Inlägg från: Anonym (trisstan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (trisstan)

    Vad tycker ni om SAS nya reklam?

    Anonym (Orka) skrev 2020-02-13 20:37:37 följande:

    Alltså hur orkar man ens bli så sjukt upprörd över en reklamfilm?

    Funkar väl inte bäst som reklamfilm men herregud folk, har ni så tråkigt att detta verkligen stör er på riktigt? Dom försökte vara lite mångkulturella eller nåt, vem vet men var för bli så arg?


    Är det mångkulturellt att kalla svenskar kulturlösa? I sin iver att verka mångkulturella är nog inte det bästa sättet att racka ner på det egna landet.
  • Anonym (trisstan)
    Anonym (Orka) skrev 2020-02-13 21:05:58 följande:
    Alla traditioner har sin grund någonstans och oftast från någon helt annanstans än vad vi tror, det spelar liksom ingen roll, vi har gjort traditionerna till våra med egna sätt, även om midsommarstången kommer från Tyskland så kanske inte de hoppade runt som grodor runtom...
    Är helt med på det men problemet är nog att allt som görs nuförtiden ska vara så svart/vitt. Istället för att förmedla att alla länder har utbyte av varandra (vilket inte  torde uppröra någon), jämfört mot att de facto påstå att allt som vi tror är svenskt inte är det. 

    Jag tror helt enkelt att många svenskar är trötta på att få höra att vi inte har någon kultur medan alla andra länder har det. Hur skulle ett liknande påstående tas emot om man sade så om andra folkslag i Sverige - att de är kulturlösa ? 
  • Anonym (trisstan)
    DonKrieg skrev 2020-02-14 13:24:45 följande:
    Har du någonsin sett SAS eller något annat land/flygbolag säga att ett annat land än Sverige helt och hållet saknar egen kultur? Skulle man säga något sånt i andra länder skulle folk göra revolution i ren ilska. I Sverige nöjer sig de flesta med att skriva av sig på nätet eftersom vi är så fega.

    Reklamen handlar inte om att kulturer utvecklas genom möten och resor, utan att Sverige saknar egen kultur, medan alla andra länder utanför Skandinavien minsann har egna kulturer. Det är det folk är förbannade på.
    +1 exakt så.

    Dessutom är svenskar inte kända för att skapa revolution utan
    - en svensk tiger. *hört talas om det?*

    För att inte tala om arga lappar? En utomordentlig svensk företeelse. Därför känns det knappast befogat att kalla svenskar lättkränkta. De flesta tiger nog tills de inte klarar av att vara tysta längre.

    Varför inte prova göra samma påstående mot andra religioner och se hur det tas emot.. Ni har ingen riktig religion/gud, den har ni bara kopierat från oss.
  • Anonym (trisstan)
    Bananböjaren skrev 2020-02-14 16:34:02 följande:

    Jasg har förstått att SD-trollen och incellsen på flashback blev kränkta av reklamen? Det krävs nog inte mycket för att dessa lättkränkta stackare ska börja gråta. Reklamen i sig var väl inget speciell, jag tror inte man säljer några extra billjetter på den.

    Att hatsvansen nu ska bojkotta SAS tror jag inte nån bryr sig i. Dom flyger ändå inte utan håller sig mest hemma.


    Enligt dig är det alltså bara rasister som är stolta över sitt land och kultur?

    Jaja, man lär sig något nytt varje dag. Enligt den definitionen måste det finnas  många rasistiska SD - troll i så gott som alla länder.
  • Anonym (trisstan)

    Deras reklamfilm kommer inte påverka mig, utöver att jag tycker att det är onödigt att de gjort en reklamfilm som kan misstolkas så illa. Det var (s.a.s) ett dåligt valt tillfälle att lansera en reklamfilm med politiskt budskap i ett Sverige som är så ostabilt politiskt och med så stark polarisering. Det är som gjort för missförstånd, trots att deras syfte egentligen inte är mer än att påpeka att resandet berikar oss. 

    -Dålig timing
    -Ingen konsekvensanalys
    - Sveriges ostabila politiska klimat

    Personligen fortsätter jag flyga som vanligt med SAS, då jag anser att jag blir bäst bemött där.

  • Anonym (trisstan)

    Det som många folk stör sig på i reklamen är inte att den påstår att andra länder berikar vår kultur. Det är att de de facto påstår att "absolutely NOTHING" är skandinaviskt.

    Hade de istället bara framfört att resandet berikar vår kultur och att inte "allt" som vi tror är skandinaviskt/svenskt är det, så hade det räckt för att framföra deras budskap utan att skapa onödig ilska bland folk. Om det inte är deras mål att väcka negativa reaktioner d.v.s.

    Märkligt att de inte tänkte igenom det med tanke på dagens politiska klimat? Det kan inte ha varit så svårt att förutse vad reaktionerna skulle bli. Ingen kan ens med bästa vilja ha undgått att Sveriges politiska klimat har blivit enormt polariserat.

