad blodprovet innebär, med första barnet hade vi en siffra på 1:695 om jag inte minns fel och var liksom aldrig någon oro för avvikelser konstigt nog.

    Någonstans inom mig känner jag att allt är bra, men den där gnagande oron äter upp en och är väl samtidigt nyttig då man på sätt och vis förbereder sig trots att man inte slutar hoppas.

    Har du kollat din inloggning? Eller väntar du bara samtal?
  • HochH
    sommar 77 skrev 2020-02-08 22:11:10 följande:

    Tog Nipt i torsdags...så jobbigt att vänta...

    Hur mår ni alla?

    Jag har en extrem trötthet och huvudvärk och varit sjukskriven 1 vecka och tänker vara det en vecka till...


    Samma dag här och ja, det är en olidlig väntan.

    Annat än oron så mår jag bra, trött visserligen, men inte alls som i början av graviditeten.

    Vad ledde dig till NIPT, gjort KUB?
  • HochH
    sommar 77 skrev 2020-02-08 22:11:10 följande:

    Tog Nipt i torsdags...så jobbigt att vänta...

    Hur mår ni alla?

    Jag har en extrem trötthet och huvudvärk och varit sjukskriven 1 vecka och tänker vara det en vecka till...


    Samma dag här och ja, det är en olidlig väntan.

    Annat än oron så mår jag bra, trött visserligen, men inte alls som i början av graviditeten.

    Vad ledde dig till NIPT, gjort KUB?
  • HochH
    sommar 77 skrev 2020-02-10 09:03:18 följande:

    Hej,

    Jag har många barn innan att ta hand om och vill veta om detta är friskt. Därför gjorde jag Nipt. Varför gjorde du?


    Fick oroväckande sannolikhet på KUB och kunde inte ta något MKP. Har visserligen bara ett barn, men känner ändå samma och vill göra och ta reda på vad jag kan för att det liksom ska bli rättvist för alla inblandade.
  • HochH
    Mirabila skrev 2020-02-10 20:37:58 följande:

    Låter lovande! Bara att hålla ut! Tack ????


    Fortfarande inget svar?
  • HochH
    Mirabila skrev 2020-02-11 17:34:24 följande:

    Fick svar idag, avvikelse på trisomi 13. Inte de andra. Lite oväntat, hade 1:20000 sannolikhet för trisomi 13 på kub så hade nog trott att om någon avvikelse skulle det vara på 21. Så det blir fostervattensprov på måndag för att se om det stämmer.


    Åh, håll verkligen i minnet att NIPT kan ge falskt positivt och att många fått helt motsatt besked efter FVP. Håller alla tummar och tår för dig/er att allt går bra. Skriv gärna en rad efter provet om hur det var om du orkar. Stort lycka till!
  • HochH
    Mirabila skrev 2020-02-11 18:29:08 följande:

    Tack, snälla. Barnmorskan som gav beskedet var faktiskt rätt positiv givet kub-svaret och sade precis som du skriver att nipt på denna trisomi kan visa fel i 50-70 procent av fallen. Så klart att man hoppas. På något märkligt sätt känns det ändå skönt att att testet gav ett svar, även om det inte var det svaret jag ville ha. För nu känns det inte som att det finns något alternativ till fvp, vi måste ju få veta. Jag återkommer...

    Och håller tummarna för att du får ett snabbt och bra svar!


    Fick mitt svar via portalen idag att allt var normalt och att det är en flicka, precis som vi trodde. Vågar dock inte riktigt andas ut utan väntar på att läkaren ska ringa för att höra hennes åsikt. Ska vi liksom nöja oss eller gå vidare? Håller fortfarande alla tummar för dig ska du veta!

    Till er andra, gjorde NIPT via SÖS den 6/2 vid 13 och svaret dök upp via inloggning på KS idag runt 12. Så här gick det ändå rätt fort!
Svar på tråden I väntan på nipt-svar från KS