• ssangiss

  Ledsen på natten

  Min 1-åring har vaknat nu de senaste två nätterna i sträck och varit ledsen och jättegnällig. Vi samsover och har gjort det sedan födseln och vi båda trivs bra med det. Jag ammar henne fortfarande och hon brukar vakna några gånger om natten och vilja amma och det har jag inga problem med. Men detta är något nytt.

  Jag förstår inte vad det beror på.

  Vi brukar lägga oss i sängen vid 20 tiden på kvällen. Ibland blir det 19.30 och ibland 21.00. Det beror på henne. Hon sover som bäst precis när hon har lagt sig fram till ca 00.00, 01.00. Då börjar hon vakna och vill amma och sen vid 03.00 någon gång är det då hon vaknar och är så där super gnällig. Hon är nästan otröstlig, det funkar knappt att amma och om det gör det så somnar hon en kort stund sen vaknar hon så igen. I natt funkade det att ta upp henne ur sängen och hålla henne lite i famnen.

  Hon har svamp i munnen som kommer och går hela tiden, den verkar aldrig försvinna vad vi än gör. Hon har fått medel som ska smörjas i munnen men det hjälper ett tag men svampen kommer alltid tillbaka. Vilket gör att hon inte äter lika bra just nu.

  Hon sover en gång om dagen och då oftast i vagnen utomhus. Hon kan sova upp till 1,5 timme. Men hon verkar vara mer trött senare på dagen så jag tänker om hon behöver mer sömn och om det är sömnbrist som gör att hon vaknar på natten?

  Vad tror ni? Tycker så synd om henne.

 • Svar på tråden Ledsen på natten
 • ssangiss

  Tack båda ni för svar!

  Jag smörjer även mina bröstvårtor men det verkar inte hjälpa tyvärr..

  Vi är nu inne i en tid då hon vill amma ovanligt mycket, nästintill hela tiden. Både på dagen och på natten. Hon äter nästan ingenting, bara några tuggor och sen är hon nöjd. Hon är väldigt gnällig och mammig nu också och vill sällan sitta själv utan bli buren jämt. Och sen verkar hon vara trött oftare. Men utöver det så är hon glad.

  Hon klämde sitt lillfinger i dörren för några dagar sedan och det är ganska svullet och rött och nageln är gul. Min mamma trodde att det kanske var det som kunde göra att hon vaknar och är ledsen på natten, för att hon har ont?

  Hon kan röra på fingret och hon verkar inte ha några problem med det under dagen iallafall men värt att tänka på. Vad tror ni? Utvecklingsfas? Ont i fingret? Något annat?

 • ssangiss
  Caliot skrev 2020-02-23 10:45:31 följande:

  Det med fingret skulle kunna vara en anledning. Hon kanske inte känner av det lika mycket på dagen då hon är upptagen med annat.

  Det får mig även att tänka på tänder. Det glömde jag skriva igår. Ibland efter en period med mycket gnäll dyker det upp nya tänder.

  Annars tror jag det kan vara en fas. Hon kanske har en växtperiod nu med? Därav matbehovet? Undra om dom små kan ha växtvärk? De va bara nått som slog mig nu när jag skrev.


  Jo, jag tänker att det kanske är fingret ändå... får hålla koll på det. Hon har fyra tänder framme nu. Är det normalt att det kan komma fler än så vid tidig ålder?
Svar på tråden Ledsen på natten