  • Anonym (trisstan)
    Tukt skrev 2020-02-15 14:49:17 följande:
    Jag kan hålla med dig i sak, att det varit bättre. Men det är samtidigt ett privat företag som gjort en reklamfilm, och precis som andra reklamfilmer så har den endast till uppgift att få oss att konsumera mera. Inte vara rättvis eller tillföra samhället något.
    Faktum är att de flesta reklamfilmer spelar på våra känslor för att inte vara tillräckliga i någon mån. Och det är ju precis det denna film gör också.  
    Jo, det var det jag syftade på att de kanske ville skapa reaktioner. Däremot tycker jag det är lite underligt att de verkade uppriktigt förvånade över det. Jag tror de flesta hade kunnat förutse det med dagens politiska klimat. Däremot så tror jag inte reaktionerna hade varit mildare om det gällt några andra länder. 

    Budskapet var bra, men förstördes av ogenomtänkta ord.
  • Anonym (trisstan)
    nihka skrev 2020-02-15 16:01:16 följande:
    Det som slår mig är att sk nationalister är så otroligt negativa till sina hemländer - en rejäl paradox.
    Eller så är de negativa till förändringen av sina hemländer? 
  • Anonym (trisstan)
    Anonym (Hehe) skrev 2020-02-21 12:30:17 följande:
    Du ska nog vara försiktig med att klaga på andras bildningsnivå när du själv inte vet hur marknadskommunikation fungerar för ett större bolag med en bredare målgrupp. SAS är ju Sveriges största flygbolag och således är deras målgrupp stor och inkluderar alla oavsett ändamål för flygningen, även "lågutbildade nationalister".

    Sen att du använder order "lågutbildad" som ett invektiv visar återigen på din arrogans mot människor som inte föddes med gåvan att vara teoretiska. Oftast har såna människor dock praktiska kunskaper och arbetar därför med mer praktiska yrken. Att ni i vänstern föraktar människor som inte arbetar teoretiskt är som sagt en stor anledning till vänsterns förfall världen över, och en stor anledning till att ni tillhör de mest avskydda nu för tiden.
    Hycklare minst sagt. De förolämpar många av de flyktingar som kommer till Sverige m.a.o. (lågutbildade)
  • Anonym (trisstan)
    Anonym (trisstan) skrev 2020-02-21 14:02:01 följande:
    Hycklare minst sagt. De förolämpar många av de flyktingar som kommer till Sverige m.a.o. (lågutbildade)
    Edit: För övrigt går det nog att påstå att flesta av dem är nationalister också.
  • Anonym (trisstan)
    jeanette02 skrev 2020-02-21 13:20:30 följande:
    Så var det igång igen...

    Nej, du och några till andra vänder på allting som som inte passar er agenda och förstör tråden fullständigt. Ger faktiskt upp att försöka förklara fler ggr. Kommer med lögner och påståenden. Vem skulle jag bojkotta menar du?

    Jag vill framhäva att alla har vi rätt att uttrycka oss, men vi som inte är positiva till SAS reklam vi blir idiotförklarade gång på gång. Sedan skriver vissa helt anonymt dessutom. Ännu värre. Fattiga, lågutbildade nationalister osv, förbannade dumheter. Skulle vara intressant att se vilken typ av människa som egentligen skriver under det nicket? Smecker i detta fall.
    Lågutbildade är för övrigt både tröttsamt och uttjatat. Märkligt att de som är så högutbildade inte har mer att komma med, än samma gamla uttjatade visa varje gång? 
  • Anonym (trisstan)
    Anonym (Sant) skrev 2020-02-21 14:48:06 följande:
    Anonym (trisstan) skrev 2020-02-21 14:03:45 följande:

    Edit: För övrigt går det nog att påstå att flesta av dem är nationalister också.


    Ja, detta har du förmodligen helt rätt i, just pga att vara nationalist är mycket vanligare i resten av världen, än just i Sverige. Av naturliga skäl anses det normalt att vara nationalist i många länder ( icke att blanda ihop med nationalsocialism som är något annat, en hemsk socialistisk ideologi). Att vara nationalist innebär ju helt enkelt all vara stolt över sitt land- hur har detta kunnat bli så missförstått i Sverige?

    Och många av de flyktingar, som ju vänstern säger sig vurma för, är ju betydligt mer lågutbildade än arbetarklassen i Sverige. En del flyktingar är ju till och med analfabeter.

    Och många invandrare är otroligt nationalistiska och stolta över sina ursprungsländer- och när de bott i Sverige länge kan de även bli stolta över Sverige, hört många säga det.

    Är det dessa lågutbildade nationalister som vänstern försöker kränka så mycket de bara kan, genom att använda just epitetet "lågutbildad" som skällsord?
    Det är exakt detta som jag tänkte på och som jag finner så märkligt. Faktiskt hela idén att det är okej att använda sig av lågutbildade i syfte att förolämpa meningsmotståndare. Det visar på ett klassförakt och generalisering (vilket är saker som vanligen brukar skys som pesten).
  • Anonym (trisstan)

    Ja det låter märkligt att vi ska tacka USA, Grekland m.m (som det görs i reklamen), om nu SAS inte anser att dessa är grundare av innovationerna?
    Eller kan det faktiskt vara så att de hävdar att endast Skandinavien inte har några ursprungliga innovationer att tacka för?

  • Anonym (trisstan)
    Anonym (Wtf) skrev 2020-03-01 17:57:57 följande:

    Orka bry sig om en dålig reklamfilm. Säger mest om de som blir upprörda.


    Jag håller med. Svenskarna är verkligen kända för att bli upprörda och för att göra revolution om precis allt. Otroligt lättkränkt folkslag. Förvånad
Svar på tråden Vad tycker ni om SAS nya reklam?