Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Otrogen igen?

    Oerhörd skrev 2020-03-06 11:03:48 följande:
    Nä nu orkar jag inte. Du VET att det inte är sant det du säger. Du har mött fler (i forum iallafall) som resonerar exakt som Sofie, utan att själv ha varit otrogna. Mig till exempel. Du gör dig dum som vanligt.
    Hur vet du förresten att sophie inte själv varit otrogen? Jag kan inte se att hon har skrivit det.
  • Anonym (man)
    Anonym (FYI) skrev 2020-03-09 10:42:10 följande:
    Det låter lite som han som brukar skriva här ibland...
    "Det man inte vet har man inte ont av..."

    Lite besviken är jag faktiskt Molly. Trodde efter alla inlägg jag läst av dig att du var strikt emot all form av respektlöshet mot sin partner.

    Nu låter jag som en taliban och så är det absolut inte...Bara förvånad.
    Nja, jag tror ni pratar om olika saker...  Tjejen i den tråden gjorde mycket mer än bara känna saker, hon bokade möten med kollegan, dejter, utbytte låtar, tjattade efter arbetstid.... det är inte enbart känslor, det är handlingar. Jag tror Molly pratar om ENBART tankar och känslor utan handlingar.
  • Anonym (man)
    Oerhörd skrev 2020-03-09 11:31:02 följande:
    Du låter bli att se det du inte vill se - det är precis i linje med all din argumentation. Hon påpekar i inlägg 171 att hon inte någon gång sagt sig ha varit otrogen. Det är vad du/ni antar.
    Japp, men det betyder inte att hon inte varit det utan bara att hon inte SAGT det, Sen har hon blivit tillfrågad några ggr men inte svarat på det, hur ska man tolka hennes tystnad?
  • Anonym (man)
    Oerhörd skrev 2020-03-09 11:44:05 följande:
    Well, om åtta av tio har varit otrogna och det utöver det finns en skara människor som inte varit otrogna men ändå inte tycker att det är så jävla farligt så blir ni en förfärligt liten skara i slutändan som är helt rabiata över lite sex vid sidan av. Högljudda och otrevliga är ni så det räcker förstås, det är liksom inte så många som orkar lyssna på er, än mindre protestera när ni förkunnar er sanning. Jag har inte bara läst otrohetstrådar, jag pratar med människor i verkliga livet för jämnan också, och där är de som stenhårt biter sig fast i åsikter som din mindre vanligt. De allra flesta är kapabla att sätta även mindre bra handlingar i större perspektiv. Tack och lov. Om alla var som du skulle vi väl hugga händer av snattare och stena otrogna. Det finns platser i världen där din sorts moral är lag. Känns de verkligen som goda och mysiga alternativ?
    Haha, eller hur... för att vara någon som anklagar andra för att se vad de vill se verkar du vara väldigt selektiv själv. Svek och lögner är inte accepterat någonstans varken av de som själva drabbats, de som inte drabbats och inte ens de som själva utsätter andra för det vill själva bli utsatta för det (de verkar bara tycka att det är ok att göra så mot andra).

    De flesta normala människor är som tur kapabla att stå för sina handlingar, sen har vi tyvärr en drös fega små stackare som tydligen inte lärt sig det som barn och ska hitta alla möjliga ursäkter för att slippa stå för sina handlingar. Lösningen är såklart INTE att alla andra ska lära sig acceptera svek,lögner och feghet bara så att dessa stackare ska känna sig bättre. Lösningen är snarare att dessa fega små stackare ska växa upp och lära stå för sina handlingar.
  • Anonym (man)
    Oerhörd skrev 2020-03-09 21:26:28 följande:
    Tolka det som att det inte angår dig :)
    Jaha nyss var det viktigt för sig att påpeka att hon inte varit otrogen, men nu är det helt plötsligt något som inte angår någon....Drömmer
  • Anonym (man)
    Oerhörd skrev 2020-03-09 21:25:38 följande:
    Jaså, tolkar du er som svartsjuka och kontrollerande till den grad att det vore jobbigt att stå för öga mot öga? Synnerligen intressant att det ska vara svårt att stå för den höga moral ni förespråkar så varmt. Skaver den kanske lite när ni tittar ut i verkligheten? ;)
    Tja, det räcker med att läsa dina inlägg för att få bekräftat att det är fan inte lätt att få fram sanningen från vissa.... 

    Jag tror det som skaver är vissas dåliga samvete 
  • Anonym (man)
    Oerhörd skrev 2020-03-09 21:34:07 följande:
    Det är stort att göra rätt, men det största vi kan göra är att förlåta. Nej, det är ingen som tycker att svek och lögner är bra, men det är en del av livet för de allra flesta. Skit händer, ingen gör allt rätt, alltid. Det enda vi verkligen kan påverka är hur vi väljer att reagera, jag väljer att reagera med kärlek, välvilja och förståelse, du väljer ilska. Det låter inte som att det är särskilt roligt att vara du, med allt det där föraktet du bär för andra människor.
    Haha, ok så nu är det stort att göra rätt, annars tycker jag du mest suttit och hånat alla som förespråkar att göra rätt.

