Inlägg från: Anonym (Maria) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maria)

    Kommer Sverige kunna bli tryggt igen?

    Anonym (KNM) skrev 2020-02-12 02:26:20 följande:

    I teorin, ja. Sverige kan teoretiskt komma tilbaka till någon slags trygghet och välfärd som vi känner det, igen.

    Men i praktiken: nä. Ingen politiker visar vilja att göra det som behövs göras för att nå dit.

    Sverige kommer istället att gå mot ett "amerikaniserat" tillstånd.

    Områden med relativ rikedom, trygghet och välfärd kommer att separeras från fattiga och otrygga områden. De med välfärd kommer aktivt att hålla de andra borta och intresset för att att "solidariskt" betala för dessa "de andras" välfärd kommer att försvinna.

    Det gäller bara att själv vara på rätt sida gränsen mellan dessa bägge grupper.

    Att förhindra denna utveckling skulle kräva drakoniska politiska åtgärder. Då är det lättare att låta samhället förfalla.


    Håller med dig.

    I framtiden kommer nog samhället blir otroligt uppdelat. De som sköter sig, oavsett ursprung/nationalitet kommer tröttna på att betala för de andra (alltså bråkfolk) och det leder till att visa kommuner blir helt tömda och kvar finns ja, bara problem och inga skattepengar in...

    Tänk att politiker och media kunde köra ett land så i botten genom att inte ta diskussionen om olika problem utan bara kasta sk*t på de som försökt belysa saker både tidigare och i nutid.

    Igår var det ju faktiskt ett inslag på Rapport om en kille (18 år) som blev rånad, han blev urinerad på, kallad svenne, och att han skulle knulla sin mamma alt. kan ha varit de skulle gora det...det var modigt av SVT att ta upp tycker jag trots allt. Rån av och mot barn/ungdomar och numera förnedrande på inte tidigt skådat sätt har ju ökat rejält. Ja, vad görs åt det?
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Tiihi) skrev 2020-02-12 02:13:40 följande:

    Utifrån det gamla som du beskriver så fanns det tydligheter i politiken, samhället var mer format efter folket som var tänkt att bli de stora vinnarna. Skattemedel användes för att bygga upp välfärden och det fanns tydliga prioriteringar. I svensk politik så har det inte funnits så extrema skillnader mellan höger och vänster politik då de största partierna oftast varit moderaterna eller socialdemokraterna. I dagens läge så känns det mer som att Sverige inte värnar om den uppbyggnad vi har och är mer inspirerad av utländska modeller, det finns ingen tydlighet och folk börjar snart inte bry sig nämnvärt vem som styr då allt är upp och ner. Jag tror absolut inte något bli bättre förens det blir mer tydligheter och trovärdighet är något som måste komma på plats innan allt annat blir bättre igen. Sedan är detta en känslig fråga så det är svårt att forma sina ord rätt.


    Vilka utländska modeller tänker du att Sverige tar efter? Tänker du på USA? Det är ett land vi inte borde ta efter i någonting alls överhuvudtaget.

    Allra minst sjukvårdssystemet.

    Vi kan annars gärna anamma Finland, Danmark, Norge, Österrike, Canada, Island bl a ja de är helt ok. Eftersom det är länder som överlag fungerar mycket bättre än Sverige.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Sigge) skrev 2020-02-12 12:13:48 följande:

    Alltid dessa jäkla tillägg om att allt inte är kasst....det är sådant skitsnack som gör att vi hela tiden blir sämre.

    Jag jobbar kreativt belöning utdelas när resultat uppnås inte när spiralen är nedåtgående då behövs inga saker om att vi inte är så kassa ändå .

    Dessutom är detta i mångt och mycket ett problem som kvinnor åsamkat då man hela tiden varit så öppen för att ta in nyanlända så i min värld när våldtäkter ökar, när barn är otrygga och utsätts för våld som hela tiden ökar, när skuggsammhällen ökar, när våldet ökar , när ekonomin blir sämre pga av alla saker som behövs för att minska ökandet....

    ?VARFÖR såg inte ni kvinnor detta problem utan fortsatte rösta som ni alltid gjort och nu helt plötsligt försöker de andra partierna ta över det som dom för 1år sen bedömdes som rasism...

    Tur att man har pengar att dra men synd om er andra då det svenska tankesättet som är puff borta för spiralen snurrade på för länge, det vet alla även våra politiker som endast idag tänker på att rädda sig själva med en avtalspension.


    Det finns också kvinnor som vågar uttrycka andra åsikter, men det har ju ofta ett högt pris. Offentliga kvinnor som Katerina Janouch, är ett exempel på hur man kan bli behandlad om man vågar stå för sina åsikter. Jag har varit vaken ganska lång tid, men kan inte bara prata rakt ut om vad jag tycker och tänker eftersom många runt mig är väldigt naiva och helt hjärntvättade faktiskt.

    Sedan har de ofta själva riktigt unkna åsikter om invandrade människor. Typ - "så gör de i sin kultur" och "de fattar inte sådant helt enkelt" efter en enkel språkförbistring. Har varit med om detta många ggr. Oftast kvinnor som som röstar vänster, Miljöpartiet dylikt.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Sigge) skrev 2020-02-12 16:45:17 följande:

    Är det inte lite komiskt att Katerina Janouch inte är en svensk kvinna ursprungligen

    Undrar hur den svenska kvinnan egentligen tänker sig hur framtiden ska se ut .

    Var i Estland på jobbresa förra veckan vi diskuterade allmänt läget i Sverige och uppriktigt sagt deras åsikt var redan klar Sverige ses inte längre som något föregångsland för dom

    Finland däremot såg man upp till, vem kan klandra dom


    Ja, annars brukar det ju vara rasistiskt om man har åsikter människor med utländskt ursprung. Enligt svenska agenda. Kvinna dessutom. Hon är väl för vit. Nä, det är nog fler och fler länder som får upp ögonen för hur Sverige rasat utför. Tänk så bra det skulle kunna vara egentligen. Tack till de flesta politiker, så kallade mediatyckare som får väl mycket utrymme, ni har förstört vårat land. Vilseleda människor.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (För sent) skrev 2020-02-12 20:15:09 följande:

    Vad har hänt henne?


    Det som hänt är att hon gått från att vara en välansedd författare, sexualrådgivare, ofta inbjuden till tv-soffor och dylikt till att blivit väldigt "kontroversiell" Det började om jag inte minns fel att hon pratade i tjeckisk tv (el radio?) om hur Sverige har problem. Hon skadade Sverigebilden!

    Ja, sedan har hon väl helt enkelt gått sin egna väg. Lyfter olika samhällsproblem på KaterinaMagasin på nätet numera, intressant.
Svar på tråden Kommer Sverige kunna bli tryggt igen?