• Tue 30 Jun 2020 22:34
    107202 visningar
    3231 svar
    3231
    107202

    Letrozol, PCO

    Hej är ny här på Familjeliv :)

    Har själv PCOS fick jag reda på för ca 1,5 år sedan. Jag & min sambo har äntligen bestämt oss för att vilja skaffa familj. Vi ska på vårat första besök & ta prover i Augusti. Är så himla spänd & förväntansfull :)

    Har alltid haft oregelbunden mens. Misstänkte redan i tonåren att det var något som inte stämde... Då mensen knappt existerade för mig. Har alltid varit underviktigt & kunnat äta som en häst utan att kroppen har förändrats. Har idag ett BMI på 17 eller om det var 18. Minns inte exakt! Det senaste året så har mensen rullat på hyfsat. Men har ingen aning om den ska komma nästa månad igen eller hur lång cykel jag har! Ska bli kul att följas åt & se hur det går för er andra. :) Kram

  • Tue 30 Jun 2020 23:20
    MiniNin skrev 2020-06-30 22:54:31 följande:

    Välkommen! Ni har en spännande resa framför er :) Utifrån ditt inlägg tolkar jag det som att du blivit utredd och fått diagnosen PCOs. Visste ni redan då efter utredningen ni behövde få hjälp att bli gravida? Ni har alltså inte försökt på egen hand något?


    Tack! Precis har blivit utredd :) Läkaren sa till mig att den dagen vi vill skaffa barn så ska vi ta hjälp direkt. Vi försökte tajma in denna månaden vid ÄL men man vågar inte lita på ÄL-testen.. har ingen aning om när min nästa mens ska komma eller hur lång den är. Men när jag väl fick glad gubbe så hade jag hugg i äggstockarna. Men när man har PCOS så kan ju lika väl äggen välja att inte släppa tyvärr..
  • Wed 1 Jul 2020 12:20
    JesFon skrev 2020-07-01 07:03:36 följande:

    Välkommen! Får jag fråga hur dom utredde dig? Min gyn velar fram och tillbaka kring om jag har pcos och undrar vad för prover eller undersökningar dom gjort för att fastställa pcos.


    Tack ska du ha :) En specialistläkare inom området kunde se direkt med vaginalt ultraljud. Då såg han att mina ägg låg som i ett pärlband ( som äggblåsor ungefär) som gör att äggen inte släpper regelbundet. Det var det enda, inga prover osv. Men när jag var yngre så tog umo så tog dem lite tester på mig. Det visade sig att jag hade lite högre halt av testosteron än östrogen. Hoppas du får hjälp & att dem kan fastställa något :)

    Så som på bilden såg det ut ungefär. (Bild från internet)
Svar på tråden Letrozol, PCO