Inlägg från: Anonym (Tiihi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tiihi)

    Kommer Sverige kunna bli tryggt igen?

    Utifrån det gamla som du beskriver så fanns det tydligheter i politiken, samhället var mer format efter folket som var tänkt att bli de stora vinnarna. Skattemedel användes för att bygga upp välfärden och det fanns tydliga prioriteringar. I svensk politik så har det inte funnits så extrema skillnader mellan höger och vänster politik då de största partierna oftast varit moderaterna eller socialdemokraterna. I dagens läge så känns det mer som att Sverige inte värnar om den uppbyggnad vi har och är mer inspirerad av utländska modeller, det finns ingen tydlighet och folk börjar snart inte bry sig nämnvärt vem som styr då allt är upp och ner. Jag tror absolut inte något bli bättre förens det blir mer tydligheter och trovärdighet är något som måste komma på plats innan allt annat blir bättre igen. Sedan är detta en känslig fråga så det är svårt att forma sina ord rätt.

  • Anonym (Tiihi)

    Dock måste det tilläggas att vi ändå lever i ett förhållandevis bra samhälle till skillnad från många länder.. vilket man kanske har svårt att se eller uppskatta .. så absolut har en hel del fallerat men ja något bra måste ändå också sägas!

  • Anonym (Tiihi)
    Anonym (KNM) skrev 2020-02-12 02:26:20 följande:

    I teorin, ja. Sverige kan teoretiskt komma tilbaka till någon slags trygghet och välfärd som vi känner det, igen.

    Men i praktiken: nä. Ingen politiker visar vilja att göra det som behövs göras för att nå dit.

    Sverige kommer istället att gå mot ett "amerikaniserat" tillstånd.

    Områden med relativ rikedom, trygghet och välfärd kommer att separeras från fattiga och otrygga områden. De med välfärd kommer aktivt att hålla de andra borta och intresset för att att "solidariskt" betala för dessa "de andras" välfärd kommer att försvinna.

    Det gäller bara att själv vara på rätt sida gränsen mellan dessa bägge grupper.

    Att förhindra denna utveckling skulle kräva drakoniska politiska åtgärder. Då är det lättare att låta samhället förfalla.


    HÅLLER HELT MED DETTA!!
  • Anonym (Tiihi)
    Anonym (Nej, det är kört.) skrev 2020-02-12 03:08:06 följande:

    Det är relevant att jämföra med länder som liknar Sverige såsom Norge, Danmark och Finland då vi har liknande kultur. Visst är Sverige tryggare än Irak och Syrien, men det är kaosland er utan demokrati. Problemet är att vissa delar/stadsdelar nu liknar Mellanöstern.

    Hur som helst, är vi själva som röstat fram det här. Så det är såhär vi vill ha det.


    Iofs så finns det inte så stora skillnader i de svenska politiska partier som vi har att välja mellan. Det mesta är ju inte längre pålitligt så jag tror folket visst vill ha det bättre och försöker förlita sig på grundideologier för vardera parti. Dessvärre drar ju inte politikerna och folket åt samma håll.

    Tror den politik som är idag inte tillför mycket för att vi ska komma tillbaka till 70-80 talets politik som TS hänvisar till.
Svar på tråden Kommer Sverige kunna bli tryggt igen?