Inlägg från: Kråkungen |Visa alla inlägg
  • Kråkungen

    Är MIN man otrogen?

    Anonym (Spegeln) skrev 2020-03-03 13:32:46 följande:

    Vet inte hur jag ska göra, vad jag vill göra.


    Lider verkligen med dig... har läst allt du skrivit, och förstår precis vilken sits du är i... om du vill får du jättegärna pm:a mig, för jag tror att jag skulle kunna hjälpa dig att bolla lite. Det är ett jättesvek som din man har utsatt dig för, men det KAN faktiskt även vara så att det kan bli bra mellan er igen... som en kvinna som tidigare varit otrogen i tron att det var det snällaste mot min man, men som faktiskt verkligen, verkligen har förstått vidden hur otrohet kan kännas för den andre, tror jag att jag kan ha en del input. Det viktigaste är att du får jobba dig igenom dina tankar, och bena ut vad som är vad: vad som är kärlek och - trots allt - tillit till din man; vad som är ilska och besvikelse; vad som bara är en trotsig känsla av att du inte vill ge släkten rätt... När jag ger mig in i såna här trådar brukar det tyvärr urarta i en massa påhopp och sura diskussioner (där jag själv absolut också är skyldig), så jag skriver inte mer här, men, som sagt: du får jättegärna pm:a mig; kan jag vara till hjälp i att bolla och skapa lite reda i tankarna - oavsett vad du sen kommer fram till - så vill jag gärna försöka bidra - det gör mig så ont att se när folk lider i sina förhållanden... Kärlek Hjärta
  • Kråkungen
    Anonym (Sunt) skrev 2020-03-03 17:16:50 följande:

    Såg att Kråkungen skrivit att du gärna får inboxa henne om du vill bolla... Kråkungen är säkert väldigt smart och har troligen utbildat sig inom psykologi. Men kan va bra för dig att veta att Kråkungen högst troligt förespråkar polygami överlag... Jag skulle låta bli att inboxa henne om jag vore du! :)


    Suck... Jag tänkte inte förespråka någonting öht, utan bara - om nu ts hade velat det - vara bollplank. Och det var just för att undvika den här typen av kommentarer, som inte gagnar nån (allra minst ts), som jag sa att ts kunde pm:a mig, om hon ville. Jag tror nämligen att hon hade kunnat vara kapabel att SJÄLV avgöra om jag kan vara till hjälp, om hon hade valt att pm:a mig. Och jag tror att jag har en del att bidra med, inte från ett polygamt/polyamoröst perspektiv, utan från perspektivet hos nån som blivit UTSATT för otrohet, så väl som från perspektivet hos nån som VARIT otrogen. Hur tankarna går, hur reaktionerna är, vad den otrogne drar till med för förklaringar, osv... Men vad fan vet jag...

    Jag skulle inte vilja påstå att jag är speciellt smart, men jag ÄR en bra lyssnare, en bra vän - och, faktiskt: jävligt bra på att ta in det perspektiv och den utgångspunkt som den jag lyssnar på har, och utgå ifrån det. Jag råkar ha väldigt svårt för att se andra må dåligt, och då lägger jag mig ibland i för mycket - men min agenda är aldrig, och har aldrig varit, att försöka övertyga nån annan om mina åsikter om saker och ting (annat än i diskussionstrådar förstås, där det inte är frågan om nån som ber om råd, men det är ju en annan sak).

    Slutligen: vad fint att du - precis som 99 % av alla andra som verkar se det som sin personliga uppgift att gå in och hacka på allt jag säger - gömmer dig bakom dubbel anonymitet...
  • Kråkungen
    Anonym (Sunt) skrev 2020-03-04 12:18:53 följande:
    Hacka på allt du säger? Det gjorde jag ju inte. Tvärtom så skrev jag ju att jag tror du är smart och har utbildning inom psykologi:)

    Jag tror säkert att du är en bra vän irl, men har också sett kommentarer som jag uppfattar som hånande och förminskande mot människor som blivit bedragna i otrohetstrådar förut. Men kan ju va en feltolkning förstås...

