Inlägg från: Anonym (moralgubben) |Visa alla inlägg
  • Anonym (moralgubben)

    Otrogen igen?

    Förstår att du har stora behov. Många av oss har. Du är också medveten om att du kan bli avslöjad. Och de stora förlorarna då är ju dina barn. Din man skulle må dåligt ett tag men sedan var nöjd över att bli av med dig.
    Det är som att du varje gång du är otrogen spelar att spel med dina barn som insats.En livets roulette.
    Jag dömer dig inte. Egentligen bryr jag mig inte om dig. För jag känner inte dig.
    Jag konstaterar fakta.
    Vi är olika. Jag kan ibland se det som att del av oss är vad jag kallar "skammänniskor". Man har ett stort behov av att få uppmärksamhet. Att ha det lite hemligt som du uttrycker dig. Tillfredsställa egna behov.
    Problemen för dem kommer om och när de blir upptäckta. Det är som att snatta. Man skäms när man blir påkommen. Dessutom brukar man som du fortsätta när  man inte blir upptäckt. Ofta inga skuldkänslor.

    Andra är vad jag kallar "skuldmänniskor". Man har starka känslor. Även för andra än sin partner. Men man har också en djupare empatisk förmåga som gör att man stannar upp och tänker efter. Möjligen lever man också i mer djupa kärleksförhållande. Man får starka skuldkänslor om  man kan riskerar att skada partner och barn i sin familj.

    Lösningen vore att "skammänniskorna" kunde bilda par och tillåta varandra små äventyr. Och de andra kunde i lugn och ro leva vidare utan traumatiska avbrott.Jag tror jag skall försöka hitta på något test för det.

    Slutligen. Det här tjatet om moral är tröttsamt. Vi har alla en moral. Men den ser olika ut. Tror det finns ett begrepp som kallas nyttomoral.Viket betyder mesta möjliga nytta för mig själv.

  • Anonym (moralgubben)

    Sluta och gnäll på TS. Hon är sådan.Tycker som många andra här att det är ok.
    Ända tills hon blir påkommen. Ser mest till sina egna behov.

    Sedan var det någon som pratade om moral och påstod att det är något mellan de som lever ihop. Och att det finns många andra som gör samma sak.
    Men var det inte det man lovade varandra när man gifte sig. Och vore det inte bra om man berättade att man ändrat sig?

Svar på tråden Otrogen igen?