• Fri 21 Feb 2020 11:23
    7382 visningar
    37 svar
    37
    7382

    RMC Malmö 2020

    Hej!

    Vi har gjort alla tester som går att göra och fått diagnosen ofrivilligt barnlösa. Därför har vi nu påbörjat ivf behandling. Till en början tyckte jag att allt kändes väldigt jobbigt, att det kändes påtvingat på något vis. Men ju längre tiden har gått, desto bättre har det känts, för vår största längtan är ju att få barn.

    Allt började med ett besök på rmc i Malmö. VÄRLDENS GULLIGASTE PERSONAL! Vi kom fram till att jag skulle gå på bemfola i 5 dagar för att sedan göra ett ultraljud. På ultraljudet hade jag 10 stora äggblåsor. Fortsatte 2 dagar till med bemfola och fyremadel, efter det var det ultraljud igen. Då hade jag 16 stora äggblåsor. De ville att jag skulle fortsätta ytterligare 2 dagar, så det gjorde vi. Sedan tog jag ovietrelle 36 timmar innan äggplock. När det väl var dags för äggplock var jag väldigt nervös för jag hade läst så mycket om hur ont det gjorde. Men för mig (som har väldigt låg smärtgräns) gjorde det inte alls så ont som jag trott. Det kändes absolut, men inte så som jag trott. När jag lämnade salen hade de plockat ut 18 ägg. När sköterskan kom tillbaka till oss så hade de fått ut totalt 29(!) ägg. Med tanke på att de fått ut så många ägg så var risken stor för överstimulering så vi bestämde oss för totalfrys. Dagen efter äggplock fick vi veta att 14 ägg blivit normalt befruktade. Idag (dagen efter - dagen efter äggplock) ringde jag för att fråga hur allt går till nu, om vi får mer information eller hur allt går. Då får man inte veta mer förrän det är dags för frysning och då får man veta hur många som gått till frysen. Är det någon som känner igen sig som gjort liknande? Hur många ägg gick till frysen? Man är ju så sjukt spänd på allting. Jag mådde inget vidare på alla sprutor, så jag vill helst slippa gå igenom allt det igen... har ni några frågor, så ställ dom! Jag är villig att dela med mig utav min upplevelse och resa. Jag har inte haft någon att prata med (som gått igenom samma) under tiden vi gått igenom detta, så därför hoppas jag att jag kan finnas där för någon som känner samma sak!

    Lycka till!

  • Svar på tråden RMC Malmö 2020
  • Sat 22 Feb 2020 15:47
    #3

    Aryzza stort grattis till er graviditet :) så roligt att höra!

    E1h2dx, vad tråkigt att höra din historia :( jag skulle väl ändå säga att jag idag mår bra. Samma dag som äggplock bara sov jag hela dagen, var helt slut pga medicinerna. Dagen efter mådde jag inte alls bra, hade så himla himla ont i magen. Drack mycket och åt mycket och höll koll på vikten med jämna mellanrum, igår mådde jag bättre men hade fortfarande ont och var väldigt öm i magen, den stod för övrigt ut som en ballong. Idag mår jag bra, har inte alls ont, men den är fortfarande svullen. Känns ändå som att det går på rätt håll! När får man veta om de klarar kvalitetskontrollen? (Man känner sig så dum för man har så många frågor, men jag är väldigt ny i dessa termerna så har lite dålig koll)..

    Tack snälla! Ska på blodprov och ultraljud på måndag, så då får vi veta hur många som gått till frysen! Håller alla tummar jag kan!!!

  • Tue 25 Feb 2020 16:42
    #5

    Hej!

    Tack snälla som frågar! Jag mår bättre, verkligen! Magen är fortfarande svullen när jag äter men det är inte så konstigt eftersom att äggstockarna fortfarande är väldigt svullna. Tar 3/4 veckor att lägga sig sa läkaren.

    Jag blev lite besviken igår.. fick veta att endast 2 kommit till frysen. Så var ganska deppig fram tills min sambo kom hem. Han sa lite peppande ord som gjorde att jag ändå är glad över de 2 vi fick. Det kunde lika gärna varit 0. Så av 29 ägg var 19 mogna. 14 befruktade och endast 2 blastocyster som gick till frysen. Har ett uppehåll nu med allting tills min kropp är återställd. Hjärnan och kroppen pratar inte riktigt samma språk. Men jag litar på läkarna att det är bäst att vänta. Förhoppningsvis hinner man hitta tillbaka till ?livet? igen. Just att slippa alla sprutor, besök till Malmö osv osv. Så det kanske kan vara en bra period framför oss nu, innan insättningen är igång!

  • Thu 27 Feb 2020 18:25
    #7

    Åh vad spännande!!

    Vi var på första besöket i november, sen blev det uppehåll i december för dom stängde över julen, blev nekade januari och fick sen börja i februari. När vi väl började gick allting väldigt väldigt snabbt. Tyckte att vi körde skytteltrafik till Malmö var och varannan dag, haha! Nu har vi uppehåll till april verkar det som.

    Håller tummarna för er!

  • Thu 25 Jun 2020 20:56
    #26

    Kul att det hittat hit några fler! Själv har jag lagt allt detta bakom mig då det tog på första försöket och jag nu är gravid :):):):):):) jag trodde ALDRIG att jag skulle ?glömma? hur jobbigt jag tyckte hela denna processen var. Och glömt har jag väl inte gjort, men jag kommer inte ihåg att den var så hemsk som den var när jag var mitt i det. Nu hoppas vi att det går vägen helt! Kram till er alla och lycka till!!

Svar på tråden RMC Malmö 2020