    Ts själv säger att hon vet varken ut eller in och att hon mår mycket dåligt... Här skriver vi ju flera för att bolla och stötta ts utifrån olika perspektiv, förhållningssätt och erfarenheter. Men du vill bolla ifred för att slippa få mothugg eller? Vad gäller min anonymitet så hade jag goda skäl att byta till ett helt anonymt nick.. men har såklart inte med dig att göra.
    Nä, det gjorde du inte. Jag ber om ursäkt. Vissa här på FL har en tendens att alltid gå till attack mot allt jag säger, och jag är väl helt enkelt lite trött på det, och har då lätt att se samman tendens hos alla som antyder att det bidrag jag kan komma med bara är till skada (för DET antydde du, eller hur?). 

    Anledningen till att jag föreslog privat "bollning" var precis just för att ts är förtvivlad och inte vet vare sig ut eller in... då behöver hon inte femtielva inlägg där andra håller på att tjafsa om varandras inlägg. Hade jag (som de flesta andra) kunnat skriva till henne i den här tråden, och veta att det inte skulle bli 50 sidospår där folk ska tala om för ts hur hon ska tolka mina inlägg, utan där tolkningar och resonemang kunde få hållas mellan ts och mig, så hade jag absolut gjort det. Det är bara det att jag har testat det tidigare, och det har inte funkat så bra. 

    De kommentarer som du uppfattar som hånande och förminskande har du DEFINITIVT feltolkat, MEN det kan mycket väl vara jag som har uttryckt mig på ett klumpigt sätt. Det händer tyvärr då och då, och det är också nåt som är lättare att hantera och reda ut mellan de två människor som kommentarerna involverar (nämligen mig och den jag riktat kommentaren till), än det är när ett helt uppbåd av upprörda människor börjar förfasa sig i en allmän tråd. Är du med på hur jag tänker?

    Slutligen fattar jag att ditt anonyma nick inte har nåt med mig att göra... det var inte så jag menade. Jag är bara trött på att alla som absolut ska kommentera negativt på det jag skrivit alltid gömmer sig bakom anonyma nick, så att mina enda val står mellan att inte öht svara (vilket är det schysstaste mot ts, som inte borde få sin tråd fylld av en massa irrelevant tjafs, men vilket blir jobbigt för mig, som inte får en chans att försvara mig/förklara hur jag menade), eller att fylla upp tråden med en massa för ts onödiga inlägg... Det enda relevanta är ju faktiskt hur TRÅDSTARTAREN tolkar mina inlägg.
  • Kråkungen
    Anonym (man) skrev 2020-03-04 14:12:07 följande:
    Det beror kanske på att dina sk bidrag så gott som alltid går ut på att acceptera och förlåta svek och lögner utan ifrågasättande eller kritik. Och att det kanske inte optimal men ändå helt ok att göra lite som man vill bara ingen får reda på det med klassiska hänvisningar till att vi alla är homosapiens som är typ gjorda för svek och lögner.

