Forum Syskon - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Syskonvagn eller ståbräda?

  Mån 17 feb 12:03 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Mån 17 feb 12:03

  I sommar väntar vi vårt andra barn. Vårt första kommer vara två år då. Vi är osäkra på om det behövs en syskonvagn eller inte.

  Vi är inte ute så mycket just nu, men jag vill ju att det ändras. Blir man för låst med bara en ståbräda?

  Vi bor två trappor upp. Vår vagn har klarat av att klättra upp för de trapporna under hela denna tiden (plus var den begagnad, så vem vet vad den utsatts för förut).

  Köper vi en syskonvagn blir det väl aningen krångligt att få upp den? Vågar inte ha en vagn stående i källaren för i denna by händer mycket stölder, nyligen av barnvagnar dessutom.

  Vi vet att vår vagn (enkelvagn) klarar av att ta sig upp för trapporna, men den vi funderar på känns lite osäker. Beemoo twin travel. Har läst hur en beemoo vagn har fått handtaget utfällt under ett försök att få upp vagnen.

  Borde inte vagnen klara av trappor så länge man tar upp den utan några barn/extra tyngd i den? Eller slits det mycket ändå? Jag hade såklart tänkt ta upp barnen först och sen vagnen, om jag nu köper en.

  Vad hade ni gjort? Det blir ju upp och ner för trapporna varje dag.

 • Mån 17 feb 12:53 #1

  Köp en ståbräda. Den tar mindre plats och det blir smidigare att framföra vagnen.

 • Mån 17 feb 13:51 #2

  Har 2 år och 2 mån mellan mina. Vi struntade i syskonvagn och har kört ståbräda och bärsele/sjal. Det sistnämnda kom till nytta tex om storebror behövde sova middag när vi var iväg på heldagsutflykter.

 • Mån 17 feb 15:25 #3

  Skulle satsat på ståbräda och ev. köpa en sulky som storesyskonet kan åka i om ni ska på heldagsutflykt och båda föräldrarna är med. En bärsele till bebisen kan vara bra att ha till vardags om du t.ex. behöver gå till affären och inte tror att 2-åringen kommer orka gå/stå hela vägen.

 • Mån 17 feb 17:31 #4

  Tack för alla svar.

  Är det lätt att köra i grus eller bör man undvika det?

  Hade ni problem med att ståbrädan var i vägen, slog ni i den när ni gick?

 • Mån 17 feb 17:31 #5

  Tack för alla svar.

  Är det lätt att köra i grus eller bör man undvika det?

  Hade ni problem med att ståbrädan var i vägen, slog ni i den när ni gick?

 • Mån 17 feb 18:13 #6

  Jag hade köpt en billig beg dubbelvagn och förvarat den i källaren. Jag köpte en mountain buggy för 500 kr. Jag köpte även en ståbräda men den har inte använts så mycket och skulle inte tro den funkar så bra på grus. Tycker absolut det är värt med en dubbelvagn. Nu kör jag nästan bara med lådcykeln iofs men innan jag fixade så att babyskyddet kunde fästas i den var dubbelvagnen guld. Nu har jag också lyxen att ha ett dubbelgarage och så behöver man ju inte fundera så mycket på vart man gör av dem när de inte används.

 • Mån 17 feb 18:29 #7
  Annoniel skrev 2020-02-17 17:31:05 följande:

  Tack för alla svar.

  Är det lätt att köra i grus eller bör man undvika det?

  Hade ni problem med att ståbrädan var i vägen, slog ni i den när ni gick?


  Har lilla modellen av bugaboo som kan vikas in och läggas i varukorgen (iaf på vår) när den inte används. Den är mao inte ivägen alls. Funkar även på grus och elljusspår.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll