• Binary

    Köpråd MacBook

    Apple gick för flertalet år sedan över till x86 och och x64 arkitekturen med en intel baserad cpu, dock funderar dom på att byta över till en ryzen baserad struktur då de redan använder AMD Vega som default gpu i flera av deras flaggskepp (iMac bland annat) De använder stock SSD drives med S-ATA interface.




    I macbook pro 2016 används processorns inbyggda grafikhantere, notera att processorn är en 2.6ghz intel i7, sämre än den som jag idag använder för att skriva inlägget.


    Användarvänligheten i OSX kan vara svår att diskutera bort, dock är det inte ett "helt eget operativsystem" som många tycks tro utan det baseras på Berkeley Software Distribution som i sin tur är ett unixderivativ.


    Så, summa summarum, du betalar ett relativt högt pris för samma komponenter som sitter i en PC, och ett skal till ett gratis operativsystem.
    Det finns en anledning till att termen "hackintosh" kom till, Apple gillar det inte, men du kan i dagsläget köpa flertalet laptops ur "PC segmentet" för en tredjedel av apples pris, med kompatibel hårdvara, och installera OSX direkt på.

Svar på tråden Köpråd MacBook