    Och riktigt spå resonerar ju inte människor med normala värderingar. Så det är kanske inte så konstigt att dina bidra får sån kritik, de är ju väldigt skeva moraliskt sett. Så om du vill förstå varför ingen förstår dig och varför alla "hackar" på dig så är det främst dina moraliska värderinga du borde titta på. Så läne de är skeva så kommer du fortsätta få samma respons.
    Och då tar jag gärna den responsen från den det berör - jag har för länge sen slutat försöka få dig, FYI och diverse andra att se och förstå vad det är jag skriver. Jag startade en tråd en gång för länge sen där jag bad andra förklara sin syn på otrohet - jag lärde mig otroligt mycket av den tråden, och har ändrat synsätt i väldigt mycket när det gäller det, vilket jag också uttryckligen skrivit i både den tråden och andra trådar där folk har gått till attack, men det är det ingen av er som öht är intresserade av att ta in eller bry er om. Det hade inte stört mig att ni vägrar fatta vad jag skriver, om ni bara hade lämnat det vid det, men istället så envetnas ni med att fortsätta tolka allt jag skriver som fan tolkar bibeln, och dessutom tala om för alla andra hur de ska tolka det jag skriver. Det är det jag blir lite less på.
  • Kråkungen
    Anonym (man) skrev 2020-03-04 15:08:51 följande:
    Men förstår du inte själv hur irrationellt det är att tro att vi ska tolka dig annorlunda när du fortsätter skriva samma saker och använder samma argument? Det är ju inte dig som person vi ifrågasätter det är dina argument som speglar dina värderingar.
    Fast det GÖR jag ju inte!!! Jag använder inte samma argument!!! Det är bara att du har fått för dig att jag även skriver under ett antal andra nick, men det är längesen jag ansåg att otrohet är ok; det är längesen jag trodde på tanken "det man inte vet..."; det är längesen jag fattade vilket otroligt svek det upplevs som osv - och det har jag också sagt upprepade gånger. Jag startade den där tråden för länge sen för att jag ville förstå nåt som jag ärligt inte förstod, och jag lärde mig massor, och har reviderat min syn jättemycket utifrån det. 

    Däremot tror jag på kärleken, jag tror att man tillsammans kan övervinna det mesta så länge man är helt öppen och PRATAR med varandra. Jag tror (eller rättare sagt:vet) även att vissa av oss faktiskt ÄR genuint poly, och jag vet att de av oss som är det aldrig kommer att kunna ändra på det, men att det faktiskt FINNS de som från början trott sig vara helt monogama, som faktiskt - FAKTISKT - inte är det, och som därför, helt utifrån sig själva, kan välja att förlåta och istället gå vidare med ett öppet förhållande, eller till och med ett poly-förhållande. Och kan man rädda en relation på det viset kan jag inte tycka att det är fel, men då ska det givetvis verkligen kännas bra för ALLA inblandade. Känner den som blivit sviken att den inte kan förlåta och/eller att den inte kan leva i ett öppet förhållande är det bättre att skiljas åt. Sen finns det ju uppenbarligen även en massa andra sorters människor... Det finns regelrätta svin som bara vill unna sig själva, men inte partnern, och som kanske rent av tänder på tanken att de går bakom ryggen på sin partner (detta har jag ALDRIG förespråkat!!); det finns de som är otrogna för att de lever i ett sexlöst förhållande; det finns de som är otrogna för att de på fyllan hamnade i fel säng; de finns de som är otrogna för att... osv osv. Det enda jag säger är att även om någon har varit otrogen så MÅSTE det inte vara så att den per automatik är ett svin som aldrig får förlåtas.
  • Kråkungen
    Anonym (Liv) skrev 2020-03-06 06:16:20 följande:
    Precis så. Att vara poly, eller icke-monogam, är kanske inget man vet om. Kanske har man alltid haft svårt att hålla sig till en, men trott att det beror på att man inte varit tillräckligt kär osv. Men det är klart, visst vore det bra att man upptäcker det här innan man gifter sig, eller ber om ett öppet förhållande innan man går och är otrogen.

    Kanske borde det väckas en debatt om huruvida monogami är något vi människor mår bra i eller om det är en social konstruktion som vi tvingas in i pga religioner o dyl?
    :) Trevligt med nån som fattar vad jag menar för en gångs skull. Debatten du efterfrågar har dock hållits till vansinne här inne redan, och jag har tyvärr inte sett att den lett till något gott någon enda gång :( 

