Inlägg från: Anonym (Nej, det är kört.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nej, det är kört.)

    Kommer Sverige kunna bli tryggt igen?

    Anonym (Tiihi) skrev 2020-02-12 02:16:35 följande:

    Dock måste det tilläggas att vi ändå lever i ett förhållandevis bra samhälle till skillnad från många länder.. vilket man kanske har svårt att se eller uppskatta .. så absolut har en hel del fallerat men ja något bra måste ändå också sägas!


    Det är relevant att jämföra med länder som liknar Sverige såsom Norge, Danmark och Finland då vi har liknande kultur. Visst är Sverige tryggare än Irak och Syrien, men det är kaosland er utan demokrati. Problemet är att vissa delar/stadsdelar nu liknar Mellanöstern.

    Hur som helst, är vi själva som röstat fram det här. Så det är såhär vi vill ha det.
  • Anonym (Nej, det är kört.)
    Anonym (Tiihi) skrev 2020-02-12 03:17:38 följande:

    Iofs så finns det inte så stora skillnader i de svenska politiska partier som vi har att välja mellan. Det mesta är ju inte längre pålitligt så jag tror folket visst vill ha det bättre och försöker förlita sig på grundideologier för vardera parti. Dessvärre drar ju inte politikerna och folket åt samma håll.

    Tror den politik som är idag inte tillför mycket för att vi ska komma tillbaka till 70-80 talets politik som TS hänvisar till.


    80-talet, ja. Minns det så oerhört väl och blir lätt rörd när jag tänker tillbaka på det.

    Den farligaste personen och den som mina föräldrar varnade mig för var en harmlös alkoholist som satt själv på en bänk och drack Pripps starköl.

    Någon sa att han hade skrämt ett barn och därför skulle vi vara försiktiga.
  • Anonym (Nej, det är kört.)
    Anonym (Maria) skrev 2020-02-12 05:41:28 följande:

    Håller med dig.

    I framtiden kommer nog samhället blir otroligt uppdelat. De som sköter sig, oavsett ursprung/nationalitet kommer tröttna på att betala för de andra (alltså bråkfolk) och det leder till att visa kommuner blir helt tömda och kvar finns ja, bara problem och inga skattepengar in...

    Tänk att politiker och media kunde köra ett land så i botten genom att inte ta diskussionen om olika problem utan bara kasta sk*t på de som försökt belysa saker både tidigare och i nutid.

    Igår var det ju faktiskt ett inslag på Rapport om en kille (18 år) som blev rånad, han blev urinerad på, kallad svenne, och att han skulle knulla sin mamma alt. kan ha varit de skulle gora det...det var modigt av SVT att ta upp tycker jag trots allt. Rån av och mot barn/ungdomar och numera förnedrande på inte tidigt skådat sätt har ju ökat rejält. Ja, vad görs åt det?


    Undrar hur den svenske killen mår efter att ha blivit utsatt för tortyr av de två invandrarkillarna. Han blev misshandlad och tvingad att ta av sig kläderna.

    Förnedringsvåldet är ännu en ny form av kriminalitet som kommit hit med asylinvandringen.

    Gärningsmännen kissade offret i munnen under dödshot.

    Tack för att ni valde Sverige.
Svar på tråden Kommer Sverige kunna bli tryggt igen?