Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
 • amandakollb

  Letrozol, PCO

  Russin112 skrev 2020-04-02 08:13:30 följande:

  fy fasen, fortfarande inget garanterat positivt test eller mens? :/


  Jag själv tänkte nog börja med provera idag, trots att läkaren sa att jag ska vänta 3 veckor (har gått 2 +2). finner ingen mening med att vänta, hade ju ingen ägglossning och har inga känningar för mens....


  jag ska ockå börja med provera idag, kul att vi är på samma dag isåfall! :) har du ätit provera förut? när kom din mens? 
 • amandakollb
  Russin112 skrev 2020-04-03 16:35:58 följande:
  Spännande!

  Yes, en gång. Åt 10 dagar och mensen kom dag 11 på morgonen redan :)

  Är det din första gång?
  Ja det är min första gång, så känns väldigt spännande! okej får se när den kommer för mig. Fick du några biverkningar? :)
 • amandakollb
  Russin112 skrev 2020-04-03 19:27:07 följande:

  Okej okej :)

  Kan tydligen vara väldigt olika i hur lång tid det tar innan mensen kommer igång.

  Nej jag tror inte de, det enda är att när mensen kom hade jag så satans ont...

  Vad är anledningen till att du får ta provera? Har du, likt mig ingen egen mens? : )


  Jag har mens men väldigt sällan. Har så långa cykler så ibland kan det gå tre månader mellan cyklerna så då tyckte hon jag skulle börja med provera så jag skulle få mens nu direkt och börja med letrozol. Varför äter du provera?:)
 • amandakollb
  Russin112 skrev 2020-04-04 09:16:31 följande:

  Okej okej :) min situation är lite lik din, men väldigt varierande. Ibland kan jag ha mens 3 månader i rad för att sedan vara utan ett halvår...

  Ska dubbla min letrozol dos nu på dag 3-7. Hoppas verkligen att min kropp ska reagera på medicinen denna gång : )


  Men det låter rätt likt ändå, jag kan också ha uppehåll på några månader och sen få tre cykler där mensen faktiskt kommer fast långa cykler. Jag använder Natural cycles och kan där se att jag ofta har anovulatoriska cykler också, dvs jag får mens men har ändå inte haft ägglossning :/

  Vad spännande, jag håller tummarna! :) Jag ska börja med dubbeldos direkt så hoppas att det behövs och att jag inte blir överstimulerad ist.
 • amandakollb
  Russin112 skrev 2020-04-04 12:03:33 följande:

  Ah okej. :) samma här!

  Aha, har aldrig hört talas om att man får börja med dubbla dos direkt... hur kommer det sig?


  Använder du också Natural cycles?

  Hm vet faktiskt inte, hon sa ba att vi testar dubbeldos och ovitrelle direkt :) kör du ovitrelle också?
 • amandakollb
  Russin112 skrev 2020-04-04 18:41:20 följande:

  Ja men aldrig fått temposkillnad så slutade :)

  Ah okej, nej inget snack om otriville för min del. Kanske blir aktuellt om något ägg mognar :)


  Är det första kuren med letrozol?:)
 • amandakollb
  Russin112 skrev 2020-04-04 19:05:22 följande:

  Andra, första så hände inget tyvärr :/


  Håller tummarna nu för att dubbeldos ska funka!:) använder du ÄL-test?
 • amandakollb
  Russin112 skrev 2020-04-06 09:55:12 följande:

  Tack :) hoppas verkligen på det för annars verkar det som att jag får ställa mig i IVF kö istället för att fortsätta med trippla dos. 


  Nej inga test, min läkare sa att det är helt onödigt för att dem ändå ser om ägglossning är på G att ske eller har skett så att det är att slänga pengar i sjön. Han sa att "ha sex varannan dag så är ni safe" :) så vi ligger i och hoppas på det bästa :) 


  Hur länge har ni försökt? 

  min läkare sa samma faktiskt, så nu ska jag också sluta med testen. jag har använt det mycket under året men aldrig fått ett positivt test så känns inte som att det fungerar så bra för oss som har PCO.. borde ju räcka med varannan dag tycker jag, vi kör på samma! 
 • amandakollb
  Russin112 skrev 2020-04-06 10:54:44 följande:

  Hörde någonstans att äl-test är inte tillförlitliga på kvinnor med pco ... 


  Känns faktiskt mest som en onödig stress och utgift att hålla på att testa. Vi har försökt i ca ett år, eller ja försökt och försökt... jag har kanske haft mens 3 gånger under årets gång,  (slutade med p-piller i maj 2019). Jag visste sedan tidigare att när jag vill ha barn kommer jag behöva att få hjälp och därför tog fertilitetskliniken emot mig tidigare än ett år som gränsen egentligen ligget på. Jag ville få hjälp innan den hopplösa känslan och panik-stressen av barnlöshet kommer, för egentligen så har jag inte "bråttom".... :)


  Hur länge har ni försökt? hur ser er resa ut? <3


  Mm hört de jag med.. tror tillochmed det står i instruktionerna på ÄL-test att man inte ska använda dessa om man har PCO.

  Ja vi har också hållt på sedan i somras, så typ ett år,, men om man räknar med att jag endast har haft mens typ 3 gånger så har det inte blivit så många försök. och väldigt lätt att missa ÄL också när den är så sällan :/ om jag kollar på NC så ser jag iaf att vi har lyckats pricka in att ha sex vid ÄL två gånger men det har inte gått då. Jag har varit gravid en gång förut och gjort abort men det var 7 år sedan och nu är jag 30 så kan ju va åldern som spelar in också. därför tyckte läkaren att jag inte behövde en äggledarspolning då jag varit gravid en gång förut. 

  Har för oss också gått mindre än ett år och det var ok med kliniken när jag berättande om vår situation så de var väldigt skönt att vi fick tid till utredning! Läkaren sa att jag hade PCO med många ägg, AMH på 8,8 så hon tyckte det såg bra ut iaf. 

  Har du fått en äggledarspolning? Hur gammal är du? skönt att ni också fick hjälp tidigt <3 
 • amandakollb
  Russin112 skrev 2020-04-06 13:36:04 följande:

  okej okej, då är vi i väldigt lika situationer :) dock har jag aldrig varit gravid. 


  30 ska ju inte vara någon ålder och speciellt inte om man har PCO då man är fertil i högre åldrar . Jag är 26 år gammal. Ja, jag var illa tvungen för att se att det inte var några hinder. På kliniken jag går på gör alla det. Fick göra de redan första mötet jag hade där, tog ca 1-2 min.

  kan ju vara bra att be om det för att se att du inte har någon blockering.


  Hoppas att det är lugnt med åldern! 

  Det kanske ändå hade varit bra att göra en sådan.. får testa några månader och sedan om det inte tagit sig så kanske jag ska be om en sådan.

  Åh vad segt det är med tabletterna, vill ba att dagarna ska gå.. tog min femte tablett provera idag. hoppas så på att jag får mens innan så man kan börja med letrozol snart! all denna väntan.. 
Svar på tråden Letrozol, PCO