    Nu ska jag inte svara på några fler kommentarer här eftersom det, som både jag själv och andra har påpekat, är oschysst mot ts att fylla tråden med sidotjafs, så snälla, snälla: är det nån som har nåt mer att säga till mig så pm:a mig eller håll det för er själva. Skriv inte här. Med detta sagt var det ju som sagt ändå himla fint att du, Anonym (Liv), faktiskt hade nåt positivt att säga <3
  • Kråkungen
    Anonym (FYI) skrev 2020-03-06 12:48:22 följande:
    Nu vet jag inte riktigt hur jag blev inblandad i detta inlägget. 
    Tycker det är jättebra om du förstått varför otrohet är så laddat som det är.
    Vi var oense i din första tråd, (som ju handlade om att du inte förstod varför folk blev så upprörda över otrohet) men sen vet jag inte om jag argumenterat mot dig så mycket eftersom du tycktes ändra din ståndpunkt då.
    Jag vet att jag sa att jag inte skulle kommentera mer... men eftersom jag inte har nån annan möjlighet att tacka för ditt inlägg, och be om ursäkt för att jag drog in dig, så... För jag vill verkligen både tacka och be om ursäkt. Det är stort av dig att ta till dig av det jag skrivit - tack. Jag gjorde precis samma fel här som jag beskyllde andra för att göra: att bara minnas det som att du varit en av dem som gått till attack i senare trådar, bara för att vi hade en sån diskussion i den första tråden. Förlåt. Verkligen. 
  • Kråkungen
    Anonym (Eget val) skrev 2020-03-10 18:40:04 följande:
    Och därför anser du dig ha rätt sträva efter att beröva TS möjligheten att gå vidare?
    Jag kan för mitt liv inte förstå varför du anser dig veta mer om TS och TS förhållande än TS själv.
    Jag klarar inte förstå hur du tänker när du inbillar dig att du har facit för alla människor och att du alltid vet bäst.

    Ingenstans har jag försökt förminska, rationalisera eller förneka. Återigen, var får du alla dina villfarelser ifrån?
    Måste bara inflika till ts och till Eget val att jag tycker att dina (Eget val alltså) inlägg överlag är väldigt bra, och ger en liten motvikt till alla dem som tvärsäkert hävdar att det ALDRIG går att rädda någonting och att ts MÅSTE lämna. Jag har velat skriva detta så många ggr i den här tråden, men låtit bli, eftersom jag vet vilka oändliga sidospårsdiskussioner det leder till. Men nu när det faktiskt finns några till som säger detta vill jag stämma in: vad du än väljer att göra, ts, så är det DITT val. Men det ÄR faktiskt fullt möjligt att din man älskar, och alltid har älskat dig, och att det inte funnits NÅGON form av illvilja eller teater med i bilden. Jag säger inte att det ÄR så - bara att det är fullt MÖJLIGT. Det är DU och HAN som kan reda ut detta; ingen av oss här inne kan avgöra det.

    Eget val: Tyvärr är det inte lönt att du går i diskussion med Anonym (man); tro mig - jag har försökt... Han är sorgligt nog så förblindad av bitterhet att han verkligen inte KAN se något annat perspektiv än sitt eget :( Elakt att skriva så om nån annan så här, men ville bara bespara dig en massa tid och energi: du kommer inte att lyckas få honom att förstå vad du skriver; än mindre få honom att se att det kan finnas olika perspektiv.

    Anonym (man): Jag skriver inte detta av elakhet, utan för att jag vill försöka stoppa ytterligare 100 inlägg där nån stackare försöker resonera med dig. Jag fattar att du har extremt jobbiga erfarenheter på det här området, och jag fattar att du är bitter. Det är bara sorgligt att det tar sig det uttryck det gör. Och du, lägg ned den här löjliga idén du har om att alla som inte tycker som du är en och samma person. Jag är Kråkungen, och jag skriver alltid under mitt eget nick. Jag är dessutom kvinna. Eget val är med största sannolikhet också en enskild individ, och det är troligtvis (...) också. Och Man med egen erfarenhet är ytterligare en.

