• bastardized

    Kommer Sverige kunna bli tryggt igen?

    Nej inte på det sättet det upplevdes förr, aldrig igen. Däremot kommer trygga enklaver att stärkas och även skapas vart efter tiden går och utslagspunkten kommer i stor grad att handla om vem som har möjlighet att betala vad det kostar, trenden syns väldigt tydligt redan. 


    Det är min teori.

  • bastardized
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2020-02-12 10:07:29 följande:

    Det verkar inte finnas någon vilja att kämpa för välfärden eftersom så många vill rösta på högerpartier (där räknar jag in marknadsliberala C som vill skrota LAS bl.a). Jag är pessimistisk eftersom det är illa ställt med välfärden redan nu och då har vi inte kommit in i lågkonjungturen ännu.


    Jag tror att de flesta är beredda och faktiskt positivt inställda till att via skattemedel bekosta en högkvalitativ vård och omsorg men faktum är att man har luttrat folk genom att arrogant slösa vanligt folks skattemedel på saker som de själva inte skulle kunna tänka sig att prioritera samtidigt som man låtit "grundbultarna" förfalla till den grad att ytterst få har förtroende för dess funktioner längre. Livsfarlig och ansvarslös politik i ett nötskal.


    Förfallet är till stora delar skapat av vänsterblocket (med viss inblandning av högern) och de flesta kan enkelt göra sin hemläxa genom att rada upp de 15 största kommuner som vänstern styr eller har styrt länge och se i realiteten vad dagens vänsterpolitik skapar för samhälle. 

Svar på tråden Kommer Sverige kunna bli tryggt igen?