    Nej det är inte alls större att förlåta, förlåtelse är något man gör sig förtjänt av inte något man bara får serverat på silverfat, det är snarare idiotiskt att förlåta människor som inte gjort sig förtjänt av det. Kan man själv inte visa respekt och empati mot andra så förtjänar man inte att få det tillbaka eller bli förlåten. 

    Nej, skit händer inte bara av sig självt, skit händer för att vissa människor vill det och ser till att det händer.

    Jag kan absolut förstå att egoister och människor med skev moral väldigt gärna vill kunna göra som de vill och allt bara ska förlåtas genom att hänvisa till förståelse, välvilja och kärlek... men riktigt så fungerar inte verkligheten för som sagt, kan man själv inte visa andra välvilja, förståelse och kärlek utan väljer istället att svika, såra och förnedra så förtjänar man inte välvilja tillbaka.

    Jag bär inget förakt för alla människor jag gillar faktiskt människor som behandlar andra väl, jag föraktar däremot människor som medvetet väljer att svika, såra och förnedra andra människor.

    Det låter inte så kul att vara du heller för dina löjliga argument får ju alltid samma bemötande i tråd efter tråd och de enda du får medhåll av är människor med dåligt samvete. Måste vara jobbigt att ha snea moraliska värderingar och aldrig bli "förstådd"
  • Anonym (man)
    Anonym (Egen erfarenhet) skrev 2020-03-10 12:04:33 följande:
    Jag tycker att du ofta väljer att uttrycka dig förklenande om andra människor och att du väljer uttrycka dig med ett riktigt tråkigt ordval. Jag tror ärligt inte att du generellt gillar människor för jag får intrycket att du är bitter och att du föraktar människor som inte tycker som du eller som inte gör samma val som du.

    Det kommer kanske som en överraskning för dig, men du sitter inte på facit och du vet inte alltid bäst när det gäller alla andra människor.

    Det finns väldigt många människor som tycker att det största är att förlåta. Men du vet att alla dessa människor har fel, bara för att du delar inte deras uppfattning?
    Många anser att man själv har ett val, att man själv kan välja att förlåta, mest för sin egen skull. Man förlåter inte främst för den andres skull. Men du vet bättre vad som är bäst för varje individ?

    Nej skit händer oftast inte av sig själv.
    Men jag vet ingen normal människa som medvetet väljer att göra skit, vare sig för sig själv eller andra. Människor gör felaktiga val hela tiden. Det gör alla människor (ja, förutom du då..?). Konsekvenserna blir ibland skit, men för den sakens skull har de allra flesta absolut inte medvetet valt att göra skit. När konsekvenserna blir skit så får man ta sitt ansvar och där väljer olika människor att göra olika.

    Vare sig jag själv eller någon enda som jag någonsin har hört talas om har varit otrogen och sedan begärt att partnern "bara ska förlåta". Var får du dina villfarelser ifrån?

    Faktum är trots allt att de flesta förhållanden överlever en otrohet. Min bedömning är att de inblandade människorna uppenbarligen oftast gör ett medvetet val att reparera och gå vidare.
    Du tillhör inte de som gör ett sådant val men bara för det kan du väl inte döma alla andra som faktiskt lyckas bättre än du?

    Du pratar vitt och brett om alla fruktansvärda människor och om alla fruktansvärda följder som kommer av otrohet. Men du väljer att blunda för sanningen att "det man inte vet mår man inte ont av". Min egen, och väldigt mångas, uppfattning är att de flesta otroheter aldrig avslöjas. I alla dessa fall så blir det självfallet inga som helst vidriga följder så som du försöker måla upp. 

    Det finns många länder, t ex Frankrike, där otrohet i största allmänhet är mycket mera accepterat än i Sverige. Människor i allmänhet väljer liksom att medvetet att inte göra någon större dramatik av sådant.
    Men de har lägre skilsmässostatistik än Sverige och i undersökningar säger människorna att de mår bättre än vad vi Svenskar brukar svara i sådana undersökningar.
    Hur går det ihop med dina fruktansvärda påståenden? 
    Jodå, jag sitter på facit eftersom 99% av alla människor ogillar svek lögner och manipulation. Det är till och med så att människor som själva utsätter andra för sånt inte alls gillar att utsättas för det själva.

    Jaha så du menar att människor som är otrogna inte gör det av egen fri vilja? Intressant, förklara gärna närmare. Blir de tvingade med hot om våld? Blir de drogade?