    Slutligen, (man): du vet hur du kan nå mig om du vill svara mig.
  • Kråkungen
    Anonym (Finns med dig som medmänniska) skrev 2020-03-10 20:15:24 följande:

    Men kan ni bara lägga av att diskutera vad som ni tycker är rätt och fel. Alla får väl säga vad var och en tycker. Jag lovar er att ts sållar bort vad hon tycker är rätt och fel, ivf upp till henne att avgöra. Kom istället med stöttande råd, tips, svar på frågor och uppmuntrande kommentarer som vuxna personer gör i vanliga livet.


    Superbra inlägg Hjärta
  • Kråkungen
    Anonym (Eget val) skrev 2020-03-11 12:47:24 följande:
    Tack Kråkungen för ditt kloka inlägg, det uppskattas.
    Hoppas att också (man) har möjlighet förstå och åtminstone vill försöka se något positivt i det du skriver.
    Kram till dig Solig
    Hjärta
  • Kråkungen
    Anonym (Signe) skrev 2020-03-13 13:00:31 följande:
    Wow! Vad du låter säker på din sak med tanke på att du är en främling på nätet...
    Fast du har ju också uttalat dig tvärsäkert om saker, trots att du (antar jag) också bara är en främling på nätet? Enda skillnaden mellan det inlägg du skrev (#367) och det inlägg anonym (...) skrev (#371) är att du förmedlade hat och förakt (trots att du (antar jag) är en främling på nätet som inte känner nån av de inblandade), medan Anonym (...) försökte ha en mer positiv inställning... Och: notera! Anonym (...) försvarar inte ts man. Hen säger inte att ts man gjort rätt, eller att hela grejen är en baggis som ts ska ta med en klackspark. Tvärtom. 

    Att hata på ts man är inte per automatik rätt sätt att visa medkänsla och stöd för ts. Kanske snarare tvärtom. Kanske är det lättare för ts om hon nånstans kan få lov att känna att mannen hon älskade (och i viss mån fortfarande älskar) trots allt inte är riktigt så mycket av ett svin som alla påstår..? Att det kanske nånstans är ok, och fullt begripligt, att hon trots allt fortfarande nånstans älskar honom? Jag säger inte att det är så, bara att det KANSKE är så. 
  • Kråkungen
    molly50 skrev 2020-03-14 13:44:59 följande:
    Att tycka TS mans handling är svinig är ju inte samma sak som att "hata på" honom.
    Han har levt ett dubbelliv i 3-4 år. Det är inte som ett snedsteg på fyllan.
    Och då är det kanske inte så konstigt att det kommer funderingar om hur han tänker och hur han är funtad som kan göra en sådan sak mot TS och sina barn.
    Det håller jag helt med om, och jag syftade inte öht på dina inlägg. Det jag skrev var helt riktat som svar till Anonym (Signe), och hennes inlägg. Även om jag inte alltid håller med dig i det du skriver, så tycker jag att du brukar ha en fin och respektfull ton Hjärta
  • Kråkungen
    molly50 skrev 2020-03-14 13:57:08 följande:
    Jag vet. Men jag kunde inte låta bli att svara ändå. Eftersom jag inte har sett att någon har hatat på TS man utan bara kallat hans handling för svinig. Vilket den ju också är. 
    Men jag kanske har missat något?

    Tack,det värmer att höra.   {#emotions_dlg.flower}
    Som sagt, det jag syftade på var Anonym (Signe)s inlägg, där hon säger sig veta att ts man är en manipulerande skitstövel:
    Anonym (Signe) skrev 2020-03-13 09:21:59 följande:

    Att skylla sin otrohet på sexuella fantasier är bara ett sätt att subtilt lägga skulden på ts, eftersom hon inte ville utföra vissa akter. Vilken skitstövel!


    När hon sen dessutom klankade ned på någon som försökte ge en lite mer nyanserad syn, och tyckte att den var dum som uttalade sig om nåt den, i egenskap av främling på nätet, inte kunde veta nåt om.... då tyckte jag att det gick lite för långt...
Svar på tråden Är MIN man otrogen?