• Steeph

    Letrozol, PCO

    Hej på er!

    Kanske inte riktigt platsar här men jag ska börja med letrozol om cirka 9 dagar.

    Blev gravida på 2a försöket efter minipiller, blev ma i v 9. Detta är 1 år sedan. Gjort utredning som visar ?oförklarligt barnlösa. Har egen äl men kan hoppa mellan dag 13-21.

    På sista vulet hade jag afc på 25, amh 4.4 så jag har ganska många ägg. Har tydligen lite ?ena foten? i pcos. Jag har hår på magen, vårtgårdar och ansiktet (på och under haka och polisonger).

    Ska börja med 2,5 mg och sedan vul på dag 12. Är så peppad att få försöka något innan ivf.

  • Steeph

    Kanske en jättekonstig fråga men jag har fått recept på Letrozol 2care4. Vad äter ni andra för märke och spelar det någon roll eller är det samma lika isch?

  • Steeph

    Efter vårat ma för 1 år sedan så kämpar vi för fullt för ett nytt plus. Har inte Pco/pcos men oförklarlig barnlöshet vilket gjort att vi testar på letrozol dessa månader innan eventuellt ivf. Någon som kanske kan hjälpa mig lite?

    Har tagit letrozol 2,5 cd 3-7.

    Var på vul cd 12 och hade en 17 mm follikel och slemhinna på 7.8 mm. Kunde inte ta ett äl test på förmiddagen den dagen men tog ett på eftermiddagen som var svagt. Dagen efter (cd13) positivt äl test men tempen hade då höjts från 36.45 till 36.68.

    Nu fattar jag inte när jag har haft äl?

    Jag brukar alltid ha 2,5 dag med positiva äl test för att sedan dagen efter få temphöjning. Nu verkar jag ha fått positivt äl test efter temphöjningen? Vi hann iaf med ett ligg samma kväll som vulet... läkaren trodde att det iaf skulle dröja 1-2 dagar innan ägget släppte. Förvirrad som fasen

  • Steeph
    barnlängtan2021 skrev 2021-05-09 10:25:53 följande:

    Tog detta äl test precis, är i chock?? Har man äl inom 24 timmar nu då eller? Aldrig haft ett positivt äl test.


    Hur många dagar är det efter letrozol? Man KAN nämligen få positiva test när man tar letrozol. Jag tar dag 3-7, börjar med äl test på dag 10 och då är de ganska starka för att sedan bli svaga igen (när letrozol går ur kroppen) för att sedan bli positiva igen vid äl (runt dag 14-15).
  • Steeph
    barnlängtan2021 skrev 2021-05-09 17:50:03 följande:

    Jaha, det hade jag ingen aning om! 

    Är på dag 11 idag och tar mellan dag 3-7. Men då tänker jag nu direkt att det är falskt positivt haha. 

    Men som jag skrev tidigare med så har jag haft känningar sen i torsdags (slutade med letrozol i onsdags). Så jag vet inte alls. 


    Som sagt så kan det hända, men det där är nog ett riktigt positivt så ligg på du får uppdatera sen kring ditt VUL! Massa lycka till
  • Steeph
    barnlängtan2021 skrev 2021-05-10 15:06:50 följande:

    Kliniken ringde upp mig idag och avbokade ultraljudet. Dom såg bilden på testet och sa att det inte är någon idé att ha ultraljud nu då och att vi bara skulle ligga på.


    Men vad härligt håller alla tummarna för er!! Tror absolut att du kommer ägglossa på egen hand.
Svar på tråden Letrozol, PCO