• Sun 16 Feb 2020 22:34
    1204 visningar
    5 svar
    5
    1204

    Montessoriskola - negativa erfarenheter?

    Mitt barn ska börja förskoleklassen till hösten och vi har fått plats på en montessoriskola som vi har stått i kö till i mååånga år. Jag tycker mig ha hyfsad koll på montessoripedagogiken och tror att det kommer att passa honom mycket bra.


    Jag skulle dock vilja höra om det finns någon nackdel med montessori. Finns det någon här som har haft sitt barn på montessoriskola och som är missnöjd? Vad är det då som inte fungerar?


     

  • Svar på tråden Montessoriskola - negativa erfarenheter?
  • Sat 22 Feb 2020 00:44
    #2
    Anonym (Mia) skrev 2020-02-19 10:13:35 följande:

    Vi är missnöjda. Det visade sig ganska snart efter att vår son började förskoleklassen att han behövde extra stöd/hjälpmedel i skolan (tex använda dator istället för att skriva för hand pga att han har en kraftig motorisk försening) men skolan gjorde ingenting alls åt detta. I trean bytte vi skola och han hade då hamnat långt efter i de flesta ämnen. Tack vare bra stöd från den nya skolan så har han kommit ifatt de andra, men han ligger ju inte på den nivå han hade legat på om det blivit rätt från början. En pojke i samma klass hade ännu större problem och fick inte heller något stöd. Även där blev det bättre efter att de bytte skola.

    Jag tror att montessoripedagogiken kan passa jättebra för vissa barn, men vilken typ av barn man har är det svårt att veta när de är 5-6 år. När jag läste om upplägget så tyckte jag att det lät som om det skulle passa vår son väldigt bra - det var först efter att han börjat som det blev uppenbart att han hade behov av extra stöd.


    Tack för ditt svar. Det kan vara mycket bra att ha i åtanke ifall det skulle vara något som inte funkar!
Svar på tråden Montessoriskola - negativa erfarenheter?