Inlägg från: Anonym (Jag Mår Illa.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag Mår Illa.)

    Vad tycker ni om SAS nya reklam?

    Efter att ha sett SAS-filmen går tankarna till Gilettes reklamfilm där man likt SAS framställer kunderna som mindre värda andra människor.

    DN gillade SAS reklamfilm och kallade kritikerna för "högerpopulister".

    Det vi ska lära oss av SAS är att allt vi kallar svenskt har någon annan varit före med innan vi samt att vi ska välkomna alla importerade kulturyttringar.

    Nu ska jag öppna en svensk öl!

  • Anonym (Jag Mår Illa.)
    Anonym (trisstan) skrev 2020-02-13 21:45:56 följande:
    Är helt med på det men problemet är nog att allt som görs nuförtiden ska vara så svart/vitt. Istället för att förmedla att alla länder har utbyte av varandra (vilket inte  torde uppröra någon), jämfört mot att de facto påstå att allt som vi tror är svenskt inte är det. 

    Jag tror helt enkelt att många svenskar är trötta på att få höra att vi inte har någon kultur medan alla andra länder har det. Hur skulle ett liknande påstående tas emot om man sade så om andra folkslag i Sverige - att de är kulturlösa ? 
    Ja, många är trötta på att höra att vi saknar egen kultur och att svenska traditioner är skräp.

    Samtidigt ska vi visa förståelse för importerade företeelse som könsstympade flickor, hedersvåld, bilbränder och brutala rån.
  • Anonym (Jag Mår Illa.)
    Anonym (Js) skrev 2020-02-18 02:14:18 följande:

    Jodå, jag respekterar alla kulturer. Vissa tycker jag är märkliga, vissa är imponerande. Det jag menar är att alla delar av kulturen kommen från olika håll. Precis som SAS säger: inget är ?truly scandinavian? utan har rötter från överallt i världen. Sen har Sverige som land, och mindre grupper som städer och familjer, sin egen twist på det. Och en svensk julafton ser annorlunda ut från en italiensk. Vi kan ändå inte ta oss cred för konceptet julafton, men ändå vara stolta över vad vi gjort med konceptet!

    Sen nej, jag tror inte att alla uppskattat att bli upplysta, men jag tror ändå att folk BEHÖVER bli upplysta, för the greater good så att säga. Jag tror att effekten av det skulle vara positiv i förlängningen. Precis som att folk behöver bli informerade om hur könssjukdomar sprids. De kanske inte gillar det de får höra, men de behöver höra det ändå.

    Jag är inte ute efter att kränka någon. Faktan jag, och SAS, presenterat BÖR inte vara förolämpande. Precis som att inget BÖR ha blivit kränkt över att få höra att jorden är rund när det begav sig. Men av någon, outgrundlig, anledning tar folk illa upp av fakta. Är det så att du, liksom prästens som förnekade en klotformad planet, känner dig hotad av att få höra att midsommarstången är en tradition vi hämtat från Tyskland? Hjälp mig gärna förstå, för jag gör uppriktigt inte det. Som jag ser det har ingen påstått att du inte har någon kultur. SJÄLVKLART har du kultur, som alla andra. Du tillhör gruppen svensk, du tillhör gruppen familj, du tillhör gruppen människa, du jobbar säkert någonstans och tillhör den gruppen. Du har massor av grupptillhörigheter med tillhörande kultur. Kultur som du gärna får vara stolt över men som du också får inse kommer från olika håll. Den informationen tar inte ifrån dig den kultur - den förklarar din kultur.

    Det är inte meningen att kalla dig korkad eller en ointelligent pöbel. Jag är bara genuint intresserad av att höra - varför blir du kränkt av att få din bakgrund förklarad? Om någon berättar för mig att jag är smal och mörkhårig blir jag ju inte arg. Varför blir du så arg över objektiv fakta om dig själv?


    Reklamen innehåller rena sakfel som att pappaledighet är något Schweiz var först med.

    Sverige införde pappaledighet 1974 och Schweiz i slutet av 2019.

    Var självaste Palme som tog initiativet till en utredning 1972 som drevs igenom 1974.

    Köttbullar från Turkiet? Nej, jag tror inte det.

    SAS-REKLAMEN är en orgie av fake news och hat.
  • Anonym (Jag Mår Illa.)
    nihka skrev 2020-02-18 02:42:14 följande:

    Fast parental leave betyder inte pappaledighet utan föräldraledighet.

    Tror du på fullt allvar att Sverige var först med att steka malt kött rullat till bollar?


    Sverige var först med att inkludera betald pappaledighet. En snubbe säger Switzerland i filmen. Fel. Var helt nyligen för Schweiz del.
Svar på tråden Vad tycker ni om SAS nya reklam?