Inlägg från: Mirabila |Visa alla inlägg
  • Mirabila

    I väntan på nipt-svar från KS

    Hej, någon mer som väntar på nipt-svar som analyseras på karolinska och vill följas åt?

    Jag tog mitt förra torsdagen (30/1) på mama Mia, väntar oroligt på svar. 6 arbetsdagar har gått.

    Om någon som nyligen gjort nipt via KS läser - när fick ni svar?

  • Svar på tråden I väntan på nipt-svar från KS
  • Mirabila
    HochH skrev 2020-02-08 12:32:29 följande:

    Såg ditt tidigare inlägg ang. varför du gått vidare med NIPT. Fick själv 1:35 (T21) på KUB i måndags och åkte in för MKP på tisdagen... Visade sig dock att moderkakan ligger i bakvägg och vi kunde inte genomföra något prov. Fick ny tid för FVP den 25/2, men efter en riktigt ångestladdad kväll stred jag mig till ett NIPT som gjordes på SÖS i torsdags (skickas till KS). Väntan är brutal och jag har startat med två nätter av mardrömmar...

    Ultraljudet såg fint ut, spalt på 1.7...

    Men antagligen hormonrubbningar i blodet enligt läkaren. Jag är 33 år och har inte uteslutit att gå vidare med fostervattenprov efter NIPT beroende på svar. Behövde dock det här som mellanläge, istället för vetskapen om att gå ytterligare en månad innan besked.

    Hoppas du får veta snart och att det visar att allt är normalt!


    Åh, vad jobbigt! Förstår verkligen din oro och mardrömmarna! Vad bra att du ändå kunde få ett nipt så att du ev slipper göra fvp. Jag var ju också på fostermedicin för att göra mkp men gick därifrån med bara ett ultraljud gjort, eftersom jag ville ge nipt en chans till.

    Sade läkaren vad hormonrubbningarna kunde bero på? Jag har ju ingen aning men gissar att jag måste ha något liknande då blodprov på kub var dåligt och första nipten inte ens lyckades. Det vore så oerhört jobbigt om inte heller denna ger något svar. Men försöker tänka positivt...

    Håller alla tummar för dig och att du får svar snart som

    Visar bra!
  • Mirabila
    HochH skrev 2020-02-08 13:49:09 följande:

    NIPT är ju dock enbart för 13, 18 och 21, så frågan är om man bör gå vidare ändå med mina siffror. Det är ett första steg iaf, men herregud vad livet ställs på ända. Hade aldrig kunnat föreställa mig...

    Jag får inga svar på vad blodprovet innebär, med första barnet hade vi en siffra på 1:695 om jag inte minns fel och var liksom aldrig någon oro för avvikelser konstigt nog.

    Någonstans inom mig känner jag att allt är bra, men den där gnagande oron äter upp en och är väl samtidigt nyttig då man på sätt och vis förbereder sig trots att man inte slutar hoppas.

    Har du kollat din inloggning? Eller väntar du bara samtal?


    Jag håller helt med om känslan av hopp blandat med konstant oro. Ett tag ställde jag nästan in mig på att det inte kommer bli ngt, nu börjar jag hoppas så smått igen.

    Kollat inloggningen varje dag... hoppas så otroligt mycket på ett ok svar. Någonstans känns det nästan värst om vi inte får ngt svar alls igen. För vi vill ju veta varför det blir så här, men samtidigt undvika fvp på ett friskt barn.

    Med yngsta sonen fick vi 1:4500 på kub, hade vi haft liknande siffror nu hade vi nog släppt det efter detta nipt men nu var det ju bara precis över gränsen.
  • Mirabila
    Charliegris skrev 2020-02-09 08:57:11 följande:

    KUB i onsdags 5/2. Visade 1:591 på trisomi 21. Fick gå vidare med NIPT och väntar nu nervöst.

    Jag fick ju inte så värst hög risk men mitt papp-a värde var lågt (0.289 MoM) och i vilket fall som helst kommer jag pga detta följas upp med TUL o v. 24 och v. 32 då bebis riskerar att bli litet. Någon med erfarenhet?

    29 år, 2a barnet, bilderna såg fina ut. 1,6 mm nackspalt.


    Bra ändå att de berättar vad blodprovet visar, så att de kan följa upp! Jag fick bara se att blodprovet i sig gav risk på 1:35 för ds, men inte vilka komponenter som spökade.

    Håller tummarna för dig, var gjorde du kub?
  • Mirabila
    sommar 77 skrev 2020-02-08 22:11:10 följande:

    Tog Nipt i torsdags...så jobbigt att vänta...

    Hur mår ni alla?

    Jag har en extrem trötthet och huvudvärk och varit sjukskriven 1 vecka och tänker vara det en vecka till...


    Också rätt trött periodvis. Trodde jag skulle vara piggare men det är nog det psykiska i att inte veta som tär tror jag.Känns ju inte som att man vågar glädja sig åt graviditeten, så himla tråkigt.
  • Mirabila

    Trollhona: ja, så är det. Men huu vilken väntan det är. Vilken tid laddar de upp svaren? Har hört runt 20 men vet ej om det är sant.

    Inget svar idag heller, arbetsdag 7 (11 vanliga) sedan provet togs.

  • Mirabila
    mallalala skrev 2020-02-10 18:11:30 följande:

    Mitt svar laddades upp mitt på dagen. Så tror det kan skiljas åt.


    Ja, har hört så olika. Så blir att uppdatera patientportalen några gånger om dagen..
  • Mirabila
    mallalala skrev 2020-02-10 20:31:03 följande:

    Förstår precis. Jag uppdaterade sidan hundra gånger i timmen typ. Sen en dag var det bara där. Lycka till


    Låter lovande! Bara att hålla ut! Tack ????
  • Mirabila

    Fick svar idag, avvikelse på trisomi 13. Inte de andra. Lite oväntat, hade 1:20000 sannolikhet för trisomi 13 på kub så hade nog trott att om någon avvikelse skulle det vara på 21. Så det blir fostervattensprov på måndag för att se om det stämmer.

Svar på tråden I väntan på nipt-svar från KS