• Elle N

    String bland barn

    Jag skulle nog också höjt på ögonen inför en sådan baddräkt. Men i mina ögon ligger sexighet eöler porrighet eller sådana grejer mer i hur personen för sig än i vad de har på sig. Om simtränaren rör sig och gör miner som i Call On Me-videon hade jag nog tyckt det var högst olämpligt. Beter sig simtränaren som en helt normal människa skulle jag nog tycka baddräkten var osmaklig, men inte nödvändigtvis helt otänkbar. Barn i yngre åldrar tänker oftast inte på sin kropp på ett sådant sätt. Jag tänker att det är viktigare att de omges av vuxna som är bekväma i sina kroppar än vuxna med vad jag anser vara god smak.

    Jag kommer nog alltid fortsätta ha mina egna tankar om vad som är lämpligt och olämpligt och vilka budskap jag tycker att saker sänder. Jag vet samtidigt att många inte kommer ha alls samma upplevelse som mig. Jag och min mamma har stridit i decennier över hur lämpliga/olämpliga olika plagg är i olika sammanhang samt hur folk uppfattar dem. Samma sak gällande hårfärger och tatueringar.

    Hon lever kort sagt i världen (överdrivet) att det är sjömän, prostituerade och kriminella som har tatueringar, att folk som köper jeans med färdiga slitningar är smaklösa idioter, och att man saknar god stil och verlar omogen om man färgar håret i en icle-naturlig nyans (tänk unicorn-hair som var populärt för ett par år sedan). Jag uppfattar inte människor med dessa attribut på samma sätt.

Svar på tråden String bland barn