    Det är inga villfarelser, dina inlägg säger allt

    Jo jag har läst din sk "sanning" många ggr, och den är lika löjlig varje gång och får samma respons varje gång. 

    Myten om länder där folk accepterar svek och lögner är inget annat än en myt som människor med dåligt samvete gärna vill tro på. Folk skiljer sig pga otrohet även i Frankrike.
  • Anonym (man)
    Anonym (Egen erfarenhet) skrev 2020-03-10 16:26:46 följande:
    Som vanligt vinglar du rejält när du är ute och cyklar, så som det blir när det är uppenbart att du har fel när du gör dig till tals för alla människor.

    Du är självfallet fri att ha dina egna åsikter. Men du har absolut inte rätt att bestämma att andra måste tycka lika som du!

    Nej du sitter absolut inte med facit för alla människor. Att du ens inbillar dig själv att du sitter på allas facit är bara så häpnadsväckande!

    Jag har inte kommenterat något om vad människor tycker om svek, lögner och manipulation. Här måste du vinglat till rejält och blandat ihop mig med någon annan?

    Jag har aldrig påstått att någon är otrogen mot sin egen vilja! Var får du alla dina villfarelser ifrån???

    För dig kanske mina inlägg säger allt.
    Men jag har aldrig mött någon annan person, vare sig på detta forum eller i något sammanhang, som påstår att mina inlägg säger dem allt. Jag vet inte, men jag får väl tacka då..?
    Dina inlägg säger verkligen inte allt.

    Ja du må tycka att sanningen är löjlig för dig.
    Likväl är den sann.
    Vare sig du eller någon annan har kunnat visa ens det minsta lilla uns att sanningen inte skulle vara sann.

    Att Frankrike, och en del andra länder, i allmänhet förhåller sig annorlunda än Sverige till otrohet är alls ingen myt. Ägna dig en stund åt att studera det innan du kommer med dina lögner. Du verkar helt okunnig och du kan inte ha läst något alls?

    Jag har själv bott i Frankrike i flera år, jag har många vänner och bekanta som är Fransmän och jag känner ganska många Svenskar som bor i Frankrike. Innan dessa studerade jag mycket om Frankrike under många år.
    Jag vågar vara övertygad om att jag själv, och många människor jag känner, vet mycket mera än du om detta.

    Men du kanske återigen inbillar dig själv att du också känner till Frankrike och människorna där bättre än de själva? I så fall är du bara återigen för pinsam...
    Och som vanligt kommer du med väldigt skeva argument och påstår att andra vinglar. Din verklighetsanknytning verkar vara lika skev som din moral
  • Anonym (man)
    Anonym (Egen erfarenhet) skrev 2020-03-10 18:31:29 följande:

    Ja, den som väljer att vara otrogen vet vad man gör.

    Jag försökte svara på det som (man) skrev om "skit" och jag ser nu att det går att missförstå. Men jag anser fortfarande att man behöver ha en lite förutfattad mening för att missförstå...

    Jag har alltid varit mycket tydlig med att man har ett eget val och att man alltid har fullt ansvar för vilket val man gör.
    Den som är otrogen har givetvis alltid en möjlighet välja att avstå från att vara otrogen.
    Från detta viker jag aldrig en enda millimeter!
    Duger det som förklaring till var jag står? Hoppas detta mitt ställningstagande är tillräckligt tydligt för att inte kunna missförstås.

    Men jag menar också att den som gör ett dåligt val, att vara otrogen, inte gör det i syfte att vara elak, eller skapa "skit" för sin partner.
    (ja, visst kan det förekomma, men det är nog extremt ovanligt och inte det vi pratar om här.)
    Det är självfallet helt andra saker som är drivkraften för att fatta det dåliga beslutet.
    Återigen så visar vi människor gång på gång, i väldigt många olika sammanhang, att vi rätt ofta, av allehanda orsaker, väljer att fatta dåliga beslut.

    Det jag tidigare skrev kan man också se i ljuset av den sanning jag ofta upprepar:
    "Det man inte vet mår man inte ont av".
    Det är alltså i verkligheten möjligt att vara otrogen utan att alls skada eller ens påverka sin partner på minsta lilla sätt.

    Därmed alls inte sagt att jag tycker det skulle vara ett bra beslut.


    Egoism är väl sällan i syfte att skada andra utan snarare i syfte att förse sig själv. Dock är ju skillnaden mellan en egoist och normalt funtad person att egoisten fullkomligen skiter i vilka konsekvenser hans handlingar får för andra, det enda han bryr sig om är att han själv får det han vill ha. Därmed spelar det ingen som helst roll i vilket syfte egoisten agerade, man gör bäst i att hålla sig borta från såna människor ändå.

    Och ja dina cyniska argument är som vanligt väldigt tunna och genomskinliga
Svar på tråden Otrogen igen?