Inlägg från: Anonym (Samma här) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Samma här)

    Få ihop arbete med barnomsorg ensam på heltid

    Hej!

    Är även jag ensamstående mamma på heltid i precis samma situation, dock är mitt barn

    äldre ett par år gammalt nu men jag har hittills lyckats hanka mig fram på diverse jobb samt pluggade distans under ett år.

    Nu är jag anställd på timmar dagtid på en arbetsplats men det räcker knappt till vår försörjning och jag har precis samma problem som du gällande ob förskola samt min inställning till att det verkligen inte är sunt för små barn att behöva sova borta och flänga runt med bussar och ev taxiresor till skolan när den väl startar för att ta sig ifrån en verksamhet till en annan bara för att mamma ska jobba.

    Brukar få frågan gällande om inte mitt nätverk kan ställa upp, för det första då har jag aldrig haft ett stort umgänge och det umgänget som jag hade innan barn försvann ganska så omgående i samband med barnets födsel. Därefter så har jag visst fått några nya kontakter och har ett välfungerande syskon men det är inte så att de få människor som jag har kan agera barnvakt var och varannan dag eller helg.

    Jag vet inte själv vad jag ska ta mig till, snart har jag varit inskriven på arbetsförmedlingen i ett år och därmed kanske jag är berättigad något slags stöd i mitt arbetssökande, men det kommer säkerligen även leda till strul med a-kassan eftersom att de då kommer anse att jag inte står till arbetsmarknadens förfogande om jag inte har en ordnad barnomsorg på ob-tid. Ja det är en salig röra.

    Varit nära att hamna hos KF mm flertal gånger sedan barnet föddes pga dessa omständigheter. Det verkar vara hopplöst att få till ett fungerande vardagsliv med arbete mån-fre med rätt till att gå ner en aning från heltid för att barnet skall slippa ha 11 timmars dagar på förskolan.... jag kan skura toaletter inte mig emot. Så länge som vi har en inkomst regelbunden sådan som gör att vi klarar oss och ett drägligt liv i övrigt.

    Hur har det gått?

Svar på tråden Få ihop arbete med barnomsorg ensam på heltid