Inlägg från: Anonym (St932) |Visa alla inlägg
  • Anonym (St932)

    Letrozol, PCO

    Hej,

    Ni som har pco/pcos, vad har ni för symtom?

    Jag har kraftigare hårväxt på magen (under naveln), bröstvårtor, lite hårstrån längst upp på ryggen, några strån på hakan och vid polisongerna (mörka grova)

    Jag har dock okej cykel på 31-33 dagar med ÄL på Dag 18-20 varje månad (tempar). Kan jag ändå ha pco?

    Vi fick ma i februari 2020 (blev gravid på 2a försöket). Är nu uppe i försök nr 6 efter ma och det verkar inte fungera längre

  • Anonym (St932)
    akalei skrev 2020-08-28 08:49:38 följande:

    Jag har en del acne som jag först senaste året nog har fattat är pga PCO.

    Och så har jag extremt sällan ägglossning/mens naturligt.

    Jag har förstått det som att du kan ha PCO men ändå ägglossa naturligt. Men så länge du ägglossar så borde väl PCOn inte ställa till några problem med att bli gravid?


    Åh okej, förstår. Acne har jag dock inte.

    Ja men precis, det är så jag också förstått det som. Att man kan ha relativt regelbunden cykel ändå.

    Nej visserligen.. tänkte mer om det kan påverka östrogenet som gör att livmoderslemhinnan inte blir tillräckligt tjock. Tänker att vi får fortsätta försöka och söka hjälp längre fram om det inte går tack för att du tog dig tid att svara!
  • Anonym (St932)

    Har en liten fråga till alla er med pcos! Hur högt ligger erat testosteron på? Jag ligger på 2,6 nmol/l och i Västmanland är allt under 3 ?normalt? medan i typ alla andra län är gränsen för ?normalt? 1.8.... vården avfärdar mig totalt. Har lite hårväxt i ansiktet, på magen, övre ryggen, sidan av kinderna. Får ÄL på dag 18-19 oftast. Har dock vad jag tror obalans mellan testosteron och östrogen. Tack på förhand och jag är sååå glad för er alla som plussar! Största grattiskramar till er!

  • Anonym (St932)
    MiniNin skrev 2020-10-16 15:38:13 följande:

    Hej!

    Senast man tog prover på testosteron för min del var i februari och då var mitt värde 3,7. Mitt AMH ligger på 25 µg/L. Har ingen aning om vad gränsen är där jag bor, har bara hört att mina värden är väldigt höga.

    Är din hårväxt fjun eller grova hårstrån? Jag är fjunig på käkpartiet, överläppen, magen och ryggen medan jag har lite grövre hårstrån på hakan, i ljumskarna och "raggarsträng" som jag behöver underhålla.

    Önskar ni bli gravida? Hur länge har ni försökt? Har du konstaterar ÄL?


    Det är grova hårstrån på hakan, samt raggarsträng. På sidorna enstaka grova, resten fjun. Sen har jag väldigt håriga ben och ja, ljumskar. Är dock mörkhårig så de syns ju mer då.

    Vi har varit gravida en gång, fick ma i början på året. Blev gravida på 2a försöket efter att ha ätit minipiller i 8 är.

    Så nu går vi in på 7e försöket efter ma. Har konstaterad ÄL genom temp samt var till gyn förra månaden som såg att jag precis haft ÄL. Min längsta cykel hittills har varit 34 dagar, annars allt mellan 29-32. ÄL kom tillbaka 25 dagar efter ma. Men ska upp till privat klinik snart så får de verkligen kolla ordentligt... :(
  • Anonym (St932)

    Blir så glad av er som plussat här, STORT grattis!!

    Ni som har pcos, hur är er mens? Alltså riklig eller lätt och hur många dagar blöder ni?

    Känns som att på vissa sidor står det att pcos kan bidra till mindre blödningar medan andra sidor står det rikliga blödningar. Ska utredas för pcos nämligen.

  • Anonym (St932)

    En fråga. Jag börjar med letrozol denna cykel och fick min mens igår vid kl 14. Jag blöder alltid lite första dagen (rött blod men inte mycket alls) för att sen blöda mer andra dagen. Räknar jag igår eller idag som cykeldag 1? Ska äta letrozol cd 3-7.

  • Anonym (St932)

    Hej!

    Jag är på cd 10 idag och har tagit letrozol 2.5 mg cd 3-7. Fick vallningar men inte så mycket mer än så. Känner mig helt som mig själv igen.

    När kan jag kanske förvänta mig äl? Jag har egen äl som brukar vara på dag 17-19. Äl testen är sjukt svaga (mer svaga än de brukar vara i ?naturlig? cykel). Ska på vul cd 12 och tror inte att det är någon follikel på g där inne.

Svar på tråden Letrozol, PCO